- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ: Όσα θα παρουσιάσει - Ποιο είναι το σχέδιο - εθνικός στόχος που θέτει
Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναπτύξει το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την προοδευτική διακυβέρνηση. Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος «φυσικά θα υπάρχει κριτική στην 7ετή διακυβέρνηση της Ν.Δ. που θα επικεντρωθεί στις μεγάλες ανισότητες που γεννά η πολιτική της, τη διαφθορά, την απόκλιση από την Ευρώπη».
Ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί, επίσης, σε συγκεκριμένα αρνητικά ρεκόρ της κυβέρνησης με βάση τα στοιχεία της Eurostat και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικότερα, στο ότι «το κεφαλήν ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης είναι στο 68% του μέσου όρου της ΕΕ, το 27,5% του πληθυσμού είναι σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού όταν ο κοινοτικός μέσος όρος είναι στο 20%, ενώ το 36% του διαθέσιμου εισοδήματος πηγαίνει στην στέγη όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι μόλις 19%».
Όπως ανέφερε και στην σύσκεψη των τομεαρχών του «η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να εμφανίζεται ως λύση στις συνέπειες της δικής της διακυβέρνησης».
Τσίπρας | ΕΛΑΣ: Εθνικός στόχος η πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη - Οι τρεις πυλώνες
Σύμφωνα πάντα με την Αμαλίας, ο Αλέξης Τσίπρας «Θα θέσει ως βασικό εθνικό στόχο την πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη, όχι μόνο στο κατά κεφαλήν εισόδημα, αλλά και στην παραγωγικότητα, στις αμοιβές, στο κράτος δικαίου, στη δημόσια υγεία και παιδεία, στη στέγη, στην ανθεκτικότητα, στην αξιοπρέπεια της καθημερινής ζωής». Ο στόχος αυτός θα υλοποιηθεί με βάση τρεις πυλώνες: α) Νέα παραγωγική βάση, επενδύσεις, τεχνολογία και εξωστρέφεια, β) Δίκαιοι φόροι, ευκαιρίες για τη νέα γενιά και μόνιμη ανακατανομή, γ) χαμηλότερο κόστος ζωής και δημόσια αγαθά που λειτουργούν.
Κύρια δέσμευση του προέδρου της ΕΛ.Α.Σ. θα είναι «μια Ελλάδα που ανακάμπτει πραγματικά, όπου η ανάπτυξη δεν θα μετριέται μόνο με τον τζίρο της κατανάλωσης, τις τιμές των ακινήτων και την εποχική επίδοση του τουρισμού, αλλά θα επενδύει, θα παράγει, θα εξάγει και θα καινοτομεί».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.