TV & Media

Γούντι Άλεν: Δεν κακοποίησα ποτέ την κόρη μου

Η δήλωση του 82χρονου σκηνοθέτη για τις κατηγορίες της Ντίλαν Φάροου

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15323996.jpg
EPA/IAN LANGSDON

Όντας αντιμέτωπος για μια ακόμα φορά με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης της θετής του κόρης Ντίλαν Φάροου και με τις καταδικαστικές αντιδράσεις ηθοποιών που πρωταγωνίστησαν στις ταινίες του, ο πολυτάλαντος Γούντι Άλεν τοποθετήθηκε δημόσια επιχειρώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Όταν αυτή η κατηγορία έγινε περισσότερα από 25 χρόνια πριν, ερευνήθηκε εξονυχιστικά και από την Κλινική για την Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών του Νοσοκομείου του Γέιλ στο Νιου Χέιβεν και από την Υπηρεσία Παιδική Μέριμνας της Νέας Υόρκης. Και οι δύο κατέληξαν μετά από πολύμηνη έρευνα και ανεξάρτητα η μία υπηρεσία από την άλλη πως δεν είχε συμβεί καμία κακοποίηση. Αντίθετα, ανακάλυψαν μάλλον ένα ευάλωτο παιδί που είχε δασκαλευτεί να πει την ιστορία που του είχε μάθει η θυμωμένη του μητέρα κατά τη διάρκεια ενός επεισοδιακού χωρισμού» απαντά ο Γούντι Άλεν με δήλωσή του στις καινούργιες κατηγορίες που εκτόξευσε η θετή κόρη του.

Η Ντίλαν Φάροου στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη υποστήριξε πως ο πατριός της την κακοποίησε σεξουαλικά στην παιδική ηλικία.

«Ο μεγαλύτερος αδερφός της Ντίλαν, ο Μόουζις, είχε πει ότι υπήρξε μάρτυρας: είχε δει τη μητέρα τους να κάνει ακριβώς αυτό - να εκπαιδεύει επίμονα την Ντίλαν, προσπαθώντας να την πείσει πως ο πατέρας της ήταν ένας επικίνδυνος σεξουαλικός κυνηγός. Μάλλον δούλεψε - και, με θλίψη μου, είμαι σίγουρος ότι η Ντίλαν πιστεύει αυτά που λέει. Αλλά αν και η οικογένεια Φάροου χρησιμοποιεί κυνικά την ευκαιρία που της δίνει το κίνημα Time's Up για να επαναλάβει αυτή την ανυπόστατη κατηγορία, αυτό δεν την κάνει σήμερα πιο αληθινή απ' ό,τι ήταν στο παρελθόν. Δεν κακοποίησα ποτέ την κόρη μου - όπως κατέληξαν και οι έρευνες μισό αιώνα πριν» καταλήγει ο 82χρονος σκηνοθέτης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ