- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυρ. Πιερρακάκης: Υπαρξιακής σημασίας να διαφυλάξουμε τον διεθνή ρόλο του ευρώ
Στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης επισημαίνει την ανάγκη για μία ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση στις παγκόσμιες μακροοικονομικές ανισορροπίες
Η διαφύλαξη της νομισματικής κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ολοκλήρωση της Ένωσης Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων αποτελούν τις δύο κορυφαίες προτεραιότητες που ανέδειξε με τις παρεμβάσεις του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης, στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin στις Βρυξέλλες.
Με ιδιαίτερη έμφαση, ο κ. Πιερρακάκης υπογραμμίζει σε βίντεο το οποίο ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι «είναι υπαρξιακής σημασίας να διαφυλάξουμε τον διεθνή ρόλο του ευρώ, καθώς και τη νομισματική κυριαρχία της ΕΕ».
Όπως σημειώνει ο ίδιος, αντικείμενο των συζητήσεων ήταν «οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη, ο διεθνής ρόλος του ευρώ, οι παγκόσμιες οικονομικές ανισορροπίες και η συμβολή που μπορεί να έχει η Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων».
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης επισημαίνει την ανάγκη για μία ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση στις παγκόσμιες μακροοικονομικές ανισορροπίες: «το ζήτημα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο» και τονίζει ότι η Ευρώπη οφείλει να το εξετάσει «με μια ευρύτερη προσέγγιση», σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Πιερρακάκης προτάσσει την ολοκλήρωση της Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων ως το «νούμερο ένα θέμα πολιτικής που συζητείται σε όλη την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες», εκτιμώντας ότι η επίτευξή της «θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη πολιτική νίκη μιας γενιάς», στέλνοντας μήνυμα για το πόσο κρίσιμη είναι η κινητοποίηση ευρωπαϊκών αποταμιεύσεων προς παραγωγικές επενδύσεις, ώστε η Ευρώπη να χρηματοδοτήσει η ίδια την ανάπτυξή της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός
Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας
«Η κοινοβουλευτική μου πορεία και η αξιοπρέπειά μου αποτελούν την πολιτική περιουσία μου» σημειώνει ο βουλευτής
Τι ώρα οι ανακοινώσεις σήμερα
Το αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία - «Νέα αφετηρία μάχης με το "Βαθύ Κράτος"»
Τι είπε η υπουργός για την ανέγερση κατοικιών σε πρώην στρατόπεδα
Τον… μισό ΚΟΚ παραβίασε ο οδηγός
«Φυσικά και κάνει κακό στην κοινωνία, θεωρώ ότι η Μαρία γύρισε την πλάτη σε όλους τους συγγενείς»
Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν τα περισσότερα μετά την αύξηση στον κατώτατο
«Δεν θέλει να προχωρήσει η δίκη για τα Τέμπη αλλά να μαζεύει ψήφους» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
«Δεν ζήτησα ποτέ τίποτα παράνομο» σημείωσε ο πρώην υπουργός
Πότε μπαίνουν κύριες και επικουρικές
Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση
Τι πρέπει να κάνετε αν δεν το πάρετε
Τα κριτήρια, τα ποσά και οι δικαιούχοι
«Κατηγορούμαι γιατί έθεσα υπόψη της Διοίκησης του Οργανισμού αίτημα παραγωγού αξίας περίπου 2.500€»
Ζητούν πλήρη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.