- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο Βελόπουλος και οι Γκαγκά
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης συνέδεσε φωτογραφία της Lady Gaga από το «American Horror Story» με τα αρχεία Επστάιν και δεν του ζητήθηκε να διευκρινίσει τίποτα
Ο Κυριάκος Βελόπουλος, τα αρχεία Επστάιν, η Lady Gaga στο «American Horror Story» και το πρόβλημα στην ελληνική δημοσιογραφία
Το κοινό στο οποίο απευθύνεται ο Κυριάκος ο Βελόπουλος, το κοινό το οποίο τις Κυριακές των εκλογών θα κοιτάξει τα ψηφοδέλτια και θα επιλέξει αυτό της Ελληνικής Λύσης, είναι συγκεκριμένο. Αποτελείται από συμπολίτες που α) πιστεύουν ότι υπάρχουν επιστολές του Ιησού ή σκευάσματα που θεραπεύουν άνοια και αλτσχάιμερ και μπορούν όλα αυτά να τα προμηθευτούν από έναν παλιό πασόκο (κατά δήλωσή του) που μετά έγινε βουλευτής του ΛΑΟΣ και μετά έφτιαξε δικό του κόμμα, και β) ξέρουν ότι όλα αυτά είναι παραμύθια και δεν δίνουν δεκάρα. Και για τις δύο περιπτώσεις συμπολιτών, το να εμφανίσει ο αγαπημένος τους πολιτικός μια φωτογραφία της Lady της Gaga από ένα σίριαλ τρόμου ως ντοκουμέντο της διεστραμμένης δραστηριότητας των ελίτ στις ΗΠΑ δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Οι πρώτοι θα πιστέψουν ό,τι κι αν τους σερβίρει ο πρόεδρος και οι δεύτεροι δεν θα νοιαστούν καν.
Αλλά, συγγνώμη, γράφω λες και είστε υποχρεωμένοι να γνωρίζετε τα κατορθώματα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης και διορθώνω αμέσως: Ο Κυριάκος ο Βελόπουλος, καλεσμένος σε δημοσιογραφική εκπομπή και συζητώντας για την παιδεραστία (με αφορμή την υπόθεση Επστάιν) έδειξε μια φωτογραφία της Lady της Gaga από τη σειρά «American Horror Story» και είπε: «Δείτε εδώ… τη βλέπετε αυτή την κυρία;… δείτε τα παιδάκια αριστερά και δεξιά… τι πίνουνε;… κόκκινο χρώμα… γιατί;»
Στη συνέχεια και χωρίς να πει τίποτα άλλο κατέβασε τη φωτογραφία και είπε ότι μέσα στη λίστα Επστάιν «αναφέρονται και Έλληνες πολιτικοί». Και στο καπάκι ότι «αναφέρεται ένα ζευγάρι πλουσίων από την Πάτμο που εμμέσως έχει σχέση με την πολιτική». Τρίχες δηλαδή, αλλά τη ρουκέτα εναντίον των Ελλήνων πολιτικών την πέταξε. Και το έκανε ανενόχλητος. Δεν του ζητήθηκε να διευκρινίσει, δεν του ζητήθηκε να ανακαλέσει, δεν πιέστηκε στο ελάχιστο. Η ελληνική δημοσιογραφία για άλλη μια φορά πρόσφερε έδαφος για ψέματα και λάσπη και καθόταν και χάζευε ατάραχη.
Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Η ευκολία με την οποία ο οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυριστεί το οτιδήποτε σε δημοσιογράφους που έχουν μετατραπεί σε κομπέρ βαριετέ και απλώς παρουσιάζουν το ένα νούμερο μετά το άλλο. Που ακούνε ατάραχοι να τους λένε τέρατα. Που ακούν για Έλληνες πολιτικούς στη λίστα Επστάιν και δεν ρωτούν ποιοι είναι αυτοί. Που μπορεί να μην είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τη φιλμογραφία της Lady της Gaga, αλλά, διάολε, πρέπει να μάθουν να ρωτούν τον κάθε Βελόπουλο τι είναι το «ντοκουμέντο» που τους παρουσιάζει. Ώστε να προφυλάξουν τους γκαγκά που παρακολουθούν και –αφού δεν υπάρχει ερώτηση, αντίλογος και αμφισβήτηση– πιστεύουν κάθε δράκο που ακούν. Και μπράβο τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τον πρώην υπουργό Οικονομικών - Αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις
Οι δυσκολίες των πλειοψηφιών δεν αναιρούν την αξία της δημόσιας συζήτησης για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης συνέδεσε φωτογραφία της Lady Gaga από το «American Horror Story» με τα αρχεία Επστάιν και δεν του ζητήθηκε να διευκρινίσει τίποτα
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης
Ο υπουργός παρουσίασε τα νέα επενδυτικά σχέδια του Αναπτυξιακού Νόμου
«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα θαλάσσια σύνορά μας», δηλώνει ο υπουργός Ναυτιλίας
Αυστηροποιούνται οι ποινές για τις φθορές στα οχήματα
Η επιδίωξη της κυβέρνησης δείχνει να ισορροπεί ανάμεσα στον φαινομενικό συμβολισμό και τις ουσιαστικές προθέσεις
«Πιστεύω τον Έλληνα λιμενικό και όχι τον λαθρομετανάστη» επέμεινε ο πολιτικός αναλυτής
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Μειώνεται δραστικά η γραφειοκρατική διαδικασία και ενισχύεται η διαφάνεια
Η ηθοποιός είχε ανεβάσει την φωτογραφία το 2015
Στην τελική ευθεία η φρεγάτα «Νέαρχος»
Ο υπεύθυνος ΚΤΕ Άμυνας του ΠΑΣΟΚ ζητά θεσμική διαφάνεια για υπόθεση εθνικής ασφάλειας
Καταγγελία του υπουργού Υγείας για παρέμβαση ΜΚΟ σε κλινική της Χίου και απόπειρα καθοδήγησης μεταναστών στο ΕΣΥ ΑΕ
Δεν καταργούνται Πανελλαδικές και ΕΒΕ
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ελληνοτουρκικά, άμυνα, ενέργεια, ευρωατλαντικές σχέσεις και το ναυάγιο στη Χίο
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει λύσεις άμεσης εφαρμογής για αξιόπιστες μετακινήσεις
Η πελατειακή εφαρμογή και οι ειδικότητες ως άλλοθι
Η βουλευτής της ΝΔ προσέφυγε στον πρόεδρο της Βουλής, επικαλούμενη υβριστικές και συκοφαντικές πρακτικές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.