- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Βελόπουλος και οι Γκαγκά
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης συνέδεσε φωτογραφία της Lady Gaga από το «American Horror Story» με τα αρχεία Επστάιν και δεν του ζητήθηκε να διευκρινίσει τίποτα
Ο Κυριάκος Βελόπουλος, τα αρχεία Επστάιν, η Lady Gaga στο «American Horror Story» και το πρόβλημα στην ελληνική δημοσιογραφία
Το κοινό στο οποίο απευθύνεται ο Κυριάκος ο Βελόπουλος, το κοινό το οποίο τις Κυριακές των εκλογών θα κοιτάξει τα ψηφοδέλτια και θα επιλέξει αυτό της Ελληνικής Λύσης, είναι συγκεκριμένο. Αποτελείται από συμπολίτες που α) πιστεύουν ότι υπάρχουν επιστολές του Ιησού ή σκευάσματα που θεραπεύουν άνοια και αλτσχάιμερ και μπορούν όλα αυτά να τα προμηθευτούν από έναν παλιό πασόκο (κατά δήλωσή του) που μετά έγινε βουλευτής του ΛΑΟΣ και μετά έφτιαξε δικό του κόμμα, και β) ξέρουν ότι όλα αυτά είναι παραμύθια και δεν δίνουν δεκάρα. Και για τις δύο περιπτώσεις συμπολιτών, το να εμφανίσει ο αγαπημένος τους πολιτικός μια φωτογραφία της Lady της Gaga από ένα σίριαλ τρόμου ως ντοκουμέντο της διεστραμμένης δραστηριότητας των ελίτ στις ΗΠΑ δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Οι πρώτοι θα πιστέψουν ό,τι κι αν τους σερβίρει ο πρόεδρος και οι δεύτεροι δεν θα νοιαστούν καν.
Αλλά, συγγνώμη, γράφω λες και είστε υποχρεωμένοι να γνωρίζετε τα κατορθώματα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης και διορθώνω αμέσως: Ο Κυριάκος ο Βελόπουλος, καλεσμένος σε δημοσιογραφική εκπομπή και συζητώντας για την παιδεραστία (με αφορμή την υπόθεση Επστάιν) έδειξε μια φωτογραφία της Lady της Gaga από τη σειρά «American Horror Story» και είπε: «Δείτε εδώ… τη βλέπετε αυτή την κυρία;… δείτε τα παιδάκια αριστερά και δεξιά… τι πίνουνε;… κόκκινο χρώμα… γιατί;»
Στη συνέχεια και χωρίς να πει τίποτα άλλο κατέβασε τη φωτογραφία και είπε ότι μέσα στη λίστα Επστάιν «αναφέρονται και Έλληνες πολιτικοί». Και στο καπάκι ότι «αναφέρεται ένα ζευγάρι πλουσίων από την Πάτμο που εμμέσως έχει σχέση με την πολιτική». Τρίχες δηλαδή, αλλά τη ρουκέτα εναντίον των Ελλήνων πολιτικών την πέταξε. Και το έκανε ανενόχλητος. Δεν του ζητήθηκε να διευκρινίσει, δεν του ζητήθηκε να ανακαλέσει, δεν πιέστηκε στο ελάχιστο. Η ελληνική δημοσιογραφία για άλλη μια φορά πρόσφερε έδαφος για ψέματα και λάσπη και καθόταν και χάζευε ατάραχη.
Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Η ευκολία με την οποία ο οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυριστεί το οτιδήποτε σε δημοσιογράφους που έχουν μετατραπεί σε κομπέρ βαριετέ και απλώς παρουσιάζουν το ένα νούμερο μετά το άλλο. Που ακούνε ατάραχοι να τους λένε τέρατα. Που ακούν για Έλληνες πολιτικούς στη λίστα Επστάιν και δεν ρωτούν ποιοι είναι αυτοί. Που μπορεί να μην είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τη φιλμογραφία της Lady της Gaga, αλλά, διάολε, πρέπει να μάθουν να ρωτούν τον κάθε Βελόπουλο τι είναι το «ντοκουμέντο» που τους παρουσιάζει. Ώστε να προφυλάξουν τους γκαγκά που παρακολουθούν και –αφού δεν υπάρχει ερώτηση, αντίλογος και αμφισβήτηση– πιστεύουν κάθε δράκο που ακούν. Και μπράβο τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών βάζει νέα ρύθμιση της Σοφίας Ζαχαράκη - Ποιους αφορά η διαδικασία
Ο οίκος επιβεβαιώνει το αξιόχρεο αναγνωρίζοντας μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και συνεχή αποκλιμάκωση του χρέους
Όσα πρέπει να προσέξουν μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων
«Πάρτι πάρτι στις 7 του Μάρτη». 22 και κάτι χρόνια πριν
50.000 Εβραίοι συμπολίτες μας στοιβάχτηκαν σε βαγόνια τρένων και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα εξόντωσης
Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου
«Την ιστορία την γράφουν όσοι παίρνουν ξεκάθαρη θέση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας
Ισχυρή και ανθεκτική η ελληνική οικονομία με ανάπτυξη κοντά στο 2%, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup
Όσοι λάβουν τέτοιο μήνυμα καλούνται να το διαγράψουν
Η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού σε επίκαιρη ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για πιθανή εμπλοκή κρατικών παραγόντων στις υποκλοπές
Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ για την διαγραφή Κωνσταντινόπουλου
Η μαθηματική αλληλουχία της σκέψης που επιχειρεί να εξηγήσει το βαθύ περίλυπο ύφος του την ώρα που περπατά στο Σύνταγμα με το πορτρέτο του Χαμενεΐ.
Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια
Ποιοι δικαιούνται ρύθμιση για πληρωμή έως 48 δόσεις
«Η παράδοση της έδρας από τον Κωνσταντινόπουλο είναι ένα δείγμα πολιτικής αξιοπρέπειας»
Η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην έκτη εκδήλωση του κύκλου της σειράς «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα»
Ο Νικήτας Κακλαμάνης στέλνει τα πρακτικά της συνεδρίασης στην Επιτροπή Δεοντολογίας
«Είναι σκληρά μέτρα, αλλά δίκαια», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Οι κερδισμένοι και οι χαμένου του νέου τρόπου υπολογισμού του τελικού ποσού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.