- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυριάκος Μητσοτάκης: Oι ψηφιακές κάμερες θα αλλάξουν τα πάντα
Στην εκδήλωση του Υπουργείου Μεταφορών για την οδική ασφάλεια ο πρωθυπουργός
Παρουσία Μητσοτάκη η εκδήλωση “Η Ελλάδα δημιουργεί κουλτούρα οδικής ασφάλειας” στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Γλυφάδας.
Ψηλά στην αξιολόγηση της κυβέρνησης θα είναι η σημαντική μείωση των θανατηφόρων και των βαριών τροχαίων ατυχημάτων, όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση στο πλαίσιο εκδήλωσης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο «Η Ελλάδα δημιουργεί κουλτούρα οδικής ασφάλειας», στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Γλυφάδας.
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στη σημασία της συμμετοχής της κοινωνίας σε αυτήν την προσπάθεια, αναφέροντας ως παράδειγμα την κατανόηση των πολιτών στους ελέγχους αλκοτέστ και τη χρήση του κράνους.
«Είναι για μένα σημαντική ημέρα. Η σημαντική μείωση των θανατηφόρων και των βαριών τροχαίων ατυχημάτων θα είναι ψηλά στην δική μου αξιολόγηση για το τι έχει πετύχει αυτή η κυβέρνηση», ανέφερε αρχικά Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως: «πετύχαμε να καταστήσουμε την κοινωνία συμμέτοχη σε αυτή την προσπάθεια. Εξηγήσαμε γιατί είναι τόσο άδικο για τη χώρα να πληρώνει αυτό το φόρο αίματος».
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ως παράδειγμα την κατανόηση των πολιτών στους ελέγχους αλκοτέστ και τη χρήση του κράνους.
«Πήραμε απόφαση. Μηδενική ανοχή. Είναι κάτι που όλοι το έχουν αντιληφθεί και όπως όλοι βάζουν τη ζώνη, όλοι καταλαβαίνουν ότι ανεβαίνεις στο δίκυκλο και βάζεις κράνος», υπογράμμισε.
Είπε επίσης ότι οι ψηφιακές κάμερες θα αλλάξουν τα πάντα, εκτιμώντας ότι θα έρχονται πολλές κλήσεις, ειδικά για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη σημασία της βελτίωσης των υποδομών και πως ήδη βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα.
«Τα επόμενα βήματα είναι οι ψηφιακές κάμερες, η πλήρης εφαρμογή τους, η έμφαση στην εκπαίδευση, ειδικά στη νέα γενιά», συμπλήρωσε.
«Τώρα γίνεται μεγάλη συζήτηση για το πελατειακό κράτος, για τις εξυπηρετήσεις, για τα ρουσφέτια. Πια, το να σβήσει κανείς κλήση με ένα τηλέφωνο, ας το ξεχάσουμε οριστικά και αμετάκλητα. Νομίζω ότι παρέχουμε μια πολύ καλή υπηρεσία, συνολικά στη χώρα, με αυτή την πολιτική», υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στα βαριά τροχαία που απαιτούν άμεση περίθαλψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά στο ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα πια, ενώ εξήρε τη δουλειά στα τμήματα επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία.
«Οι γιατροί κάνουν θαύματα. Μπορέσαμε, όχι μόνο να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία, αλλά και να είμαστε σίγουροι ότι το βαρύ τραύμα έχει την υποδοχή που του αναλογεί», επισήμανε.
Τόνισε, δε, ότι ήταν σημαντική η μείωση του ορίου ταχύτητας μέσα στις πόλεις στα 30χλμ/ώρα, αναφέροντας: «Αν δείτε το χρόνο αντίδρασης μέσα στην πόλη, ανάμεσα σε 50 και 30 χλμ, είναι μέρα με τη νύχτα. Ας μην υποτιμάμε τη σημασία της ταχύτητας. Βρίσκουμε μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που μετατρέπουν τους δρόμους σε πίστες αγώνων», συμπλήρωσε.
Μιλώντας για την επόμενη ημέρα, ανέφερε ότι πρέπει αυτή η πορεία να είναι διατηρήσιμη. «Ο πρώτος στόχος μας είναι να φτάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η μεγάλη διαφορά θα είναι οι κάμερες και η εμπέδωση της ανάγκης να τηρούμε τον ΚΟΚ. Να ξέρει ο οδηγός ότι αν παρανομήσει, κάποιος θα τον εντοπίσει. Σκοπός μας δεν είναι να βγάλουμε χρήματα, αλλά να μειώσουμε τις παρανομίες. Να συνεχίσουμε τις μεγάλες επενδύσεις στις υποδομές:
- Ε65, βόρειο τμήμα. Τεράστιας σημασίας για τρεις περιφέρειες.
- Το flyover και ο ΒΟΑΚ.
- Η συνέχιση της εκπαίδευσης και η αντικατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων μας.
Έχουμε γερασμένο στόλο. Αυτό προϊόντος του χρόνου θα διορθώνεται. Είναι βέβαιο ότι αν κοιτάξει κανείς 15-20 χρόνια στο μέλλον, διαρκώς θα μειώνονται τα τροχαία. Το θέμα είναι πόσες παραπάνω ζωές θα σώσουμε. Είναι προσωπικό στοίχημα. Δεν πρέπει να φτάνουμε στο σημείο να χάνουμε έναν δικό μας άνθρωπο […] κάτι που μπορεί να συμβεί σε καθέναν από εμάς […] Πολλές φορές τα παιδιά επιβάλλουν αλλαγή συμπεριφοράς στους γονείς. Ας δούμε τι σημαίνει το “μπαμπά μην τρέχεις” στον 21ο αιώνα. Να φοράμε ζώνες πίσω. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν στους γονείς διαφορετικές συμπεριφορές», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε για την εξαιρετική εκδήλωση, κατέληξε: «Πάντα στις μέρες γιορτών να θυμίζω ότι για να μπορούμε εμείς να περνάμε καλά, κάποιοι ξαγρυπνούν και δουλεύουν. Τους είμαστε βαθιά υποχρεωμένοι. Γνωρίζουν και οι ένστολοι και τα σώματα ασφαλείας ότι έχουμε μεριμνήσει για αυτούς. Το πιο σημαντικό είναι το “μπράβο”, το “ευχαριστώ”, η ευγένεια. Η παράκλησή μου είναι “βοηθήστε τους ανθρώπους αυτούς να κάνουν τη δουλειά τους”. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από διάφορους τσαμπουκάδες. Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα και πρωτίστως με ασφάλεια στους δρόμους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναδιαμορφώνεται η πολιτική σκηνή μετά την εμφάνιση των δύο νέων κομμάτων
«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», διαβεβαίωσε η υπουργός
Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες
Η Ανεξάρτητη Αρχή ξεπέρασε τους ετήσιους στόχους της για τρίτη συνεχή χρονιά - Περισσότερες από 19.000 κυρώσεις
Στόχος οι 3.000 οδηγοί έως το τέλος του 2026
Στ. Παπασταύρου: «Μειώνουμε τον αόρατο φόρο της πολυνομίας»
Τη σημασία της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο ίδρυμα, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με σύστημα tracking τύπου courier, η νέα ψηφιακή υπηρεσία βάζει τέλος στη γραφειοκρατική ταλαιπωρία
«Ο Πολιτισμός αποτελεί το βαθύτερο και πιο ανθεκτικό πεδίο επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνιών μας», δήλωσε η υπουργός
«Το Ιπποκράτειο είναι η πρώτη αιχμή του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει τη μετανάστευση με κανόνες, διακρίνοντας όσους δικαιούνται προστασία από όσους όχι
«Η ΑΙ δεν έχει αξίες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση. Δεν έχει αίσθηση δικαιοσύνης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «συνιστώσες»
«Η Ελλάδα προστάτεψε τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας σε ενδεχόμενες απειλές από Ανατολάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Θέλω να βοηθήσω στη δημιουργία ενός συνεκτικού προγραμματικού οράματος για μια Ελλάδα πιο δίκαιη και πιο πράσινη» δήλωσε ο πρώην ευρωβουλευτής
«Δεν κάνεις συμπαράταξη με τον εαυτό σου» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Η απόφαση αφορά περίπου 350 χιλιάδες δανειολήπτες και όλα τα Funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ποιοι μένουν αυτομάτως εκτός
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.