- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μητσοτάκης στην Ιερουσαλήμ για άμυνα, ενέργεια και Γάζα
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ιερουσαλήμ–Ραμάλα στο πρόγραμμα Μητσοτάκη
Κατά την επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ, τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επιβεβαιώσει την στρατηγική σχέση Ελλάδας - Ισραήλ, και την ενίσχυση του τριμερούς άξονα συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στην άμυνα, την ασφάλεια, την ενέργεια, τη συνδεσιμότητα, την πολιτική προστασία και την καινοτομία. Ιδιαίτερη σημασία έχει δε το γεγονός ότι η επίσκεψη αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η περιφερειακή αρχιτεκτονική αναδιαμορφώνεται.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί επίσης τη Ραμάλα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Πάγια θέση της χώρας μας παραμένει ο πολιτικός ορίζοντας στο Παλαιστινιακό και η λύση δύο κρατών.
Πηγές υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα, έντιμος συνομιλητής των χωρών της περιοχής, είναι έτοιμη να συμβάλει στην επόμενη μέρα του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Γάζα, τόσο ανθρωπιστικά και μέσω της συμμετοχής της στην ανοικοδόμηση, όσο και μέσω εξέτασης της συμμετοχής της στη Διεθνή Δύναμη Σταθεροποίησης.
Στην Ιερουσαλήμ, ο πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει συνάντηση των τριών ηγετών με τη συμμετοχή και του Νίκου Χριστοδουλίδη στο πλαίσιο της τριμερούς. Η τριμερής σύνοδος στο ανώτατο επίπεδο θα εκπέμψει μήνυμα εμβάθυνσης της συνεργασίας και της συμπόρευσης για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και για την σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή.
Ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί το Ισραήλ και είχε συναντήσει τον κ. Νετανιάχου, καθώς και τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέτρζογκ, τον περασμένο Μάρτιο, ενώ ήταν από τους πρώτους ηγέτες που επισκέφθηκαν το Ισραήλ λίγες μέρες μετά την 7η Οκτωβρίου του 2023, κίνηση με μεγάλη συμβολική σημασία.
Υπενθυμίζεται ότι η Σύνοδος του τριμερούς σχήματος Ελλάδας, Κύπρου και Ισράηλ σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών στην Αθήνα, την περασμένη άνοιξη, είχε προσδώσει νέα δυναμική στη συνεργασία, ενώ πρόσφατα συνεδρίασε στην Αθήνα το σχήμα 3+1 σε επίπεδο υπουργών Ενέργειας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σύζυγος του πρωθυπουργού χειρουργήθηκε και στα δυο χέρια από τον Εμμανουήλ Φανδρίδη, διευθυντή του ΕΣΥ
Ολοκληρώθηκε το έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας
«Μεγάλη μου τιμή μια τρίτη θητεία», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας
Η νέα viral δήλωση του στελέχους της Χαριλάου Τρικούπη
Τι πρέπει να γνωρίζετε
«Τέλος η λάσπη» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός
Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Τι ανέφερε η δημοσιογράφος και στέλεχος του κόμματος Κασσελάκη από το βήμα του συνεδρίου
Mε αφορμή το σύνθημα «Το Αύριο Τώρα»
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Τι πρέπει να προσέξετε για μην πέσετε σε παγίδα κατά τις αγορές της
Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες ανά Ταμείο
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την παρέμβαση της Πυροσβεστικής
«Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε και το τελευταίο Τμήμα της Αττικής», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Η Μαρία Καρυστιανού καταγγέλλει «την σκόπιμη αλλοίωση των λεγομένων της»
Στο πρώτο «The India - EUForum» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Περιοδεία στην Πελοπόννησο πραγματοποιεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Συζήτηση του υπουργού Οικονομίας με τον διάσημο πολιτικό φιλόσοφο του Χάρβαρντ Μάικλ Σαντέλ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τα επίσημα στοιχεία της Eurostat
«Λύσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες υπάρχουν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.