- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φλωρίδης: Στις δίκες δεν προβλέπονται ειδικές θέσεις για υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων
Η απάντηση στη Μαρία Καρυστιανού
Φλωρίδης για Καρυστιανού: Στις δίκες δεν προβλέπονται ειδικές θέσεις για υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων
Σε σαφείς διευκρινίσεις για τη διεξαγωγή της δίκης των Τεμπών προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, απαντώντας στις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν και ειδικά στην εκτίμηση της Μαρίας Καρυστιανού περί νέας αναβολής την 1η Απριλίου.
Ο Γιώργος Φλωρίδης υπερασπίστηκε την καταλληλότητα της αίθουσας, τονίζοντας ότι «εδώ έχουμε έναν χώρο που όσον αφορά τις δυνατότητές του είναι καλύτερος από το Εφετείο με πολύ λιγότερους συντελεστές από τη δίκη για το Μάτι», προσθέτοντας ότι «το θέμα δεν είναι ποιος θέλει να είναι πάνω και ποιος κάτω. Στις δίκες δεν προβλέπονται ειδικές θέσεις για υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων».
Αναφερόμενος στη χωρητικότητα, εξήγησε ότι «με βάση τα προβλεπόμενα, στην αίθουσα θα μπουν οι δικηγόροι, υπάρχουν 110 θέσεις με έδρανα και 100 θέσεις εργασίας», ενώ «στο πρώτο επίπεδο έχουμε 360 θέσεις, με τους 250 δικηγόρους που δηλώθηκαν στην ανάκριση, έχουμε χώρο για να τοποθετηθούν». Όπως υπογράμμισε, «δεν αποκλείεται κανένας», υπενθυμίζοντας ότι «όταν στη δίκη για το Μάτι που είχε πολύ περισσότερους συγγενείς και μάρτυρες και η δίκη έγινε σε αίθουσα ίδια ή μικρότερη, ποιο είναι το πρόβλημα εδώ;».
Ο κ. Φλωρίδης άφησε αιχμές για τις αντιδράσεις, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «γνωστό πολιτικό παιχνίδι από κάποια μειοψηφία που δεν επιθυμεί να γίνει η δίκη για τα Τέμπη», ενώ πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια των 2,5 ετών της ανάκρισης έγινε μια τεράστια προσπάθεια να μην ξεκινήσει η δίκη γιατί στόχος ήταν όσο δεν ξεκινάει η δίκη, τα στοιχεία δεν μπορούν να έρθουν στο φως ώστε να έρθει η κάθαρση».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε ζητήματα ασφάλειας των δικαστικών λειτουργών, τονίζοντας ότι «οι δικαστές δέχονται απειλές για τη ζωή τους», κάνοντας λόγο για «τραμπουκισμούς εναντίον του κοινοβουλίου και της δικαιοσύνης, απειλές κατά δικαστών, απόπειρα ανατροπής της θεσμικής λειτουργίας της χώρας».
Από την πλευρά της, η Μαρία Καρυστιανού επανήλθε με έντονη κριτική, υποστηρίζοντας ότι «οι παράγοντες της δίκης, διάδικοι, μηνυτές, κατηγορούμενοι, συνήγοροι και μάρτυρες πρέπει να έχουν θέσεις και όχι να στοιβάζονται όρθιοι, σαν τα ποντίκια».
Παράλληλα, έθεσε ζήτημα για το κόστος της ανακαίνισης, σημειώνοντας ότι καλεί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας να ελέγξει «αν ο προϋπολογισμός της ανακαίνισης του 1.600.000 ευρώ αληθινά υλοποιήθηκε ή όχι και αν ναι με ποιο ποσοστό υπερτιμολόγησης».
Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, η ίδια είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι «πάλι πιστεύω ότι δεν θα γίνει η δίκη, θα πάμε σε αναβολή», ενώ είχε χαρακτηρίσει τη διαδικασία «κολοβή», επιμένοντας ότι «θα χρειαστούμε μία πολύ μεγάλη αίθουσα για να γίνει σωστά η δίκη».
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κρίνει αν η δίκη θα ξεκινήσει τελικά όπως έχει προγραμματιστεί, με το υπουργείο Δικαιοσύνης να επιμένει ότι οι προϋποθέσεις έχουν διαμορφωθεί ώστε η διαδικασία να προχωρήσει κανονικά.
Πηγή: OPEN, Action24
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συγκινητική αποχαιρετιστήρια στιγμή στο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια στον Νότιο Τομέα της Αθήνας
Τι δείχνει για το Νοσοκομείο Νίκαιας
Η απάντηση στη Μαρία Καρυστιανού
Πώς υπολογίζεται και ποιοι άνεργοι το παίρνουν
Ποιες μετοχές δοκιμάζονται περισσότερο
"Το μεγάλο μας ΟΧΙ στη ΝΔ, είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ, στις μεγάλες αλλαγές και τομές που έχει ανάγκη ο τόπος" τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων
Η καταληκτική ημερομηνία που πρέπει να μπει
«Η νίκη στις εκλογές θα έρθει με Σύστημα, Οργάνωση και Ενότητα» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
«Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε δυσανάλογα μεγάλο βάρος για τη διάσωση της χώρας»
Σε ποια πλατφόρμα κάνω την αίτηση
"Το κράτος δικαίου είναι έννοια ασύμβατη με τις επιλογές αυτής της κυβέρνησης", σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
"Να ξανασυναντηθούμε με όσους απομακρύνθηκαν τα προηγούμενα χρόνια"
Σήμερα οι ομιλίες των κορυφαίων στελεχών
Πότε αναμένεται η πληρωμή
Άρθρο στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο
Όλες οι αυξήσεις που έχουν δοθεί από το 2019 μέχρι σήμερα
«Ας μην αυταπατάται, δεν είναι διόλου ελκυστική η "σταθερότητα" της Νέας Δημοκρατίας»
Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - Τον κατηγορεί για παρωχημένες αντιλήψεις
«Δεν πρέπει να χάσουμε το ραντεβού με την ιστορία!»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.