- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 5,5% οι τιμές στα διαμερίσματα το β’ τρίμηνο του 2026
Πιο ταχύς ο ρυθμός στα νεόδμητα και την περιφέρεια - Τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος
Νέα αύξηση 5,5% κατέγραψαν οι τιμές στα διαμερίσματα το β' τρίμηνο του 2026, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος
Οι τιμές των διαμερισμάτων συνέχισαν την ανοδική τους πορεία το δεύτερο τρίμηνο του 2026, καταγράφοντας αύξηση 5,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), σε ονομαστικούς όρους, οι τιμές των διαμερισμάτων ήταν κατά μέσο όρο αυξημένες κατά 5,5% το β΄ τρίμηνο του 2026 έναντι του β΄ τριμήνου του 2025.
Υπενθυμίζεται ότι το 2025 οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά μέσο ετήσιο ρυθμό 8,3%, βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων, έναντι αύξησης 9,1% το 2024.
Μεγαλύτερη άνοδος στα νέα διαμερίσματα
Η εικόνα διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία των ακινήτων. Το β΄ τρίμηνο του 2026, οι τιμές των νέων διαμερισμάτων, ηλικίας έως 5 ετών, αυξήθηκαν κατά 6,2% σε ετήσια βάση.
Για τα παλαιά διαμερίσματα, ηλικίας άνω των 5 ετών, η αντίστοιχη αύξηση διαμορφώθηκε στο 5,0%.
Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία για το 2025, ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών των νέων διαμερισμάτων είχε διαμορφωθεί στο 7,8%, έναντι 10,2% το 2024. Στα παλαιά διαμερίσματα, η μέση ετήσια αύξηση έφτασε το 8,6% το 2025, από 8,4% το 2024.
Η εικόνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ανά γεωγραφική περιοχή, οι τιμές των διαμερισμάτων παρουσίασαν διαφορετικούς ρυθμούς ανόδου το β΄ τρίμηνο του 2026.
Στην Αθήνα αυξήθηκαν κατά 5,0% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2025, ενώ στη Θεσσαλονίκη η άνοδος διαμορφώθηκε στο 4,7%.
Στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας οι τιμές αυξήθηκαν κατά 5,4%, ενώ στις λοιπές περιοχές της χώρας καταγράφηκε η υψηλότερη ετήσια αύξηση, κατά 7,1%.
Για το σύνολο του 2025, οι τιμές των διαμερισμάτων στις αντίστοιχες περιοχές είχαν αυξηθεί κατά 6,6% στην Αθήνα, 9,7% στη Θεσσαλονίκη, 10,3% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 9,6% στις λοιπές περιοχές.
Στο σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, οι τιμές των διαμερισμάτων το β΄ τρίμηνο του 2026 ήταν κατά μέσο όρο αυξημένες κατά 5,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2025.
Για το σύνολο του 2025, η μέση ετήσια αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων στις αστικές περιοχές είχε διαμορφωθεί στο 7,9%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος ζήτησε τους ελέγχους και πότε;
Με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας
Πώς αξιολογούν οι πολίτες την επίσκεψη Ρούμπιο στην Ελλάδα
Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη απόφαση
«Θα είμαι πάντα ευγνώμων σε Τραμπ και Ρούμπιο»
Η αθέατη πλευρά μιας διπλωματικής θητείας
Η εξέλιξη έρχεται μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Αμερικανίδα πρέσβης είχε ζητήσει 100.000 δολάρια από δωρητή
Πού οφειλόταν η καθυστέρηση στην εξέλιξη του προγράμματος
Eγκαινίασε τη Σχολή Μη Επανδρωμένων και Αυτονόμων Συστημάτων Θάλασσας στο «ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ»
Παρουσίαση από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη Μιλένα Αποστολάκη - Ευθεία σύγκριση με την κυβέρνηση
Οι σύντροφοι της Χαριλάου Τρικούπη πήραν ένα άρθρο γνώμης που απευθυνόταν σε περιορισμένο κοινό και του χάρισαν πανελλήνια επιτυχία
Πυρά από τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων στη νυν δημοτική αρχή
Η συνομιλία με τους συντελεστές
Είχε αποχωρήσει τον Ιούλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ
Τι προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος
Τι αναφέρει ο συντονιστής ομάδας εργασίας για το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα
Με αφορμή τις εξελίξεις στα δυο κόμματα
Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η σημερινή εικόνα της Γραμμής 1 είναι προβληματική
Τι είπε για στέγαση και ενεργειακή κρίση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.