- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
«Μωραίνει Κύριος»: Για εγωμανία κατηγορεί ο Αυγερινός την Καρυστιανού μετά τη διαγραφή του
Ανάρτηση με το βιβλίο «Ζητείται Ελπίς» του Αντώνη Σαμαράκη η απάντηση Αυγερινού
Ο Θανάσης Αυγερινός είχε προηγουμένως παραιτηθεί από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, καταγγέλλοντας τη λειτουργία παράλληλου γραφείου εντός του πολιτικού φορέα
Με μια ανάρτηση που συνοδεύεται, συμβολικά, από το εξώφυλλο του βιβλίου «Ζητείται Ελπίς», του Αντώνη Σαμαράκη, και τη λεζάντα «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι», απάντησε ο Θανάσης Αυγερινός στην απόφαση της Μαρίας Καρυστιανού να τον θέσει εκτός του κόμματός της, Ελπίδα για τη Δημοκρατία.
Παράλληλα, αφήνει αιχμές σε βάρος της για εγωμανία, καθώς έγραψε συγκεκριμένα: «...μωραίνει Κύριος ὃν βούλεται ἀπολέσαι... ΥΓ. Ας διαβάζουμε τυπωμένα βιβλία στις διακοπές. Μορφώνουν, παρηγορούν, προστατεύουν από τις εγωμανίες...». Νωρίτερα, στη διαγραφή του έως πρότινος εκπροσώπου Τύπου του κόμματός της είχε προχωρήσει η Μαρία Καρυστιανού. Του καταλόγισε «διχαστικές δηλώσεις και συμπεριφορές» που αναδεικνύουν «άδηλο σχέδιο διαβολής και ελέγχου».
...μωραίνει Κύριος ὃν βούλεται ἀπολέσαι...
— Avgerinos Thanassis (@AvgerinosMoscow) August 2, 2026
ΥΓ. Ας διαβάζουμε τυπωμένα βιβλία στις διακοπές. Μορφώνουν, παρηγορούν, προστατεύουν από τις εγωμανίες... pic.twitter.com/jYnCrQOmzC
Η ανακοίνωση της Καρυστιανού
«Οι διχαστικές δηλώσεις και συμπεριφορές του Αθανάσιου Αυγερινού ενάντια στο Κίνημα ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, σε συνδυασμό με σειρά ενεργειών και δημόσιες τοποθετήσεις του, οι οποίες παραβίασαν τη θεμελιώδη αρχή του Κινήματος περί αποκλεισμού συνεργασίας του με κόμματα του πολιτικού συστήματος, υπονομεύουν την ενότητα του Κινήματος, αναδεικνύουν άδηλο σχέδιο διαβολής και ελέγχου του και τον θέτουν εκτός αυτού. Απευθύνομαι με αγάπη σε όλους τους πολίτες και σας ζητώ να περιφρουρείτε την ενότητα για να μεγαλουργήσει η Κοινότητα των Πολιτών», είχε δηλώσει η Μαρία Καρυστιανού σε σημερινή της ανάρτηση.
Για την εξέλιξη αυτή είχε προϊδεάσει η Καρυστιανού με συνέντευξή της στο Creta tv όπου είχε αφήσει υπονοούμενα κατά του Θανάση Αυγερινού. Δήλωσε αιφνιδιασμένη από την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου και είχε προσθέσει:
«Όταν κάποιος μπει στο κίνημα γνωρίζοντας τις απόψεις μας, αλλά δει στην πορεία ότι δεν του ταιριάζει - γιατί ξέρετε, δεν ταιριάζει όλους μια ξεκάθαρη πορεία και πολύ αυστηρή σε ό,τι αφορά την ηθική - είναι καλύτερο να αποχωρούν από αυτό, αλλιώς το κρατάνε πίσω».
Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι ο κ. Αυγερινός αναζητούσε συμμαχίες με άλλους. «Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. Εμείς δεν το πιστεύουμε αυτό», σημείωσε.
Καταλήγοντας η Καρυστιανού είπε στρέφοντας ανοικτά τα βέλη της κατά του Θανάση Αυγερινού: «Το θέμα είναι πώς θα φύγουν και εκεί δείχνει και στοιχείο χαρακτήρα αλλά και, ίσως, τις πιο βαθιές σκέψεις που μπορεί να έχει κάποιος ο οποίος προσεγγίζει το κίνημα».
Υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσης Αυγερινός είχε παραιτηθεί από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου χωρίς όμως να παραιτηθεί από το κόμμα. Ο δημοσιογράφος είχε καταγγείλει ότι «ύποπτους και φυτευτούς συμβουλάτορες των διαδρόμων» και πως πληροφορήθηκε εκ των υστέρων ότι από τις 12 Ιουλίου λειτουργεί παράλληλο γραφείο Τύπου εντός του κινήματος, την σύνθεση του οποίου δεν γνώριζε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοινές ευρωπαϊκές λύσεις ζητά ο πρωθυπουργός - Η εβδομαδιαία ανασκόπηση
Από την ίδρυση στις 4 Οκτωβρίου 1974 και τη Μεταπολίτευση έως τις σύγχρονες μεταρρυθμίσεις
Η αντίδρασή του ήρθε μετά τη συνέντευξη της
79,7 εκατ. ευρώ σε 92.826 δικαιούχους
To ερώτημα για τις οφειλές που εξαιρούνται μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2024
Στήριξη του ΠΑΣΟΚ στα αιτήματά τους για το δυσβάσταχτο κόστος καυσίμων
Επίσκεψη στο Επταπύργιο - Μήνυμα κατά της εμπορευματοποίησης
Θερμές ευχές από τον Αμερικανό αντιπρόσωπο - Στο επίκεντρο η επιλογή νέου Γενικού Γραμματέα
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη παίκτες και τεχνικό τιμ για την εικόνα και την πίστη που δείχνουν στο Nations League
Στροφή στην οικιακή κατανάλωση, άνοδος του espresso και αίτημα για κατάργηση του ΕΦΚ
Σαφές μήνυμα από τον πρωθυπουργό στην τελετή παράδοσης κειμηλίων Ελλάδας-Βουλγαρίας
Κλιμακωτές εκπτώσεις για οφειλέτες που αποδέχονται τα ευρήματα της ΑΑΔΕ
Εντός του 2026 αναμένεται να παραδοθούν 11 σχολικές μονάδες και οι υπόλοιπες έξι εντός του 2027
Ο πρωθυπουργός επισήμανε τον κίνδυνο μιας ακατάσχετης παροχολογίας, ενόψει των εκλογών
Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα έργα στην Αλεξανδρούπολη, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, τη Στυλίδα και τον Βόλο
«Πρόκειται για ένα τοπόσημο που αναδείχνει την τάση του ανθρώπου προς το υψηλό, δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη των φοιτητών και των οικογενειών τους»
Στη διαδρομή, ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από πολίτες και επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή
«Να δω τι θα κάνει σε λίγους μήνες που δεν θα είναι καν βουλευτής», έγραψε ο υπουργός Υγείας
Αξιοποιήθηκαν έσοδα από την επαναϊδιωτικοποίηση των τραπεζών προς τον EFSF
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.