- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Κασσελάκης προς Τσίπρα: Να ονομάσει το κόμμα του «Κίνημα Novartis» - Τι είπε για Κωνσταντοπούλου και Καρυστιανού
Ολοκληρώθηκε το έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας
Το θέμα της αλλαγής του ονόματος σε «Δημοκράτες - Προοδευτικό Κέντρο» παραπέμπεται σε ηλεκτρονική ψηφοφορία τον επόμενο μήνα
Ολοκληρώθηκε το έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας με την υπερψήφιση της εισήγησης του προέδρου του κόμματος Στεφάνου Κασσελάκη, ενώ το θέμα της αλλαγής του ονόματος σε «Δημοκράτες - Προοδευτικό Κέντρο» παραπέμπεται σε ηλεκτρονική ψηφοφορία που θα γίνει εντός του επόμενου μήνα.
Στην ομιλία του ο κ. Κασσελάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα αλλαγής του ονόματος του κόμματος, τονίζοντας ότι αν και έχει αγαπήσει το όνομα «Κίνημα Δημοκρατίας», «το κίνημα ως λέξη συμβολίζει κίνημα διαμαρτυρίας, όχι κόμμα εξουσίας. Τα κινήματα διαμαρτυρίας δεν βγάζουν προγράμματα επάρκειας για όλο τον κόσμο. Θα είμαστε η νέα προοδευτική παράταξη δεν γίνεται αλλιώς». Όπως είπε, πολλοί αποκαλούν τον εαυτό τους «κινήματα».
Στο σημείο αυτό μάλιστα επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα προτείνοντάς του να ονομάσει το κόμμα του «Κίνημα Novartis». Μάλιστα επιτέθηκε και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι ονομάζει κίνημα ένα προσωπικό κόμμα το οποίο μάλιστα «δεν έχει καταστατικό στη Βουλή και πρέπει να ελεγχθεί». Αντίστοιχη κριτική περί προσωποπαγούς «κινήματος πολιτών» άσκησε και στη Μαρία Καρυστιανού, χωρίς όμως να εξαπολύει επίθεση εναντίον της.
Μάλιστα ο πρόεδρος του ΚΙΔΗ, απαντώντας στο αν την επωνυμία «Δημοκράτες» μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν νομικά, με δεδομένο ότι αυτό ήταν και το όνομα του κόμματος που είχε ιδρύσει το νυν στέλεχος της ΝΔ, Ανδρέας Λοβέρδος όταν αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι έχει έρθει σε επικοινωνία με τον ίδιο τον κ. Λοβέρδο και έχει εξασφαλίσει ότι το όνομα θα είναι και νομικά διαθέσιμο.
Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι η αλλαγή του ονόματος και του λογότυπου είναι αναγκαία γιατί χρειαζόμαστε μια «νέα μεταπολίτευση. Για αυτό χρειαζόμαστε νέο όνομα. Να σηματοδοτήσουμε ότι αλλάζουμε. Το σύμβολο μας, το γαρύφαλλο με τις αριστερές καταβολές, μετατρέπεται σε DNA γιατί η δημοκρατία είναι στο DNA μας και λείπει από τις ζωές μας».
Τι είπε για όσους αποχώρησαν
Αναφερόμενος σε όσους αποχώρησαν από το κόμμα το τελευταίο διάστημα, είπε πως εκτιμά ότι τώρα «χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο» και τόνισε ότι οι πόρτες παραμένουν ανοιχτές για όσους αποχώρησαν εντίμως, αλλά όχι και για όσους επέλεξαν να γκρεμίσουν τις γέφυρες. Άλλωστε όπως είπε, εκτός από αποχωρήσεις, τις τελευταίες μέρες υπήρξαν και πολλές εγγραφές, κάποιες από τις οποίες έγιναν από φιλάθλους του Ολυμπιακού που είχαν έρθει να παρακολουθήσουν τον αγώνα μπάσκετ της ομάδας τους.
Τέλος εκτίμησε ότι και άλλα κόμματα θα αντιγράψουν την επιλογή του ΚΙΔΗ να διεξάγει ετήσιο συνέδριο με τη συμμετοχή όλων των μελών και όχι μόνο εκλεγμένων συνέδρων, ενώ προανήγγειλε ότι από του χρόνου το ετήσιο συνέδριο θα διεξάγεται και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ολοκληρώθηκε το έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας
«Μεγάλη μου τιμή μια τρίτη θητεία», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας
Η νέα viral δήλωση του στελέχους της Χαριλάου Τρικούπη
Τι πρέπει να γνωρίζετε
«Τέλος η λάσπη» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός
Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Τι ανέφερε η δημοσιογράφος και στέλεχος του κόμματος Κασσελάκη από το βήμα του συνεδρίου
Mε αφορμή το σύνθημα «Το Αύριο Τώρα»
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Τι πρέπει να προσέξετε για μην πέσετε σε παγίδα κατά τις αγορές της
Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες ανά Ταμείο
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την παρέμβαση της Πυροσβεστικής
«Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε και το τελευταίο Τμήμα της Αττικής», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Η Μαρία Καρυστιανού καταγγέλλει «την σκόπιμη αλλοίωση των λεγομένων της»
Στο πρώτο «The India - EUForum» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Περιοδεία στην Πελοπόννησο πραγματοποιεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Συζήτηση του υπουργού Οικονομίας με τον διάσημο πολιτικό φιλόσοφο του Χάρβαρντ Μάικλ Σαντέλ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τα επίσημα στοιχεία της Eurostat
«Λύσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες υπάρχουν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε από τα Ιωάννινα τις 7 προτάσεις - ρήξεις για το μέλλο της περιφέρειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.