- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν έγινε τίποτα παράνομο - Θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές
«Δεν ζήτησα ποτέ τίποτα παράνομο» σημείωσε ο πρώην υπουργός
Ο Κώστας Τσιάρας για την εμπλοκή του ονόματός του στη νέα δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ
Τηλεοπτική συνέντευξη στον Ant1 παραχώρησε το πρωί της Μ. Δευτέρας (6.4) ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στη νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
«Υπάρχουν κάποια περιστατικά που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, γιατί στοιχειοθετούν την ίδια την πραγματικότητα. Αυτά που θα επιχειρήσω να σας πω, πάντα σε συνδυασμό με ό,τι εισφέρεται στη δικογραφία, τουλάχιστον κατά τη δική μου άποψη δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, γιατί είναι τα πραγματικά γεγονότα, είναι τα πραγματικά περιστατικά», ανέφερε ο Κώστας Τσιάρας και πρόσθεσε: «Τι συνέβη; Μετά τον Ιανό -γνωρίζετε τον Ιανό στην Καρδίτσα, που ήταν ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο- δημιουργήθηκαν αδιανόητες καταστροφές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη που αφορούσαν ειδικότερα τη συγκεκριμένη περιοχή. Μετά τον Ιανό λοιπόν, ένας αγρότης πηγαίνει στο γραφείο μου και συναντά έναν συνεργάτη μου, φοβούμενος ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χάσει το λεγόμενο ''πρασίνισμα''. Είναι ένα περιβαλλοντικό μέτρο, το οποίο δίνεται ως ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και παρέχεται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ποιες είναι αυτές; Όταν το αγροτεμάχιο εφάπτεται εντός αρδευτικού δικτύου, όταν το αγροτεμάχιο εφάπτεται σε μία δεντροστοιχία ή σε θάμνους.
» Τι είχε συμβεί μετά τον Ιανό; Είχαν συμβεί πολλές καταστροφές, είχαν γίνει πολλές επιχωματώσεις, με άλλα λόγια να μη φαίνεται η συνέχεια του αρδευτικού καναλιού. Ο συνεργάτης μου, με μεγάλη ευγένεια και χωρίς να πει απολύτως τίποτα -όλα αυτά φαίνονται στον διάλογο- χωρίς να έχει πιέσει τον περιφερειακό προϊστάμενο του ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς να του έχει πει να κλείσει τα μάτια ή να παρανομήσει, αντίθετα ζητά ποια διοικητική λύση μπορεί να υπάρξει. Στο τέλος της ημέρας όμως, επειδή δεν βρέθηκε κάποια λύση, ο ίδιος αγρότης, ο ίδιος ο γεωργός, αναγκάστηκε να βγάλει μόνος του τις επιχωματώσεις, να γίνει ο έλεγχος του ΟΠΕΚΕΠΕ και πιστοποιημένα ο ΟΠΕΚΕΠΕ να δηλώσει ότι όλα είναι εντάξει και να λάβει το λεγόμενο ''πρασίνισμα''».
Τσιάρας: Δεν έγινε απολύτως τίποτα παράνομο
«Δεν έγινε απολύτως τίποτα παράνομο», είπε σε άλλο σημείο ο πρώην υπουργός και συνέχισε: «Πόσα είναι τα χρήματα τα οποία για 12 αγροτεμάχια θα έπαιρνε από το λεγόμενο «πρασίνισμα»; Ήταν 2.970 ευρώ, εάν θυμάμαι καλά. Πόσα θα έχανε εάν το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο, ή τα τρία που εφάπτονταν στο αρδευτικό κανάλι, έβγαιναν εκτός της διαδικασίας αποζημίωσης; Εάν ήταν ένα, θα ήταν 190 ευρώ, εάν ήταν το σύνολο των τριών, θα ήταν 429,14 ευρώ. Δεν είναι παράβαση [...] Δεν είναι ρουσφέτι η βοήθεια και η υπεράσπιση ενός αδύναμου πολίτη που δεν έχει πρόσβαση πουθενά και έχει υποστεί καταστροφή. Δεν ζήτησα ποτέ τίποτα παράνομο. Δεν θα έπαυα ποτέ να υπερασπίζομαι τον αδύναμο πολίτη. Εγώ δεν γνώριζα τίποτα, ήμουν σε απόλυτη άγνοια».
«Θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές»
Σχετικά με το αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, ο Κώστας Τσιάρας απάντησε: «Βεβαίως και θα είμαι. Προσωπικά δεν έχω κανένα συνειδησιακό πρόβλημα ούτε ανησυχώ για κανένα ζήτημα που αφορά τη νομιμότητα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.