- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πλεύρης προς αγρότες: «Η ανοχή δεν μπορεί να συνεχιστεί αν υπάρξει κλιμάκωση»
«Πρέπει να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες», τόνισε ο Υπουργός Μετανάστευσης
Πλεύρης: «Υπάρχουν δυνατότητες και νομικές, γιατί αυτή τη στιγμή διαπράττονται αδικήματα, όπως η παρακώλυση συγκοινωνιών»
Την άποψη ότι «η ανοχή δεν μπορεί να συνεχιστεί αν υπάρξει κλιμάκωση από τους αγρότες» διατύπωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης, προσθέτοντας ότι «πρέπει να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες».
«Μπορεί να παραλύει η κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και να κόβεται στα δύο η χώρα και να ταλαιπωρούνται οι ταξιδιώτες; Θεωρώ ότι η κυβέρνηση έδειξε πολύ μεγάλη ανοχή σε αυτό στη λογική ότι υπήρχε το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ και της καθυστέρησης των πληρωμών. Η ανοχή, όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί αν υπάρξει κλιμάκωση. Προφανώς η κυβέρνηση θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα», είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης.
Όπως σημείωσε «υπάρχουν δυνατότητες και νομικές, γιατί αυτή τη στιγμή διαπράττονται αδικήματα, όπως η παρακώλυση συγκοινωνιών».
«Η δική μου θέση είναι ότι προφανώς ορθώς η κυβέρνηση εξάντλησε τις δυνατότητες για να μην έχουμε κλιμάκωση, αλλά αν πάμε σε σενάριο συνέχισης των κινητοποιήσεων - πόσο μάλλον να κόψουμε τη χώρα στα δύο για 48 ώρες - είναι προφανές ότι πρέπει να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες» συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης απαντώντας «ναι» και στο ερώτημα αν μια πιθανότητα είναι και αυτή της απώθησης.
Όπως εξήγησε «επί των αιτημάτων έχουν δοθεί απαντήσεις από την κυβέρνηση και υπάρχει πεδίο διαλόγου, η άλλη πλευρά έρχεται και λέει ότι εμείς αν δεν ικανοποιηθούν όλα στα 100%, θα κόψουμε την Ελλάδα στα δύο. Τότε μιλάμε για εκβιασμό και όχι για ομαλή συζήτηση».
Όσον αφορά τις αντιδράσεις για τη δήλωση του πρωθυπουργού σχετικά με τη σύλληψη Μαδούρο, ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για «ανιστόρητες και ανεδαφικές συγκρίσεις που έγιναν» προσθέτοντας ότι «υπήρχε μια ξεκάθαρη δικτατορία στη Βενεζουέλα. Όλα τα ναρκωτικά που διακινούνται στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, έχουν σφραγίδα Μαδούρο».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυβέρνηση κινείται εντός ευρωπαϊκών κανόνων – Μοίρασμα πλεονασμάτων με μέτρο και προσοχή
Η πρέσβης των ΗΠΑ υπογράμμισε την εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και εξήγγειλε νέες συμφωνίες σε ενέργεια, άμυνα και τεχνολογία
Τι δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Στόχος η εκπαίδευση γονέων για την προστασία των ανηλίκων από εθιστικές συμπεριφορές, τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Άνοδος παραβατικότητας στο 29,7%, πρωταγωνιστούν συνεργεία και μεταφορές το 2025
Προειδοποίηση για ενέργεια και πληθωρισμό - Αν συνεχιστεί η κρίση στα Στενά του Ορμούζ
Η κρίση των θεσμών στις σύγχρονες δημοκρατίες, στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αυτό που έγινε στη χώρα το 2015», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης
Η αντιπολίτευση υπερψήφισε όλες τις άρσεις ασυλίας
«Θα είμαι εκεί έτσι κι αλλιώς», δηλώνει ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
«Οι ευρωπαϊκοί κανόνες δεν επιτρέπουν παρεκκλίσεις», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Τρία στοχευμένα μέτρα για ιδιωτικά χρέη ενεργοποιεί η κυβέρνηση με στόχο την ανακούφηση των οφειλετών
«Το πλεόνασμα επιστρέφει στην κοινωνία», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Σοβαρές ζημιές στο «EPAMINONDAS» – Διαψεύδει η Αθήνα τις ιρανικές αναφορές περί κατάσχεσης
«Κι όμως η Ελλάδα αλλάζει και μπορεί να αφήσει πίσω της τον κακό της εαυτό», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στις δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή
Σφοδρή κριτική για καθυστερημένα μέτρα - Επιδοματική πολιτική αντί ουσιαστικών λύσεων
«Η Ελλάδα αλλάζει - Από τα ελλείμματα στα πλεονάσματα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.