- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κωνσταντίνος Τασούλας: Πρέπει να καλλιεργηθεί στην Ελλάδα οδηγική συνείδηση
Απαραίτητη η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με εκπροσώπους και φορείς που δραστηριοποιούνται σε εκπαιδευτικά προγράμματα οδήγησης και προαγωγής του KOK
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, με εκπροσώπους και φορείς που δραστηριοποιούνται σε εκπαιδευτικά προγράμματα οδήγησης και προαγωγής του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την υποστήριξη θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς.
Μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Τασούλας αναφέρθηκε στην αξία της καλλιέργειας οδηγικής συνείδησης ενώ παρουσιάστηκε το παράδειγμα χωρών όπου η εκμάθηση τρόπων ορθολογικής οδηγικής συμπεριφοράς ξεκινάει από την παιδική ηλικία. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι: «η νοοτροπία αλλάζει με ενημέρωση και εκπαίδευση», ενώ συζητήθηκε ευμενώς το γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2025 σημειώθηκε μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους κάτι που αποδίδεται στα νέα μέτρα αστυνόμευσης και στην αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ο κ. Τασούλας υποστήριξε ότι η τάση αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί και να μην αποδειχθεί παρένθεση ή αναλαμπή ενώ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να συμβάλλει στην προώθηση του στόχου της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων και στην διαμόρφωση μιας πιο βαθιάς και ουσιαστικής οδηγικής συνείδησης στη χώρα μας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», Κωνσταντίνος Μαρκουΐζος, ιδρυτικό μέλος της Σχολής Οδικής Συμπεριφοράς «Ιαβέρης», Ηλίας Γρηγοράκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας, Ελένη Καρύδη, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, Γιώργος Κουβίδης, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου «SOS Τροχαία Ατυχήματα», Διαμαντής Ηλιάδης, τ. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.