- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Θεμιστοκλέους: Μέσα στους επόμενους 12 μήνες έρχονται 250 νέα ασθενοφόρα
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
Απαντήσεις στις καταγγελίες εργαζομένων του ΕΚΑΒ για μειωμένο αριθμό ασθενοφόρων και αυξημένη πίεση στα πληρώματα έδωσε ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Απαντώντας στις καταγγελίες εργαζομένων του ΕΚΑΒ για ελλείψεις σε ασθενοφόρα και αυξημένο φόρτο εργασίας, ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, υποστήριξε ότι η εικόνα του οργανισμού είναι βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τονίζοντας πως η επιχειρησιακή του δυναμικότητα έχει ενισχυθεί και όχι περιοριστεί.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους απέρριψε τους ισχυρισμούς περί μείωσης των διαθέσιμων ασθενοφόρων, σημειώνοντας ότι το ΕΚΑΒ διαθέτει σήμερα περισσότερα μέσα και προσωπικό σε σύγκριση με το παρελθόν. Παράλληλα, αναγνώρισε τις αυξημένες ανάγκες που καλείται να διαχειριστεί το σύστημα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, υπογραμμίζοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών και τη βελτίωση της ανταπόκρισης στα επείγοντα περιστατικά.
«Δεν ισχύει ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των ασθενοφόρων που βρίσκονται σε κυκλοφορία. Αντίθετα, ο αριθμός των ασθενοφόρων σε κυκλοφορία τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια, είναι αυξημένος», ανέφερε. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημαντική ανανέωση του στόλου, τόσο με δωρεές όσο και με κρατικά χρήματα. Όπως είπε: «Μέσα στους επόμενους 12 μήνες έρχονται 250 νέα ασθενοφόρα».
Ο υφυπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι βλάβες και ανάγκες συνεργείου θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όπως συμβαίνει με όλα τα οχήματα, ειδικά όταν έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα και το βασικό είναι ότι ο αριθμός των ασθενοφόρων που βρίσκονται στον δρόμο, δεν μειώνεται.
Παράταση για αιτήσεις που αφορούν την μεγάλη προκήρυξη για γιατρούς
Σχετικά με τη μεγάλη προκήρυξη των 1.131 θέσεων μόνιμων ιατρών ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής, πριν ακόμη κλείσει η διαδικασία, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 2.000 αιτήσεις».
Ο υφυπουργός Υγείας σημείωσε ότι έχει δοθεί παράταση μίας εβδομάδας στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και χαρακτήρισε τον αριθμό των αιτήσεων πολύ καλό, συμπληρώνοντας: «Η προκήρυξη αφορά όλες τις ειδικότητες, όλα τα νοσοκομεία και όλη τη χώρα».
Θεμιστοκλέους για αυξήσεις μισθών και φορολόγηση εφημεριών: Έχουν καταστήσει ξανά το ΕΣΥ πιο ελκυστικό
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις αυξήσεις στους μισθούς καθώς και στην αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Όπως είπε, τα μέτρα αυτά έχουν καταστήσει ξανά το ΕΣΥ πιο ελκυστικό.
Σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, ο υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι «Η διαδικασία των αιτήσεων ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα και ότι, με βάση το νέο νομικό πλαίσιο, οι γιατροί θα έχουν τοποθετηθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες».
Στην Αθήνα τα μεγαλύτερα κενά νοσηλευτικού προσωπικού
Αναφορικά με το νοσηλευτικό προσωπικό και την πλατφόρμα προσλήψεων, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε: «Στην Αθήνα, η πλατφόρμα άνοιξε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και όσοι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες υπέβαλαν αίτηση έχουν ήδη μπει σε διαδικασία πρόσληψης. Το ίδιο, θα ισχύσει και για την υπόλοιπη χώρα, με την πλατφόρμα να ανοίγει και να ολοκληρώνεται το επόμενο χρονικό διάστημα».
Ο υφυπουργός Υγείας συμπλήρωσε ότι η μεγαλύτερη ανάγκη για νοσηλευτικό προσωπικό εντοπίζεται στην Αθήνα. Αντίθετα, σε αρκετά νοσοκομεία της περιφέρειας, όπως είπε, έχει προσεγγιστεί ο ευρωπαϊκός μέσος όρος σε σχέση με την αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού ανά κατειλημμένη κλίνη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών
«Η αριστερή πλουτοκρατία στήριξε την επάνοδό του»
«Στη γωνία ο κ. Πιερράκης, διαστρεβλώνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να ξεφύγει από τη μέγγενη των κόκκινων δανείων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.