- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαρινάκης: Πάνω από 20 επικοινωνίες Ανδρουλάκη - Χατζηδάκη για τις Ανεξάρτητες Αρχές
Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κάνει λόγο για επικοινωνίες Ανδρουλάκη - Χατζηδάκη για τις Ανεξάρτητες Αρχές - Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ
Ο Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του σήμερα (5.5) στο OPEN, υποστήριξε ότι σε περισσότερες από 20 επικοινωνίες μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη για το ζήτημα των Ανεξάρτητων Αρχών, υπήρξε συμφωνία που στη συνέχεια δεν τηρήθηκε.
Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία, «διά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη προφανώς σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό», απηύθυνε πρόταση στο ΠΑΣΟΚ για να βρεθούν οι απαραίτητες ψήφοι, ώστε «να έχει η χώρα Ανεξάρτητες Αρχές». «Οι εφαρμογές στα κινητά, οι κλήσεις έχουν ένα ιστορικό και ο Νίκος Ανδρουλάκης το τελευταίο τρίμηνο, δεν ξέρω αν έχει μιλήσει 30, σίγουρα έχει μιλήσει πάνω από 20 φορές. Και πολύ καλά έκαναν και μιλούσαν θεσμικά, γιατί μόνο έτσι η χώρα θα έχει ανεξάρτητες αρχές».
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μετά από αυτές τις επαφές και την αποστολή βιογραφικών, τα δύο κόμματα κατέληξαν σε δύο πρόσωπα: «ένα που ήθελε περισσότερο η δική μας κοινοβουλευτική ομάδα, τον κύριο Μακρυδημήτρη, και ένα που ήθελε το ΠΑΣΟΚ, την κυρία Συγγούνα. Μετά από όλες αυτές τις επικοινωνίες και την ανταλλαγή κλήσεων, ο κύριος Ανδρουλάκης φοβήθηκε ότι οι εν δυνάμει εταίροι του θα τον μαλώσουν στη Βουλή ότι μιλάει με την κακιά δεξιά. Ο κύριος Ανδρουλάκης είχε συμφωνήσει για τον κύριο Μακρυδημήτρη».
Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι για τον λόγο αυτό «ο κύριος Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της Βουλής, δεν τρελάθηκε και διάβασε αυτά τα δύο ονόματα», υποστηρίζοντας ότι αν δεν υπήρχε συμφωνία, δεν θα προχωρούσε στην ανακοίνωσή τους.
Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ στον Παύλο Μαρινάκη
Σε ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις Μαρινάκη, το ΠΑΣΟΚ απαντά: «Ο κ. Μαρινάκης είναι σε μόνιμη φάση… "κατ’ εξακολούθηση ψεύτη" προσπαθώντας να καλύψει τις θεσμικές ακροβασίες και τις αθλιότητες της κυβέρνησης, την οποία εκπροσωπεί. Στριμωγμένοι στη γωνία από την πρωτοφανή μεθόδευση να μην διοριστεί επικεφαλής στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα το πρόσωπο που συγκέντρωσε πλειοψηφία 3/5, τη μια διαδίδουν ότι υπήρχε «συμφωνία» αλλά τη χάλασε η αντιπολίτευση, την άλλη ότι δεν υπήρχε συμφωνία αλλά υπήρχε «τηλεφωνική επικοινωνία» κ.ο.κ. Έχετε πια γελοιοποιηθεί. Όσες φαιδρότητες και να επιστρατεύσετε, ο ελληνικός λαός σας έχει πάρει χαμπάρι. Είστε η κυβέρνηση του παρασκηνίου και των deals. Το ΠΑΣΟΚ θα σας ξεβολέψει, θα το συνηθίσετε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χωρίς έλεγχο και κανόνες τα ηλεκτρικά πατίνια, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με την «Αθήνα Ψηλά»
Μέχρι το τέλος Μαΐου θα ξεκινήσει η κανονική εκτέλεση δρομολογίων
Θα κοπούν σχεδόν μία στις τρεις αιτήσεις
«Τρεις συνάνθρωποί μας έφυγαν για τη δουλειά τους και δεν επέστρεψαν ποτέ», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου
Ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλαπλές προκλήσεις
Το μήνυμά του για τη σημασία της πίστης στην καθημερινή ζωή
Η δυσκολία στη διερμηνεία και το κλίμα στο Υπουργείο Οικονομικών
Η «Τελευταία Μπλόφα» και οι πρωταγωνιστές που λείπουν από το ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
Αποχή ή παρουσία; Το δίλημμα ενός πολιτικού απέναντι στα «δύσκολα» μέσα
Πότε μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Ποιοι δικαιούχοι θα πάρουν και τρίτη δόση
Χωρίς αίτηση οι πληρωμές
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα 16 χρόνια από τον εμπρησμό της Marfin
Έρχονται νέες ανατιμήσεις στην αντλία
Οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη
Το ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει στο προσκήνιο την ιστορική καμπή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας
«Παραιτήθηκα από το "κόμμα Ανδρουλάκη", όχι από το ΠΑΣΟΚ ως ιδέα», πρόσθεσε
Η σιωπή, οι συμψηφισμοί και η ατιμωρησία ως τριπλή αποτυχία της Πολιτείας
Όταν η Ραχήλ Μακρή είχε προσβάλει τη μνήμη του δημοσιογράφου Νίκου Ζαχαριάδη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.