Πολιτικη & Οικονομια

ΚΙΣΕ: Καταγγελία για την ακύρωση ομιλίας στην Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος στον Βόλο

Ανακοίνωση ΚΙΣΕ για την ακύρωση ομιλίας του Σάκη Μουμτζή στην εκδήλωση Μνήμης Ολοκαυτώματος στον Βόλο

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To σήμα του ΚΙΣΕ
©Facebook/kis.ellados

Το ΚΙΣΕ καταγγέλλει ακύρωση ομιλίας Μουμτζή στον Βόλο και καλεί Περιφέρεια να αναθεωρήσει τη στάση

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) εκφράζει τη βαθιά απογοήτευσή του για την απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων να ακυρώσει την κεντρική ομιλία του δημοσιογράφου και συγγραφέα Σάκη Μουμτζή στην εκδήλωση Μνήμης για το Ολοκαύτωμα, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον Βόλο την 1η Φεβρουαρίου 2026. Η ακύρωση έγινε παρά την αρχική απόφαση της Περιφέρειας, η οποία είχε αποτυπωθεί και στη σχετική επίσημη πρόσκληση.

ΚΙΣΕ: «Η Ημέρα Μνήμης δεν προσφέρεται για πολιτικές σκοπιμότητες»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΙΣΕ, η Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος δεν μπορεί να μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων. Το Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι ο Σάκης Μουμτζής συγκαταλέγεται μεταξύ των σφοδρών πολέμιων του αντισημιτισμού και τονίζει πως ο αποκλεισμός του από την εκδήλωση όχι μόνο δεν αποδίδει τιμή στα 6.000.000 εβραϊκά θύματα του Ναζισμού, αλλά στέλνει και ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό μήνυμα.

Όπως επισημαίνεται, πριν από το Άουσβιτς είχαν προηγηθεί η φίμωση των ελεύθερων φωνών, η Νύχτα των Κρυστάλλων, καθώς και διώξεις και εκτοπισμοί όσων προσπάθησαν να υπερασπιστούν τους Εβραίους.


Κάλεσμα προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Το ΚΙΣΕ καλεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας να μην υποκύψει σε πιέσεις και απειλές από κύκλους που, όπως αναφέρει, επιχειρούν να αναπαράγουν τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας.

Η ανακοίνωση καταλήγει με σαφή έκκληση για επανεξέταση της απόφασης, υπογραμμίζοντας ότι η μνήμη του Ολοκαυτώματος απαιτεί ενότητα, θεσμική σοβαρότητα και απόρριψη κάθε μορφής αποκλεισμού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

androulakis-adwnis
«Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις» - Η ανάρτηση Γεωργιάδη για την επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Καισαριανή

«Σπάει καθημερινά τα δικά του ρεκόρ γραφικότητας ο υπουργός Υγείας, μήπως τελικά στόχος του είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες», απαντάει το ΠΑΣΟΚ

Ο Τσίπρας ανακοίνωσε το «μανιφέστο» του κόμματός του - «Η Κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής»
Ο Τσίπρας ανακοίνωσε το «μανιφέστο» του κόμματός του - «Η κυβερνώσα Αριστερά της νέας εποχής»

Ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολιτική του διακήρυξη - Περιγράφει ως «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» την σύγκλιση των τριών ρευμάτων της Αριστεράς του 20ού αιώνα

Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως
Κεραμέως: Η πρόταση Ανδρουλάκη για 4ήμερη εργασία είναι επικίνδυνη, ατεκμηρίωτη και ανησυχητική

«Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων» σημειώνει η υπουργός Εργασίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY