- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πιερρακάκης: Επιτακτική ανάγκη η ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης
Ο πρόεδρος του Eurogroup ζήτησε προσήλωση στη δημοσιονομική σταθερότητα
Eurogroup: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης υπογράμμισε την ανάγκη για ενεργειακή αυτονομία και στοχευμένα μέτρα, διατηρώντας τη δημοσιονομική πειθαρχία.
Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την επίτευξη μεγαλύτερης ενεργειακής ανεξαρτησίας στην Ευρώπη χαρακτήρισε ως ζήτημα μείζονος σημασίας ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του οργάνου, ο Κυριάκος Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι η ενεργειακή αυτονομία αποτελεί πυλώνα για την οικονομία, την ανταγωνιστικότητα και την ασφάλεια της γηραιάς ηπείρου, κρινόμενη πλέον πιο επιτακτική από ποτέ εξαιτίας των διεθνών αναταράξεων.
Παρά τις πιέσεις που ασκούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι η οικονομία της ευρωζώνης επέδειξε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από την αναμενόμενη κατά το δεύτερο τρίμηνο, με τη θετική αυτή δυναμική να εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί έως το τέλος του 2026.
Στοχευμένα μέτρα και δημοσιονομική πειθαρχία
Αναφερόμενος στην πιθανότητα λήψης νέων παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους, ο πρόεδρος του Eurogroup κατέστησε σαφές ότι τυχόν υποστηρικτικά μέτρα θα πρέπει να είναι αυστηρά στοχευμένα, προσωρινά και πλήρως συμβατά με τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες.
«Στόχος μας πρέπει να είναι να προστατεύουμε τους πολίτες όταν οι συνθήκες γίνονται δυσκολότερες, χωρίς να δημιουργούμε νέα βάρη για το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις πιο περιοριστικές συνθήκες που επικρατούν στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές και την άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, τονίζοντας ότι η προσήλωση στους δημοσιονομικούς στόχους είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ευνοϊκών όρων χρηματοδότησης.
Καθημερινή επικοινωνία και σχεδιασμός
Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο διεξαγωγής έκτακτου Eurogroup, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι τα μέλη του οργάνου βρίσκονται σε καθημερινή επαφή και στενή παρακολούθηση των εξελίξεων.
Ξεκαθάρισε ότι, αν και υπάρχει η ετοιμότητα για σύγκληση έκτακτης τηλεδιάσκεψης εφόσον παραστεί ανάγκη, ένας τέτοιος σχεδιασμός δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα άμεσα πλάνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών
«Η αριστερή πλουτοκρατία στήριξε την επάνοδό του»
«Στη γωνία ο κ. Πιερράκης, διαστρεβλώνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να ξεφύγει από τη μέγγενη των κόκκινων δανείων»
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για την παραγωγή, τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και τα αποθέματα οίνου
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και δανειολήπτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.