- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερευνητές βρήκαν συγγένεια ανάμεσα στον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και τον συγγραφέα του Σέρλοκ Χολμς
Δεν φαίνεται μόνο, είναι κιόλας
Ερευνητές, ειδικοί στη γενεαλογία, ανακάλυψαν ότι ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο Βρετανός ηθοποιός που υποδύεται τον Σέρλοκ Χολμς στην τηλεοπτική σειρά Sherlock, έχει μακρινή συγγένεια με τον συγγραφέα που δημιούργησε τον θρυλικό χαρακτήρα πριν από έναν αιώνα, μετέδωσε το Associated Press. Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς 40 ετών και ο Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ που πέθανε το 1930 ήταν 16α ξαδέρφια, με διαφορά δύο γενιών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ancestry.com.
Το Ancestry.com δεν κλήθηκε να «σκάψει» στο παρελθόν των Κάμπερμπατς και Ντόυλ, αλλά οι ερευνητές του αγαπούν τόσο τη σειρά όσο και τους ιστορικούς γρίφους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του, Ντάλιν Χατς. Διευκρίνισε δε ότι οι ερευνητές δεν έχουν μιλήσει στον ηθοποιό για το δεσμό συγγένειας.
«Το να βρίσκεις οικογενειακές ιστορικές συγγένειες είναι παρόμοιο με το να συναρμολογείς ένα μυστηριώδες παζλ, το οποίο θα κέντριζε το ενδιαφέρον και του μεγάλου Σέρλοκ Χολμς για να το λύσει» δήλωσε η Λίζα Έλζεϊ ιστορικός, ερευνήτρια συγγένειας και οικογένειας στην Ancestry.
Κοινός πρόγονος του συγγραφέα του Σέρλοκ Χολμς και του ηθοποιού που υποδύεται τον περίφημο ήρωα ήταν ο Ιωάννης της Γάνδης, ο δούκας του Λάνκαστερ και τέταρτος γιος του βασιλιά Εδουάρδου Γ’ της Αγγλίας, ο οποίος έζησε τον 14ο αιώνα, σύμφωνα με τους ερευνητές. Ο Ιωάννης της Γάνδης ήταν 15ος προπάππους του Ντόυλ και 17ος προπάππους του Κάμπερμπατς.
Η πολυβραβευμένη αστυνομική σειρά μυστηρίου Sherlock, με τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Μάρτιν Φρίμαν, άρχισε να προβάλλεται το 2010 και χθες ο τέταρτος κύκλος της έκανε πρεμιέρα σε τηλεοπτικά δίκτυα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Ο Γιώργος Παυριανός αφηγείται τις μοναδικές στιγμές που έζησε κοντά του
Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος σε σημαντικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η εξαγορά αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του ομίλου μετά την αγορά του Politico
Μιλήσαμε με τη γνωστή YouTuber για την επικαιρότητα και τα όρια του χιούμορ, την ευθύνη του δημιουργού και τον σεξισμό στα social media
Η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού
Ο σταθμός ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας με το έμπειρο τηλεοπτικό στέλεχος, ευχαριστώντας την για την προσφορά της
No Spam! Είναι η υπόσχεσή μας!
Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά
Στον τηλεοπτικό αέρα του OPEN
Ο δημοσιογράφος μίλησε για τη μοναξιά, τον έρωτα και τη χαρά της πατρότητας
Ανατροπή στο Χόλιγουντ - «Ασύμφορο το τίμημα», δηλώνουν οι Τεντ Σαράντος και Γκρεγκ Πίτερς
Η ανακοίνωση του OPEN
Οι πρώτες δηλώσεις στις κάμερες μετά την περιπέτεια υγείας και την επιστροφή της στον ΣΚΑΪ
Η γέννηση της μικρής οθόνης στην Ελλάδα και οι πρωτεργάτες του ΕΙΡ
Το τέλος 62 χρόνων ελληνικής εκπομπής και μια προσωπική μνήμη για τον Παύλο Μπακογιάννη
Μείωση χρηματοδότησης οδηγεί σε κλείσιμο της ελληνικής υπηρεσίας και αναδιάρθρωση 160 θέσεων
Η μεγάλη παραγωγή του ΣΚΑΪ έρχεται στις 23 Φεβρουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.