- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το AIDS δεν μεταδίδεται με το σάλιο
Ευτυχώς και η βλακεία δεν μεταδίδεται με τον ψεκασμό
Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι υποστηρικτές της έχουν αναπτύξει μία σειρά επιχειρημάτων που κινούνται μεταξύ του σκοταδισμού και του υπερρεαλισμού. Έτσι ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, δήλωσε, επικαλούμενος μάλιστα την ιατρική του ιδιότητα, ότι το AIDS μεταδίδεται με το σάλιο. Προφανώς και αυτό δεν ισχύει. Ούτε το AIDS ούτε ο ιός HIV (δεν ξέρω αν γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ των δύο ο ιατρός-βουλευτής) μεταδίδονται με το σάλιο.
Παράλληλα, η εκλεκτή της συγκυβέρνησης για τη θέση της αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ και υποψήφια στις πρόσφατες εκλογές με τους ΑΝΕΛ στα Τρίκαλα, Φωτεινή Αθανασοπούλου, ανέπτυξε θεωρίες για ψεκασμούς, κατασκοπευτικά ρομποτικά κουνούπια που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ κατά της Ελλάδας, καθώς και για την ύπαρξη διεθνούς σιωνιστικής συνωμοσίας για παγκόσμια κυριαρχία μέσω του κώδικα τροφίμων, που υποτίθεται ότι είναι και το αντικείμενό της. Ο διορισμός της απετράπη την τελευταία στιγμή και αυτό μόνο χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της αντιπολίτευσης.
Ο μεν κ. Μιχελογιαννάκης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η ελαφρότητα με την οποία εκστομίζει τέτοιες ανακρίβειες περιθωριοποιεί ακόμα περισσότερο μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα, εκείνη των οροθετικών. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ακυρώνει αγώνες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, διεκδίκησης δικαιωμάτων που πολύ πιο σοβαροί άνθρωποι από το βουλευτή Ηρακλείου έχουν κάνει εδώ και δεκαετίες προκειμένου να πολεμήσουν το στίγμα του HIV.
Η δε κ. Αθανασοπούλου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το διαδίκτυο είναι ένας δημόσιος χώρος και ότι όλοι κρινόμαστε από τα λεγόμενα και τις πράξεις μας, εκτός αν η γραμμή υπεράσπισής της είναι ότι πρόκειται για μια σύγχρονη δρ. Τζέκιλ και κ. Χάιντ.
Σε κάθε περίπτωση μήπως θα έπρεπε να τοποθετηθούν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι; Το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής (μόλις ολοκληρώσει την περιοδεία του με λείψανα στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας) να ξεκαθαρίσουν αν συντάσσονται με τις επιστημονικές και πολιτικές θέσεις του κ. Μιχελογιαννάκη. Αντιστοίχως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πολιτικός ταγός της κ. Αθανασοπούλου, κ. Καμμένος, να μας πει αν θεωρεί ότι η χώρα όντως κινδυνεύει από ψεκασμούς και κατασκοπευτικά κουνούπια και τι σκοπεύει να κάνει επ’ αυτού.
Για όλους εκείνους που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, προσβλέποντας σε μια προοδευτική διακυβέρνηση, είθε η Αγία Βαρβάρα να τους φωτίσει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.