Πολιτικη & Οικονομια

Ιπέρ & Ντεπαρντιέ: γαλλικό royalty στο κόκκινο χαλί

Γι’ αυτά μιλάμε σήμερα στις Κάννες

41550-195045.jpg
Γιώργος Κρασσακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
98020-196350.jpg

Μπορεί η ταινία του Γκιγιομ Νικλού «Valley of Love» –ένα ελαφρώς μεταφυσικό δράμα για ένα χωρισμένο ζευγάρι που ταξιδεύει στο Death Valley της Καλιφόρνια ακολουθώντας την επιθυμία του νεκρού γιου τους– να μην ενθουσίασε, αλλά η παρουσία των δύο σταρ είναι ένα από τα γεγονότα του φεστιβάλ.

image

image

Οι δυο τους είχαν να συναντηθούν στην οθόνη 35 χρόνια, με την τελευταία φορά να είναι στο «Loulou» του Μορίς Πιαλά, κι έδειχναν να το απολαμβάνουν. Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ στη συνέντευξη τύπου έλεγε πως, ναι, έχουν πολλά χρόνια να συναντηθούν στο σινεμά αλλά έτσι κι αλλιώς βλέπονται σχεδόν καθημερινά στη γειτονιά.

image

image

image

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν ο Ντεπαρντιέ δεν είναι ακριβώς στην καλύτερή του φόρμα –στην πραγματικότητα δεν ήταν ποτέ πιο παχύς–, το θέαμα δύο εκ των πιο λαμπρών σταρ του γαλλικού σινεμά να περπατούν μαζί στα σκαλιά του Palais, ήταν μια στιγμή που θα μείνει στο φωτογραφικό άλμπουμ του φεστιβάλ.

image

image

image

image

Μιλώντας για λάμψη, πάντως, κάθε χρόνο στις Κάννες είναι δύσκολο να πάρεις μια μεγαλύτερη δόση glamour από ό,τι στο 22ο φιλανθρωπικό δείπνο της amFAR «Cinema Against AIDS». Από μοντέλα μέχρι σταρ σαν τη Μαριόν Κοτιγιάρ, όλοι ήταν εκεί.

imageDiane Kruger

imageEva Longoria

image

Marion Cotillard

image

Michel Rodrigues

imageSienna Miller

image

Zoe Kravitz

Σήμερα το πρωί, το «Chronic» του Μισελ Φράνκο μάς έφερε λίγο πιο κοντά στην ολοκλήρωση των προβολών του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ. Στο γυρισμένο στην Αμερική φιλμ του Μεξικανού σκηνοθέτη, ο Τιμ Ροθ πρωταγωνιστεί στο ρόλο ενός νοσοκόμου που έρχεται λίγο πιο κοντά απ’ όσο θα έπρεπε με τους ασθενείς που φροντίζει. Ενδιαφέρον και δυνατό, το φιλμ κλείνει εντούτοις με τον πιο λάθος τρόπο που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε, ένα φινάλε που, όπως κι αν το ερμηνεύσεις, είναι απόλυτα κακό. Κρίμα. 

image

image

 image

image

image

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ