- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μίρα Σορβίνο εναντίον Γούντι Άλεν: «Λυπάμαι πολύ που συνεργάστηκα μαζί του»
Επιστολή της ηθοποιού προς την κόρη του αμερικανού σκηνοθέτη, την οποία κακοποιούσε σεξουαλικά από τα επτά της χρόνια
Η Μίρα Σορβίνο δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή προς την κόρη του Γούντι Άλεν, την Ντίλαν Φάροου, για να της εκφράσει την λύπη της που συνεργάστηκε με τον πατέρα της στην κωμωδία του 1995 «Ακαταμάχητη Αφροδίτη».
Η Ντίλαν Φάροου, την οποία είχε υιοθετήσει ο αμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός όταν ήταν παντρεμένος με την Μία Φάροου, τον έχει κατηγορήσει δημοσίως ότι την κακοποίησε σεξουαλικά στη σοφίτα του σπιτιού τους σε ηλικία 7 ετών.
Η Μίρα Σορβίνο, που βραβεύτηκε με Όσκαρ για τον ρόλο της πόρνης στην ταινία, δήλωσε ότι «λυπάται πολύ» που είχε αποδεχτεί τον ρόλο στην ταινία και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί μαζί του στο μέλλον.
«Δεν μπορώ καν να φανταστώ πώς πρέπει να ένιωσες όλα αυτά τα χρόνια, βλέποντας κάποιον που σε πλήγωσε ως παιδί, ένα ευάλωτο μικρό παιδί υπό την φροντίδα του, να επιδοκιμάζεται ξανά και ξανά, από αναμέτρητους στο Χόλιγουντ μεταξύ των οποίων και εγώ που τον αποθέωναν και αδιαφορούσαν για σένα», αναφέρει η Σορβίνο στην επιστολή της που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post.
«Ως μητέρα και ως γυναίκα, μου ραγίζει την καρδιά. Λυπάμαι τόσο, μα τόσο πολύ!».
Τον περασμένο χρόνο η Σορβίνο ήταν μια από τις πολλές προσωπικότητες του Χόλιγουντ, που μίλησαν στον Ρόναν Φάροου για τις εμπειρίες της με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.
«Του είπα ότι θέλω να μάθω περισσότερα για εσένα και την κατάστασή σου. Με παρέπεμψε σε λεπτομέρειες της υπόθεσης που δημοσιοποιήθηκαν και που δυστυχώς ποτέ δεν γνώριζα, γεγονός που με έκανε να αισθάνομαι ότι τα στοιχεία υποστήριζαν σθεναρά την ιστορία σου. Ότι έλεγες από την αρχή την αλήθεια», συνεχίζει η Σορβίνο στην επιστολή της προς την υιοθετημένη κόρη του Άλεν.
Τον Δεκέμβριο η Ντίλαν Φάροου δημοσίευσε άρθρο στην εφημερίδα Los Angeles Times, όπου εξέφραζε την απογοήτευσή της για την υποκρισία που χαρακτηρίζει μια βιομηχανία, η οποία αναγνωρίζει τώρα τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά που αρνείται να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της εις βάρος του Άλεν.
«Είναι δύσκολο να αρνηθείς την αλήθεια, αλλά εύκολο να την αγνοήσεις. Μου ραγίζει την καρδιά όταν γυναίκες και άνδρες που θαυμάζω συνεργάζονται με τον Άλεν και στη συνέχεια αρνούνται να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις».
Απαντώντας στην επιστολή της Σορβίνο η Φάροου δήλωσε μέσω Twitter «συγκλονισμένη» με την «όμορφη» επιστολή.
Η Σορβίνο έρχεται να προστεθεί στη λίστα που περιλαμβάνει αρκετές ηθοποιούς, οι οποίες συνεργάστηκαν με τον Άλεν, και μοιράστηκαν παρόμοια αισθήματα. Τον περασμένο χρόνο η Έλεν Πέιτζ, σε ανάρτησή της στο Facebook, εξέφρασε απογοήτευση ενώ την περασμένη εβδομάδα οι ηθοποιοί Ντέιβιντ Κρούμχολτζ και Γκρέτα Γκέργουικ επίσης δήλωσαν ότι αισθάνονται ενοχές γιατί συμμετείχαν σε ταινίες του Άλεν.
«Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου και καταλήγω στο εξής: αν γνώριζα τότε αυτό που γνωρίζω σήμερα, δεν θα συμμετείχα στην ταινία», είπε η Γκέργουικ σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας New York Times.
«Δεν συνεργάστηκα ξανά μαζί του και δεν θα το κάνω ξανά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το BBC επικαλείται οικονομικές πιέσεις και καταργεί τα πρωτοποριακά LGBTQ+ dating shows
Ποια άλλη εκπομπή μετατοπίζεται στο πρόγραμμα του καναλιού
Petition στη Bundestag ζητά να ανασταλεί το κλείσιμο του ελληνικού προγράμματος της DW το 2027
Ο Γιώργος Παυριανός αφηγείται τις μοναδικές στιγμές που έζησε κοντά του
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος σε σημαντικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η εξαγορά αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του ομίλου μετά την αγορά του Politico
Μιλήσαμε με τη γνωστή YouTuber για την επικαιρότητα και τα όρια του χιούμορ, την ευθύνη του δημιουργού και τον σεξισμό στα social media
Η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού
Ο σταθμός ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας με το έμπειρο τηλεοπτικό στέλεχος, ευχαριστώντας την για την προσφορά της
No Spam! Είναι η υπόσχεσή μας!
Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά
Στον τηλεοπτικό αέρα του OPEN
Ο δημοσιογράφος μίλησε για τη μοναξιά, τον έρωτα και τη χαρά της πατρότητας
Ανατροπή στο Χόλιγουντ - «Ασύμφορο το τίμημα», δηλώνουν οι Τεντ Σαράντος και Γκρεγκ Πίτερς
Η ανακοίνωση του OPEN
Οι πρώτες δηλώσεις στις κάμερες μετά την περιπέτεια υγείας και την επιστροφή της στον ΣΚΑΪ
Η γέννηση της μικρής οθόνης στην Ελλάδα και οι πρωτεργάτες του ΕΙΡ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.