- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαρινάκης: Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε μόνο με ένα υπεύθυνο ΠΑΣΟΚ παλαιότερων ετών
«Πολιτικός απατεώνας όποιος υπόσχεται αυτόματη εξαφάνισης της ακρίβειας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Παύλος Μαρινάκης για τις μετεκλογικές συνεργασίες, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΕΘ και τη Συνταγματική Αναθεώρηση
«H ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει υποχωρήσεις σε ταυτοτικά ζητήματα της πολιτικής της για την κατάληψη της εξουσίας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική», σημειώνοντας ότι «το νομοθετικό έργο πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, καθώς η κυβέρνηση θα αξιολογηθεί από τους πολίτες με βάση την αποτελεσματικότητά της και τους στόχους της για την επόμενη τετραετία».
Ο Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε για όσα αναμένεται να εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Προανήγγειλε ότι σχεδιάζονται στοχευμένες παρεμβάσεις για την ελάφρυνση των συνεπών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων. Αναφερόμενος στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε στον εισαγόμενο χαρακτήρα των αλλεπάλληλων διεθνών κρίσεων, όπως οι πολεμικές συγκρούσεις και η πανδημία.
Μαρινάκης: Πολιτικός απατεώνας όποιος υπόσχεται αυτόματη εξαφάνισης της ακρίβειας
Ο κυβερνητικός εκρόσωπος χαρακτήρισε «πολιτικό απατεώνα» όποιον υπόσχεται την αυτόματη εξαφάνιση της ακρίβειας ή τον αποπληθωρισμό με το πάτημα ενός κουμπιού, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα ανάσχεσης των επιπτώσεων διατηρώντας παράλληλα ισχυρή ανάπτυξη. Στον τομέα της ενέργειας, υπογράμμισε την εξυγίανση της ΔΕΗ και την αύξηση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κοντά στο 50%, παράγοντες που επέτρεψαν στην Ελλάδα να διατηρεί το 10ο φθηνότερο ρεύμα στη λιανική αγορά της Ευρώπης.
Στο επίκεντρο της τοποθέτησής του βρέθηκε η κυβερνητική στρατηγική για τη μεσαία τάξη, τη στέγαση και το δημογραφικό. Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι υπάρχει μια δομική σύγκρουση ανάμεσα στη διεύρυνση της οικονομικής πίτας και τις πολιτικές αναδιανομής ή τα "λεφτόδεντρα" της αντιπολίτευσης. Στόχος της κυβέρνησης, όπως ανέφερε, είναι η σταδιακή κατάργηση των οριζόντιων επιδομάτων και των αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων, ώστε η προνοιακή στήριξη να εστιάζει αποκλειστικά σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο στεγαστικό πρόβλημα, όπου ο υφυπουργός κατέθεσε μια σημαντική προσωπική πρόταση για τη συνολική αναμόρφωση του ΕΝΦΙΑ ενόψει της επόμενης τετραετίας. Όπως επισημαίνει, πέρα από τη διεύρυνση των προγραμμάτων ανακαίνισης, το κράτος πρέπει να εφαρμόσει επιθετικές πολιτικές για το άνοιγμα των κλειστών ακινήτων.
Στο πλαίσιο αυτό, προτείνει τον ανασχεδιασμό του ΕΝΦΙΑ με ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, δηλαδή χωρίς να μεταβληθεί το συνολικό ποσό που εισπράττει το κράτος: οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν ανοιχτά σπίτια ή χρησιμοποιούν το ακίνητο ως πρώτη κατοικία να απολαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση από το υφιστάμενο 50%, ενώ το οικονομικό αυτό όφελος να αντισταθμίζεται από όσους επιλέγουν συστηματικά να κρατούν τα ακίνητά τους κλειστά και αδικαιολόγητα αδρανή. Παράλληλα, συνέδεσε το στεγαστικό με το δημογραφικό, τονίζοντας ότι η στήριξη της οικογένειας απαιτεί όχι μόνο οικονομικά μέτρα, αλλά και την ενίσχυση των κοινωνικών αξιών.
Όσον αφορά τη Συνταγματική Αναθεώρηση, χαρακτήρισε πατριωτική την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη θέσπιση «φρένου» στο δημόσιο χρέος, ασκώντας κριτική στη στάση του ΠΑΣΟΚ. Σχετικά με τη συζήτηση για το ασυμβίβαστο βουλευτή και υπουργού, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ορθώς αποφάσισε την απόσυρση της πρότασης, καθώς στη στάθμιση τα αρνητικά υπερτερούσαν των θετικών.
«Μοναδικός στόχος η αυτοδυναμία»
Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο μελλοντικών κυβερνητικών συνεργασιών σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι η αυτοδυναμία αποτελεί τον μοναδικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας. Απέκλεισε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σύγκλιση με κόμματα ή πρόσωπα που αμφισβητούν τον πυρήνα της εξωτερικής πολιτικής ή υπονομεύουν τη δημοσιονομική σοβαρότητα. Τόνισε ότι η προσαρμογή στις ανάγκες των πολιτών είναι απαραίτητη, αλλά η αλλαγή ταυτοτικών ζητημάτων της παράταξης για την "καρέκλα" συνιστά πολιτική ήττα.
Επιπλέον, ανέφερε ότι μία συνεργασία θα ήταν δυνατή μόνο με ένα υπεύθυνο ΠΑΣΟΚ παλαιότερων ετών, σενάριο που δεν υφίσταται υπό τη σημερινή ηγεσία, ενώ απέκλεισε κάθε συζήτηση για σύμπλευση με τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Αντώνη Σαμαρά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δεν ξέρω τι και πώς θα εμφανιστεί», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Φόβοι για νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Γνωστοποίησε την παραίτησή του στον Νικήτα Κακλαμάνη
Το χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ
«Η ερμηνεία της στο κλασικό "Αθήνα κόρη τ’ ουρανού" χάρισε στην πόλη ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά της αποτυπώματα»
«Πολιτικός απατεώνας όποιος υπόσχεται αυτόματη εξαφάνισης της ακρίβειας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά με αιχμές
Οι καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό και υπερκοστολόγηση
«Αν στόχος του κ. Τσίπρα είναι να επαναλάβει το ποσοστό του 2023 με το οποίο έφυγε ηττημένος, κανένα πρόβλημα»
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.