- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πιερρακάκης από Βουδαπέστη: Στηρίζουμε την προσπάθεια της Ουγγαρίας να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ
Συνάντηση του υπουργού Οικονομίας με τον πρωθυπουργό, Πέτερ Μαγιάρ
«Ένας άνεμος αλλαγής πνέει από την Ουγγαρία. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτή τη φιλόδοξη προσπάθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης
Τη δέσμευση της Ουγγαρίας να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για τη μελλοντική ένταξή της στη ζώνη του ευρώ, χαιρέτισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μετά τη συνάντηση που είχε στη Βουδαπέστη με τον πρωθυπουργό της χώρας, Πέτερ Μαγιάρ και τον υπουργό Οικονομικών Άντρας Καρμάν.
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι με την απόφασή της να ενταχθεί στο ευρώ «η Ουγγαρία μετακινείται από την περιφέρεια της ευρωπαϊκής ανάπτυξης προς τον πυρήνα της ευρωπαϊκής λήψης αποφάσεων», σημειώνοντας πως αυτή η μετατόπιση αφορά όχι μόνο τη χώρα, αλλά και τη «νέα εποχή της ίδιας της Ευρώπης». Τόνισε ακόμη ότι η πορεία προς την υιοθέτηση του ευρώ είναι «απαιτητική, αλλά και βαθιά μετασχηματιστική», προσθέτοντας ότι το Eurogroup θα στηρίξει την ουγγρική πλευρά σε αυτή την προσπάθεια.
«Ένας άνεμος αλλαγής πνέει από την Ουγγαρία. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτή τη φιλόδοξη προσπάθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.
Κατά τις συνομιλίες εξετάστηκαν οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη, οι προκλήσεις για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και οι προοπτικές περαιτέρω οικονομικής σύγκλισης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία η νέα ουγγρική κυβέρνηση επιδιώκει επαναπροσέγγιση με τον ευρωπαϊκό πυρήνα και έχει θέσει ως στρατηγική προτεραιότητα τη σταδιακή προετοιμασία της χώρας για ένταξη στην Ευρωζώνη. Ο κ. Πιερρακάκης, με την ιδιότητα του προέδρου του Eurogroup, εξέφρασε πολιτική στήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία της Ουγγαρίας και διαβεβαίωσε ότι το Eurogroup είναι έτοιμο να συμβάλει με τεχνογνωσία και καθοδήγηση στα επόμενα βήματα της σύγκλισης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε μία Κυριακή η εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών
Συνάντηση του υπουργού Οικονομίας με τον πρωθυπουργό, Πέτερ Μαγιάρ
Αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος με έμφαση στον ρόλο της τεχνολογίας
Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με παιδιά για το Μουντιάλ, συμμετείχε σε δραστηριότητες και περπάτησε στην αγορά
Ο αναπληρωτής υπουργός προανήγγειλε τρεις δράσεις χρηματοδότησης
Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού στους τομεάρχες του κόμματός του
50 εκατ. ευρώ για τη διαστημική πολιτική
Πότε θα είναι εφικτή η απευθείας καταβολή
Το να βγαίνουν οι αντίπαλοί του και να τον κατηγορούν ότι δεν είναι ο ίδιος που ήταν το 2015 και ότι πια δεν είναι αρκετά αριστερός, είναι μάννα εξ ουρανού για έναν άνθρωπο που πασχίζει να πείσει ότι έχει αλλάξει.
Σε κλίμα συγκίνησης η συνάντηση - «Οφειλόμενο ηθικό χρέος της Πολιτείας», δήλωσε ο υπουργός
Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
Ποια προγράμματα αφορά
«Η κυβέρνηση αλλάζει ξανά τους κανόνες των αυτοδιοικητικών εκλογών με στόχο τον ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο της Αυτοδιοίκησης»
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς- Ενισχύονται τα μελτέμια, αυξημένη ετοιμότητα και μεγάλη προσοχή από όλους
Κατηγορώντας τον παράλληλα ότι «επιχειρεί να εμφανιστεί ως πρότυπο πολιτικής εντιμότητας»
Άδωνις Γεωργιάδης: Κατέρρευσαν οι ισχυρισμοί του Πολάκη
Αμφισβητεί τη νομιμότητά του
Τι είπε για τη σχέση του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο
Aιχμές για τη λειτουργία του κόμματος σε «κεντρικό επίπεδο»
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα αποσταλούν στον υπουργό Δικαιοσύνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.