- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ποιους είδαμε στο πρώτο Mad About Arts by Campari;
Η Μαίρη Συνατσάκη, η Τζένη Μπαλατσινού, ο Νίκος Μουτσινάς και οι Μέλισσες είναι μόνο κάποιοι από όσους βρέθηκαν εκεί
Το πρώτο Mad About Arts by Campari βράβευσε 8 δημιουργικά ταλέντα διαφορετικών πτυχών της τέχνης με παρουσιαστή τον Σάκη Ρουβά
Λαμπερές εμφανίσεις, βραβεία, μουσική και Campari. Μόνο αυτές οι λέξεις θα αρκούσαν αν θέλαμε να περιγράψουμε σύντομα όλα όσα έγιναν στις 3 Ιουνίου στο Κτήριο 56 στον «Ελληνικό Κόσμο», με αφορμή το πρώτο Mad About Arts by Campari.
Πρόκειται για έναν νέο φρέσκο θεσμό που έρχεται να τιμήσει και να βραβεύσει 8 δημιουργικά ταλέντα, που καινοτομούν σε διαφορετικές πτυχές της τέχνης δίνοντας της ένα νέο πρόσωπο. Ανάμεσα στους καλεσμένους βρέθηκαν λαμπερά πρόσωπα, όπως η Μαίρη Συνατσάκη, η Τζένη Μπαλατσινού, ο Στέλιος Κουδουνάρης, η Ντέμη, ο Νίκος Μουτσινάς, ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Δημήτρης Κοντόπουλος και η Έλενα Χριστοπούλου, ενώ μουσικά την βραδιά συνόδευσαν αρχικά η Penny Baltatzi και στη συνέχεια οι Μέλισσες, τις οποίες είδαμε στη σκηνή με την Τάμτα, σε μία εμφάνιση έκπληξη. Παρουσιαστής, λοιπόν, αυτής της μοναδικής λαμπερής βραδιάς απαιτούταν να είναι κάποιος εξίσου λαμπερός, επομένως δεν μας κάνει εντύπωση ότι στο «τιμόνι» βρέθηκε ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος κατείχε και μία από τις θέσεις της κριτικής επιτροπής.
Της τελευταίας ηγήθηκε ο χορογράφος, σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος, δίπλα στον οποίο βρέθηκαν σημαντικά πρόσωπα του ευρύτερου χώρου της τέχνης. Αυτά ήταν οι Άρης Βεζενέ, chef, η Ορσαλία Παρθένη, σχεδιάστρια μόδας, ο Βασίλης Βελισκιώτης, Spirits, Snacks & Coffee Unit Manager για Ελλάδα και Κύπρο, Coca-Cola Τρία ‘Έψιλον, ο Κώστας Βογιατζής, interior stylist και trend forecaster, η Μαρίνα Βρανοπούλου, ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων, ο Λέλος Γεωργόπουλος, συνιδιοκτήτης του Clumsies, η Ρεγγίνα Κουρή, Communications Director του MAD, ο Νίκος Υφαντής, Style Consultant και Fashion Director και η Καλλιόπη Χαραλάμπους, ιδρυτικό μέλος του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας.
Ο Κωνσταντίνος Ρήγος, μάλιστα, σχολίασε για το Mad About Arts by Campari: «Ο θεσμός αυτός είναι η πρώτη αναγνώριση, η δύναμη που χρειάζεται ένας δημιουργός, ένας καλλιτέχνης στα πρώτα του βήματα. Στο Mad About Arts by Campari αναδεικνύουμε και βραβεύουμε το ταλέντο ανθρώπων που αποτελούν οδηγό, εξέλιξη, μέλλον για όλους μας, για τη χώρα μας».
Αναλυτικά οι βραβεύσεις:
Art & Design:
Ο Κώστας Βογιατζής και η Μαίρη Συνατσάκη έδωσαν το βραβείο της κατηγορίας Art & Design στον Διονύση Παππά, έναν από τους πιο ανερχόμενους νέους εικαστικούς της γενιάς μας. Το βασικό υλικό της εικαστικής του δουλειάς είναι το χαρτί ενώ τα συνήθη υλικά του είναι σχέδια με μολύβι ή κάρβουνο, κατασκευές από ψηφιακές εκτυπώσεις και κολλάζ από φωτοτυπίες εικόνων.
Music:
Ο Agent Greg και η Demy παρέδωσαν το βραβείο Music στις Someone Who Isn’t Me, το ταλαντούχο μουσικό σχήμα που αποτελείται από τη Μαριλένα Ορφανού, τη Μαρία Χατζάκου και την Τζίνα Δημακοπούλου και ο ηλεκτρονικός τους ήχος, με κλασσικά στοιχεία και έγχορδα, τέκνο μπιτ, κιθάρες χαοτικές και new wave έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, ενώ το video clip τους “Gomenaki” σε σκηνοθεσία Άλκη Παπασταθόπουλου βραβεύτηκε στην Αμερική στο Indie Memphis Film Festival.
Gastronomy:
Ο Μύρωνας Στρατής και ο Δημήτρης Μακρυνιώτης απένειμαν στη Γωγώ Δελογιάννη το βραβείο της κατηγορίας Gastronomy. Μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο της εστίασης που δημιουργεί καθημερινά με στόχο την επανένταξη της ελληνικής παραδοσιακής γαστρονομίας στο σύγχρονο τραπέζι.
Performance Art:
Ο Νίκος Μουτσινάς έδωσε το βραβείο της κατηγορίας Performance Art στην Ελεάνα Ανδρεούδη. Πρώτη Χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κι επάξια εκπρόσωπος της Ελλάδας στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου ξεχωρίζει για το πάθος, τη σκληρή δουλειά, την έμπνευση και η κυρίως την αγάπη της για το χορό.
Mixology:
H Αννούσα Μελά με τον Ίαν Στρατή παρέδωσαν το βραβείο του Mixology στον Θάνο Τσεκούρα. Ο δημιουργικός mixology expert χαρακτηρίζεται για τη συνεχή αναζήτηση και δημιουργία γεύσεων, ενώ απολαμβάνει τη φιλοξενία και την αλληλεπίδραση με διαφορετικούς ανθρώπους μέσω της δουλειάς του.
Photography & Direction:
H Έλενα Χριστοπούλου με τον Μιχάλη Πάντο απένειμαν το βραβείο της κατηγορίας Photography & Direction στην Ευαγγελία Κρανιώτη, μια από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες εικαστικούς και σκηνοθέτες. Η ταλαντούχα δημιουργός πρωταγωνιστεί στο διεθνές στερέωμα με τις εμπνευσμένες ταινίες που έχουν διακριθεί σε σπουδαία φεστιβάλ.
Fashion:
Η Τζένη Μπαλατσινού με τον Απόστολο Μητρόπουλο βράβευσαν την Αναστασία Καίσαρη στην κατηγορία Fashion. Η δημιουργός με το πηγαίο ταλέντο έχει καταγράψει σπουδαίες συνεργασίες επιδεικνύοντας εντυπωσιακές ιδέες στο σχεδιασμό κοσμημάτων.
Unexpected Artist Of the Year:
Ο Γιάννης Στράτος, Managing Director SEMEA Partnership Markets Gruppo Campari και ο Κωνσταντίνος Ρήγος παρέδωσαν το βραβείο του Unexpected Artist Of the Year στον Αλέξανδρο Ντούρα. Ο ανερχόμενος δημιουργός ασχολείται με το γλυπτικό φως και την κεραμική, την αλληλεπίδραση με τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, το φως και τη δυνατότητα κατασκευής ατμόσφαιρας, ενώ κέντρο της δουλειάς του είναι ο άνθρωπος και η βελτίωση της διάθεσής του.
Δείτε τις εμφανίσεις των καλεσμένων:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πλατφόρμα απαντά στις κατηγορίες για «κλεμμένο υλικό» και «συκοφάντηση»
Η αγαπημένη σειρά ξανά στις οθόνες 20 χρόνια μετά το πρώτο επεισόδιο
Ποιο μοντέλο είχε τη χειρότερη φωτογραφία
Ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιήθηκε παράνομα κλεμμένο υλικό - Τι απαντά ο 50 Cent
Το παρασκήνιο της υπόθεσης που οδήγησε τον ράπερ στη φυλακή, στο ντοκιμαντέρ «Sean Combs: The Reckoning»
Ο ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή του στη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά»
Το πρόβλημα που προσπαθούν να λύσουν οι τεχνικοί
Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές για τη δημιουργία σειράς ή ντοκιμαντέρ
«Δεν θα επιτρέψω να με θέσει σε κίνδυνο στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου»
Μαζική διάδοση παραπληροφόρησης από το δίκτυο Pravda - Αυξανόμενη επιρροή σε μηχανές αναζήτησης
Η ηθοποιός που πάνω της στηρίχθηκε ένας ολόκληρος τηλεοπτικός σταθμός μιλάει για το όργιο φημών με πρωταγωνίστρια την ίδια
Όσα είπε η δημοσιογράφος για το περιστατικό ανάμεσα στον Απόστολο Γκλέτσο και τη Σοφία Μουτίδου
Τα ανοιχτά μικρόφωνα τη λάθος στιγμή στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»
Οι εξελίξεις, πέρα από εξαιρετικά απογοητευτικές για την ακεραιότητα της mainstream δημοσιογραφίας, θα πρέπει να είναι και πηγή προβληματισμού
Ο παρουσιαστής ξέσπασε εναντίον της ηθοποιού
Οι πέντε πρωταγωνιστές και η «Αμαλία» στα παρασκήνια 20 χρόνια μετά
Το άγνωστο περιστατικό για το οποίο ο τραγουδιστής έχει μετανιώσει
Τι είπε ο ηθοποιός για την επιτυχία της σειράς
«Αν θες να με πας στα δικαστήρια, ο δρόμος ανοιχτός» - Η αντίδραση του παρουσιαστή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.