- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Σάλος στη Λέσβο με δασκάλα που «άλλαξε φύλο στους μαθητές». Τεράστια δημοσιογραφική γκάφα
Η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που γέμισαν το ελληνόφωνο διαδίκτυο, μια δασκάλα σε Δημοτικό σχολείο της Λέσβου αποφάσισε η ετήσια σχολική γιορτή να είναι «ιδιαίτερη» και τα παιδιά να «αλλάξουν φύλλο». Στη θεατρική παράσταση της έκτης τάξης, τα αγόρια θα ντυθούν κορίτσια και φορέσουν… φούστες και τα κοριτσάκια θα ντυθούν αγόρια και θα φορέσουν… παντελόνια.
ΨΕΥΔΗΣ ΕΙΔΗΣΗ
Το είδαμε στο tribune.gr, lesvosnews.gr, pentapostagma.gr, tilestwra.com, voicenews.gr, logospellas.gr, diaforetiko.gr, triklopodia.gr, dirtybook.gr, reportaznet.gr, katohika.gr, iellada.gr, reporter24.gr, fanpage.gr, sfairika.gr, alarm.rodos-island.gr, crete-news.gr,
eleysis-ellinwn.gr, stoxos.gr, freepen.gr, paraskhnio.gr, 24wro.com.gr, blueskytv.gr και πολλά άλλα blogs.
Η περίεργη είδηση ξεκίνησε από το lesvospost.com και μέσα σε λίγες ώρες διαδόθηκε σε δεκάδες ενημερωτικές ιστοσελίδες και blogs, αλλά και στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, με χιλιάδες επικριτικά και προσβλητικά σχόλια για την «ανώμαλη δασκάλα που θέλει να διαφθείρει τα παιδιά».
Όμως η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική. Αν επισκεφτούμε την αρχική πηγή της «είδησης» θα δούμε ότι έχει γίνει διόρθωση στο δημοσίευμα και ζητούν συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσαν. Το θεατρικό έργο που θα ανεβάσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της έκτης τάξης, είναι ο Πλούτος του Αριστοφάνη και για τις ανάγκες της παράστασης η δασκάλα πρότεινε σε 1-2 αγόρια να υποδυθούν γυναικείους ρόλους.Ούτε φούστες, ούτε καλτσόν, ούτε στηθόδεσμους θα φορέσουν τα αγόρια για να παίξουν αρχαία κωμωδία του Αριστοφάνη. Μην ξεχνάμε ότι στο αρχαίο ελληνικό θέατρο όλοι οι ρόλοι ερμηνεύονταν μόνο από άνδρες με χρήση μάσκας.
Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγες μέρες πριν αρχίσει την εκπομπή της στο Mega, η γνωστή δημοσιογράφος μιλά για τις εντάσεις στα πολιτικά πάνελ, τα παράπονα των πολιτικών, την Αθήνα που αγαπά και το πώς τη φωνάζει η μαμά της.
«Το έκανα γιατί πίστευα ότι θα μπορούσα να είμαι χρήσιμος στην κοινωνία. Για το φαγητό το έκανα από πείσμα»
Αιχμηρά σχόλια στον αέρα του ΣΚΑΪ για το βίντεο του τραγουδιστή στο Παρίσι εν μέσω επεισοδίων
«Οι τηλεθεατές, ύστερα από τόσα χρόνια, με έχουν μάθει» λέει η δημοσιογράφος
Η δημοσιογράφος επέστρεψε με μία ακόμη δύσκολη υπόθεση
Το περιστατικό που είχε προκαλέσει αντιδράσεις
Τι είπε για την σκηνή με την πάστα στο «Ριφιφί» και τα παρατσούκλια «Ευλόγησον» και «χήρα του Φατσέα»
Τι θα δούμε στην επίσημη πρώτη της φετινής σεζόν
Τι είπε στον αέρα της εκπομπής
Τι ζητά από την πλατφόρμα η γυναίκα;
Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 με όλους τους συνεργάτες της
Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στα κασέ που επικρατούσαν ανά δεκαετία στην τηλεόραση
Η επιστροφή στο ραδιόφωνο μέσω του Voice Radio και η διαχρονική μαγεία της μουσικής και της ζωντανής ραδιοφωνικής εμπειρίας
Η εταιρεία που είχε αποτιμηθεί σχεδόν 1 δισ. δολάρια
Ο πρώην παίκτης του Survivor μοιράστηκε βίντεο από την προσπάθειά του να παίξει ποδόσφαιρο με προσθετικό πόδι
Ο δημοσιογράφος ρωτήθηκε για τη δυσλαλία και εξομολογήθηκε ότι την κληροδότησε και στα παιδιά του
«Δεν δέχομαι να κρίνεται από τον 1ο μήνα. Για όνομα του Θεού»
Ποιοι αγώνες θα μεταδοθούν δωρεάν
Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.