- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μητσοτάκης για δημόσια πανεπιστήμια: Διεγράφησαν 308.000 φοιτητές - φαντάσματα, καμία ενεργή κατάληψη
«Το 2026 θα είναι ακόμη καλύτερη χρονιά»
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το 2025 ήταν μια καλή χρονιά για τα δημόσια πανεπιστήμια, το 2026 θα είναι ακόμα καλύτερη
Στο ζήτημα της διαγραφής των αιώνιων φοιτητών από τα μητρώα των δημόσιων πανεπιστημίων και στη νέα εποχή για τα δημόσια πανεπιστήμια καθώς δεν υπάρχει καμία ενεργή κατάληψη σήμερα, αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.
«Το 2025 για πρώτη φορά υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας να διαγράψουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες αιώνιους φοιτητές από τα μητρώα των πανεπιστημίων. Για να είμαι πιο ακριβής 308.000 κατ' όνομα φοιτητές, φοιτητές φαντάσματα, διεγράφησαν από τα μητρώα των πανεπιστημίων» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.
Επίσης σημειώνει ότι το τέλος του 2025 μάς βρίσκει χωρίς καμία ενεργή κατάληψη σε χώρους διδασκαλίας των δημόσιων πανεπιστημίων. «Τελειώνουμε πια με μια πρακτική δεκαετιών η οποία είχε ταλαιπωρήσει πολύ το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και περνάμε σε μια νέα εποχή» αναφέρει.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός παρουσιάζει μια φωτογραφία με το πώς ήταν το κυλικείο της Νομικής και πώς έγινε και μια φωτογραφία της νέας βιβλιοθήκης του Τμήματος Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «ένας χώρος ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη για πολλές δεκαετίες μεταμορφώθηκε σε έναν πραγματικό χώρο γνώσης για τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου» σημειώνει.
«Αυτή είναι η εικόνα των δημοσίων πανεπιστημίων την οποία θέλουμε και για την οποία αγωνιζόμαστε. Το 2025 ήταν μια καλή χρονιά για τα δημόσια πανεπιστήμια το 2026 θα είναι ακόμα καλύτερη» καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης η πλειοψηφία - «Αγκάθι» παραμένει η ακρίβεια
Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαφθορά
Αύριο το μεσημέρι το ραντεβού με τον Ανδρουλάκη
«Κοιμισμένοι, κολυμπάμε πάντα στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός
«Νομικά αβάσιμη κοινοβουλευτική απόφαση»
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Οδηγός της νέας δράσης ΕΣΠΑ για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με υψηλές επιδοτήσεις
Το Σάββατο η κηδεία του
Η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Tι είπε για τις διαδηλώσεις στη Γαλλία
Τι δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την απομάκρυνση Γκιλφόιλ
«Προσδοκία μου είναι η Ελλάδα να μπορεί πια να εξάγει τεχνογνωσία» τόνισε ο πρωθυπουργός
Το πρόγραμμα μετατρέπεται σε μόνιμη πολιτική του κράτους
«Υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά έχουν μειωθεί» σημειώνει
Όταν ένα χρόνιο πρόβλημα της Αθήνας γίνεται ξαφνικά κυβερνητική προτεραιότητα
«Η ΝΔ δεν είναι σε αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και η αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.