- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κόντρα Βελόπουλου Φλώρου: «Είσαι Χρυσαυγίτης» - «Πούλα καμιά κηραλοιφή»
Ο Κ. Βελόπουλος με επιστολή του ζητά παραπομπή Φλώρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής - Ο ανεξάρτητος βουλευτής απαντά με δική του εκδοχή
Έντονη λεκτική αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ Βελόπουλου και Φλώρου με εκατέρωθεν καταγγελίες και βαριές εκφράσεις
Την παραπομπή του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ζητά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, καταγγέλλοντας υβριστική επίθεση σε βάρος του μέσα στην Ολομέλεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, όταν στο βήμα βρισκόταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και αναφερόταν στην απόφαση του Εφετείου για τη Χρυσή Αυγή.
Όπως υποστηρίζει ο Κωνσταντίνος Φλώρος, εκείνη τη στιγμή ο Κυριάκος Βελόπουλος στράφηκε προς τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας και δείχνοντάς τον τον χαρακτήρισε «τραμπούκο», «υπόδικο», «ναζιστή» και «χρυσαυγίτη».
Ο ίδιος αναφέρει ότι άφησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να συνεχίσει για αρκετή ώρα, προτού του απαντήσει λέγοντας: «Έλα, σταμάτα τώρα, πήγαινε να πουλήσεις καμιά κηραλοιφή για την καράφλα».
Επιστολή Βελόπουλου στον πρόεδρο της Βουλής - Καταγγελία για υβριστικούς χαρακτηρισμούς
Διαφορετική εικόνα για το περιστατικό παρουσιάζει ο Κυριάκος Βελόπουλος. Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη υποστηρίζει ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής επιτέθηκε επανειλημμένα στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ελληνικής Λύσης και προσωπικά στον ίδιο.
Σύμφωνα με την καταγγελία του, ο Κωνσταντίνος Φλώρος απηύθυνε σειρά υβριστικών χαρακτηρισμών, όπως «απατεώνα», «σαχλαμάρα» και «καράφλα», μπροστά στους παρευρισκόμενους στην αίθουσα της Ολομέλειας.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρει ότι οι εκφράσεις αυτές εκτοξεύθηκαν χωρίς να υπάρξει εκείνη τη στιγμή παρέμβαση από το προεδρείο της Βουλής για την προστασία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και του προσώπου του.
Στην επιστολή του αποδίδει την επίθεση σε πρόθεση πρόκλησης έντασης και διατάραξης της λειτουργίας της Βουλής, σημειώνοντας ότι –όπως υποστηρίζει– ο συγκεκριμένος βουλευτής έχει επιδείξει επανειλημμένα επιθετική και προσβλητική συμπεριφορά μέσα στο Κοινοβούλιο.
Παράλληλα επισημαίνει ότι ο κ. Φλώρος είναι υπόδικος για κακούργημα και, όπως αναφέρει, συνεχίζει να προκαλεί επεισόδια στη Βουλή, κάνοντας αναφορά και σε παλαιότερες εντάσεις με άλλους βουλευτές, μεταξύ των οποίων και με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Κλείνοντας την επιστολή του, ο Κυριάκος Βελόπουλος καλεί τον πρόεδρο της Βουλής να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας του Κοινοβουλίου και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.