- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τρίτη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθανασίου και Χατζηβασιλείου στο μικροσκόπιο
Νέες ενδείξεις για ηθική αυτουργία, με τη δικογραφία να διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών
Τρίτη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ με δύο βουλευτές και νέες κλήσεις πρώην πολιτικών προσώπων
Τρίτη δικογραφία που αφορά εν ενεργεία βουλευτές για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ διαβίβασαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών οι εντεταλμένοι Ευρωπαίοι εισαγγελείς, σύμφωνα με πληροφορίες.
Η νέα δικογραφία αφορά δύο βουλευτές, για τους οποίους έχουν προκύψει ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, με φερόμενους φυσικούς αυτουργούς στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για τους Χαράλαμπο Αθανασίου και Τάσο Χατζηβασιλείου.
Εκτός αρμοδιότητας Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ο φάκελος της παράβασης καθήκοντος στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ούτε συγκαταλέγεται στα αδικήματα που μπορεί να διερευνήσει.
Για τον λόγο αυτό, ο σχετικός φάκελος προωθήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ώστε να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη εθνική διαδικασία.
Η συγκεκριμένη δικογραφία προστίθεται στις δύο ήδη υπάρχουσες που έχει σχηματίσει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: η πρώτη αφορά 11 βουλευτές, ενώ η δεύτερη έναν υπουργό και μία υφυπουργό.
Κλήσεις σε πρώην βουλευτές και οι εξελίξεις στην έρευνα
Παράλληλα, αναμένεται να αποσταλούν κλήσεις για παροχή εξηγήσεων σε πέντε πρώην βουλευτές που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και δεν καλύπτονται πλέον από βουλευτική ασυλία.
Σε βάρος τους έχουν προκύψει στοιχεία που αφορούν ηθική αυτουργία στο αδίκημα της απιστίας, γεγονός που οδηγεί στην απευθείας κλήτευσή τους από τους Ευρωπαίους εισαγγελείς, υπό την ιδιότητα των υπόπτων.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παροχής εξηγήσεων και την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού, οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα αποφασίσουν εάν συντρέχουν λόγοι για την άσκηση ποινικών διώξεων και τη μετατροπή της ιδιότητας των εμπλεκομένων σε κατηγορουμένων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση περιλάμβανε και σαφή πολιτική αιχμή για τις εκλογικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Με φόντο την παρουσίαση του νέου κόμματος
«Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως νέα εθνική πυξίδα», ανέφερε
Εγκαίνια έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου από την υπουργό Πολιτισμού
Οι ηθοποιοί Αιμίλιος Χειλάκης και Μαριάννα Τουμασάτου παρουσιάζουν την εκδήλωση
Στην εκδήλωση για το βιβλίο των Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Κωνσταντίνου Φίλη
Σε εγρήγορση το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενόψει της θερινής περιόδου
«Σήμερα το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα πει έστω και μια κουβέντα για τη μεγάλη επιτυχία;»
Με αφορμή ανάρτηση του συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα
Το νέο σύστημα ενώνει Κτηματολόγιο, Ε9 και ΔΕΔΔΗΕ για ελέγχους και δικαιότερες επιβαρύνσεις
Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 15 λεπτά ανά λίτρο
Σε εξέλιξη επαφές Αθήνας-Βρυξελλών για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την Eυρωπαϊκή Εισαγγελία
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Η ισχυρότερη παρουσία καταγράφεται στα δεξαμενόπλοια και στα bulk carriers
Νέο μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο πλαίσιο που ενσωματώνει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
Το 44% πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ το 45% διαφωνεί
Ποιοι δικαιούχοι κόβονται αυτόματα από το σύστημα
«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα επιβάρυνσης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.