- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τασούλας: Η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου αντανακλά τη δόξα και τα διδάγματα της επανάστασης 1821
Τη σημαντικότητα της επετείου της Ηρωϊκής Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων πριν από 200 χρόνια, επισήμανε στις δηλώσεις του από τον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Τασούλας: Η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου αντανακλά τη δόξα και τα διδάγματα της επανάστασης 1821
Τη σημαντικότητα της επετείου της Ηρωϊκής Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων πριν από 200 χρόνια, επισήμανε στις δηλώσεις του από τον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας.
"Η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου πριν 200 χρόνια αντανακλά στον υπέρτατο βαθμό τη δόξα, την απήχηση και τα διδάγματα συνολικά της ελληνικής επανάστασης του 1821", επισήμανε.
Ο κ Τασούλας υπογράμμισε ότι "η δόξα της πολιορκίας του Μεσολογγίου δεν στεφανώνει τους βαρβάρους εισβολείς, στεφανώνει τους ελεύθερους πολιορκημένους που έκαναν πράξη με την αυτοθυσία και τον ηρωισμό τους, το Ελευθερία ή Θάνατος"
Σημείωσε επίσης ότι "τα διδάγματα της εξόδου μας λένε πόσο πολύτιμη είναι τελικά η ελευθερία μας, με τι πρωτοφανείς και ανυπολόγιστες θυσίες κατακτήθηκε και πόσο ευλαβικά πρέπει να την προστατεύσουμε.
Προστατεύουμε λοιπόν σήμερα την ενότητά μας, προστατεύουμε την συνοχή μας.
Προστατεύουμε τις εθνικές μας αξίες που είναι ασπίδες μέσα στη διεθνή αναστάτωση που μας περιβάλλει.
Προστατεύουμε τελικά την ελευθερία που μας χάρισε και η έξοδος και ευγνωμονούμε για αυτό αιώνια τους Ελεύθερους Πολιορκημένους"
Ο κ. Τασούλας, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, παρακολούθησε την παρέλαση και ακολούθως συμμετείχε στην πομπή της Εικόνας της Εξόδου προς τον Κήπο των Ηρώων, όπου κατέθεσε στεφάνι. Στη συνέχεια, απένειμε τα έπαθλα στους νικητές του 78ου αγώνα «Δρόμος Θυσίας» και έκανε την παραπάνω δήλωση ενώ ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο και ξεναγήθηκε στην έκθεση «Μεσολόγγι 1826 – 2026: Με τα χρώματα του Ντελακρουά», στην οποία παρουσιάζεται – για πρώτη φορά στη χώρα μας – το εμβληματικό έργο του Ευγένιου Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.