- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Δείτε πόσα θα πληρώσετε φέτος
Απαγορευτική η μετακίνηση με πλοίο για χιλιάδες επιβάτες
Τα ακριβά ακτοπλοϊκά «καίνε» τις διακοπές στο νησί για χιλιάδες αδειούχους αυτό το καλοκαίρι, φόβοι για νέες αυξήσεις έως 20%
Νέες ανατιμήσεις έως και 20% προσεχώς στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καθώς οι υψηλές πτήσεις στο πετρέλαιο έχουν ανεβάσει το μεταφορικό κόστος, εκτοξεύοντας το οικογενειακό budget εν όψει καλοκαιριού.
Οι αναπόφευκτες νέες αυξήσεις που έρχονται στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθιστούν απαγορευτικό το σχέδιο για «διακοπές στο νησί».
Σημειώνεται ότι αυτήν τη στιγμή οι τιμές για μετακίνηση με πλοίο παραμένουν σε γενικές γραμμές σταθερές παρά το ράλι στο πετρέλαιο, που έχει αυξήσει κατακόρυφα το λειτουργικό κόστος για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Ωστόσο, τα περιθώρια για περαιτέρω απορρόφηση του κόστους στενεύουν επικίνδυνα, εξ ου και αναμένονται νέες αυξήσεις στα εισιτήρια με πλοίο από και προς τα νησιά.
Ενδεικτικό της ασφυκτικής κατάστασης που διαμορφώνεται στην ακτοπλοΐα, αποτελεί το γεγονός ότι το λειτουργικό κόστος έχει διπλασιαστεί στη γραμμή Πειραιάς - Μύκονος (30.000 ευρώ από 15.000 ευρώ) και στη γραμμή Πειραιάς - Ρόδος (157.000 ευρώ σε 75.000 ευρώ).
Έκρηξη τιμών σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Οι τιμές για μετακίνηση με πλοίο «ζαλίζουν». Ενδεικτικά, ένα ζευγάρι με ΙΧ που θέλει να πάει στην Πάρο από τον Πειραιά, πρέπει να πληρώσει 445 ευρώ σε ναύλα.
Την ίδια στιγμή, μια οικογένεια με δύο παιδιά και ΙΧ με προορισμό την Κω, από τον Πειραιά, καλείται να διαθέσει ένα ποσό πλησίον των 1.000 ευρώ.
Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ζητούν μειωμένες τιμές καυσίμων από τα διυλιστήρια, προκειμένου να συνεχίσουν να απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος του επιπλέον κόστους και να μην υπάρξει μετακύλιση στην τσέπη των επιβατών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εγκαίνια έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου από την υπουργό Πολιτισμού
Η ανακοίνωση περιλάμβανε και σαφή πολιτική αιχμή για τις εκλογικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Με φόντο την παρουσίαση του νέου κόμματος
«Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως νέα εθνική πυξίδα», ανέφερε
Οι ηθοποιοί Αιμίλιος Χειλάκης και Μαριάννα Τουμασάτου παρουσιάζουν την εκδήλωση
Στην εκδήλωση για το βιβλίο των Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Κωνσταντίνου Φίλη
Σε εγρήγορση το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενόψει της θερινής περιόδου
«Σήμερα το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα πει έστω και μια κουβέντα για τη μεγάλη επιτυχία;»
Με αφορμή ανάρτηση του συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα
Το νέο σύστημα ενώνει Κτηματολόγιο, Ε9 και ΔΕΔΔΗΕ για ελέγχους και δικαιότερες επιβαρύνσεις
Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 15 λεπτά ανά λίτρο
Σε εξέλιξη επαφές Αθήνας-Βρυξελλών για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την Eυρωπαϊκή Εισαγγελία
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Η ισχυρότερη παρουσία καταγράφεται στα δεξαμενόπλοια και στα bulk carriers
Νέο μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο πλαίσιο που ενσωματώνει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
Το 44% πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ το 45% διαφωνεί
Ποιοι δικαιούχοι κόβονται αυτόματα από το σύστημα
«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα επιβάρυνσης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.