- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Κυβερνητικές πηγές: Ο διάλογος με τους αγρότες γίνεται για λύσεις για τους πολλούς
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις
Κυβερνητικές πηγές: Ο διάλογος με τους αγρότες γίνεται για λύσεις για τους πολλούς
Μήνυμα ότι ο διάλογος της κυβέρνησης με τους αγρότες οδηγείται σε αδιέξοδο με ευθύνη μικρής μειοψηφίας εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα στέλνουν κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων αρμόδιες είναι αποκλειστικά οι Αρχές.
Όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή τη διάθεσή της για διάλογο, με τον Κυριάκος Μητσοτάκης να προτείνει ήδη από τις 6 Δεκεμβρίου συνάντηση με τους αγρότες, υπό την προϋπόθεση συγκεκριμένης εκπροσώπησης και σαφών αιτημάτων.
Σαράντα ημέρες αργότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκύπτει ότι οι προθέσεις ορισμένων εκπροσώπων των μπλόκων δεν αφορούσαν την ικανοποίηση των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου. Επισημαίνεται ότι όποιος πιστεύει στο δίκαιο των αιτημάτων του προσέρχεται στον διάλογο. Η τελευταία πρόσκληση για συνάντηση απευθύνθηκε χθες το απόγευμα και προέβλεπε δύο διαδοχικά ραντεβού με τον πρωθυπουργό, καθώς μία ομάδα εκπροσώπων δεν επιθυμούσε κοινή παρουσία με δεύτερη ομάδα κινητοποιήσεων.
Παράλληλα, τονίζεται ότι ο διάλογος προϋποθέτει κανόνες λειτουργίας. Ο ανώτατος αριθμός των 20 εκπροσώπων ανά συνάντηση χαρακτηρίζεται ως βασικός όρος για την ουσιαστική διεξαγωγή της συζήτησης, όρος που είχε γνωστοποιηθεί εξαρχής. Ωστόσο, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποδέχθηκε αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων σε 25, προκειμένου να υπάρξει περιθώριο συνεννόησης.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η προσπάθεια διαλόγου ματαιώνεται εκ νέου με ευθύνη μικρής μειοψηφίας εκπροσώπων, η οποία, όπως αναφέρεται, επιδίωκε τη συμμετοχή προσώπων ελεγχόμενων από τις Αρχές για παράνομες επιδοτήσεις ή παραβατικές συμπεριφορές.
Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι η Πολιτεία τήρησε τις δεσμεύσεις της, εξασφαλίζοντας την έγκριση της Ευρωπαϊκή Ένωση και ολοκληρώνοντας πληρωμές ύψους 3,8 δισ. ευρώ, ποσό που χαρακτηρίζεται ως ρεκόρ. Υπενθυμίζεται επίσης η πρόταση του πρωθυπουργού για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής με στόχο τη χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για τον πρωτογενή τομέα.
«Ο διάλογος γίνεται για να δοθούν λύσεις στους πολλούς – στους περίπου 600.000 γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους της χώρας – και όχι για να εξυπηρετηθούν προσωπικές επιλογές ή κομματικές σκοπιμότητες των λίγων», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων την ευθύνη διαχείρισης θα έχουν οι αρμόδιες Αρχές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να δημιουργούμε συνεχώς νέες δημοσιονομικές εξαιρέσεις»
Θερμό επεισόδιο on και off κάμερα
Τι αναφέρει ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Μια εμβληματική επένδυση με σημαντικό αποτύπωμα στην απασχόληση, την ελληνική οικονομία και την τοπική κοινωνία
Παρέπεμψαν μάλιστα στη σημερινή συνέντευξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών
Οι τελευταίες δηλώσεις του αμερικανού ΥΠΕΞ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Tο θέμα αυτό κυριάρχησε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων
«Ο νόμος είναι σαφής, δεν περιορίζεται το συνέρχεσθαι σε καμία περίπτωση», τόνισε ωστόσο
Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου μετά από τηλεοπτική κόντρα
Συζητήθηκε επίσης η διαχείριση των δικτύων εκμετάλλευσης άτυπων μεταναστών
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το 1ο ΚΑΠΗ Ιλίου και συνομίλησε με πολίτες και προσωπικό
«Η λύση του στεγαστικού είναι να κάνουμε την Αθήνα μπετόν πάνω στο μπετόν;»
«Κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης είναι κυρίως οι επενδύσεις»
Ο απολογισμός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την επίσκεψή του στην Αθήνα
Σε τεντωμένο σκοινί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Μετρήσιμα αποτελέσματα από τη μεταρρύθμιση του Δικαστικού Χάρτη -
Γιατί προχωρά σε έκτακτη πληρωμή ο ΟΠΕΚΑ
Ένα από τα βασικά μηνύματα της φετινής έρευνας είναι ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι προσαρμόζονται γρήγορα
Το κάλεσμα που απηύθυνε στους πολίτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.