- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης έκανε νυχτερινή «έφοδο» στη δράση «Καθαρή Γραμμή» στον ΗΣΑΠ Ταύρου
«Η σταδιακή επανένταξη 14 ανακατασκευασμένων συρμών, θα συμβάλει στη μείωση των χρονοαποστάσεων»
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης έκανε νυχτερινή «έφοδο» στη δράση «Καθαρή Γραμμή» στον ΗΣΑΠ Ταύρου
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, βρέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (30.4) στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Ταύρο, συμμετέχοντας ενεργά στη δράση «Καθαρή Γραμμή», ένα επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπει καθαρούς σταθμούς και καθαρούς συρμούς.
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης φόρεσε γάντια, «για να μην έχουμε αποτυπώματα», όπως ανέφερε με χιούμορ στην ανάρτηση και προχώρησε σε παρεμβάσεις καθαρισμού, απομακρύνοντας γκράφιτι και συνθήματα από τους τοίχους του σταθμού. Η συγκεκριμένη παρέμβαση εντάσσεται σε μια ευρύτερη, συστηματική προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας των μέσων σταθερής τροχιάς. Το σχέδιο «Καθαρή Γραμμή» υλοποιείται με στόχο την προστασία του δημόσιου χώρου και την αναβάθμιση της καθημερινής εμπειρίας των επιβατών, μέσα από παρεμβάσεις που επεκτείνονται τόσο στους σταθμούς όσο και στους συρμούς.
Στη νυχτερινή «έφοδο» συμμετείχαν επίσης στελέχη της διοίκησης των συγκοινωνιών, μεταξύ των οποίων οι διευθύνοντες σύμβουλου του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ, Αντώνης Κεραστάρης και Θανάσης Κοτταράς, υπογραμμίζοντας τη συνεργασία των διοικήσεων με τους εργαζομένους στην πρώτη γραμμή της λειτουργίας του δικτύου. «Τα αποτελέσματα της προσπάθειας είναι ήδη ορατά, καθώς τα περιστατικά βανδαλισμών έχουν πλέον σχεδόν ελαχιστοποιηθεί σε σχέση με έναν χρόνο πριν, γεγονός που αποδίδεται στον συνδυασμό τεχνολογικών μέσων και ενισχυμένης παρουσίας προσωπικού: χρήση drones σε κρίσιμα σημεία της γραμμής, συστήματα επιτήρησης με τεχνητή νοημοσύνη σε αμαξοστάσια και ταχύτερη επιχειρησιακή απόκριση.
» Η "Καθαρή Γραμμή" αποτελεί κομμάτι μιας ευρύτερης στρατηγικής για σύγχρονες αστικές συγκοινωνίες, με την πρόοδο να αποτυπώνεται σταδιακά στην εικόνα και τη λειτουργία του δικτύου. Η αναβάθμιση της Γραμμής 1 δεν περιορίζεται στην εικόνα. Η σταδιακή επανένταξη 14 ανακατασκευασμένων συρμών, θα συμβάλει στη μείωση των χρονοαποστάσεων, ενισχύοντας την αξιοπιστία του δικτύου στη βασική διαδρομή Κηφισιά - Πειραιάς. Πίσω από τις παρεμβάσεις καθαριότητας και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, διαμορφώνεται μια ευρύτερη στόχευση: η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις αστικές συγκοινωνίες» τονίζουν πηγές του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.