- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γεωργιάδης κατά Κωνσταντοπούλου: «Δηλητηριάζει την κοινωνία – το ΠΑΣΟΚ ανοίγει την πόρτα της τοξικότητας»
Αποδίδει την ένταση της συμπεριφοράς της στον φόβο πολιτικού ανταγωνισμού
Γεωργιάδης κατά Κωνσταντοπούλου: «Δηλητηριάζει την κοινωνία – το ΠΑΣΟΚ ανοίγει την πόρτα της τοξικότητας»
Σε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας «δηλητηριάζει ολόκληρη την κοινωνία» με τη συμπεριφορά της και καλώντας σε θεσμική αντίσταση απέναντι στην τοξικότητα, τις ύβρεις και το bullying στον δημόσιο λόγο.
Σε μακροσκελείς αναρτήσεις του στα social media, ο Άδωνις Γεωργιάδης περιγράφει τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Εξεταστική Επιτροπή ως «φρενίτιδα», κατηγορώντας τη ότι έχει μετατρέψει τη διαδικασία σε «αρένα», παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής και –κατά τον ίδιο– ακόμη και τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, με τη δημοσίευση βίντεο από μη δημόσιες στιγμές της Επιτροπής.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για προσωπικές επιθέσεις, συκοφαντίες και σεξιστική συμπεριφορά απέναντι σε συναδέλφους βουλευτές και μάρτυρες, τονίζοντας ότι «στον Δυτικό κόσμο ακόμη και οι κατηγορούμενοι για τα πιο ειδεχθή εγκλήματα έχουν δικαιώματα». Όπως σημειώνει, τέτοιες πρακτικές «απευθύνονται στα ταπεινότερα ένστικτα» και παραπέμπουν σε μια πολιτική κουλτούρα που η κοινωνία έχει αφήσει πίσω της εδώ και αιώνες.
Παράλληλα, αποδίδει την ένταση της συμπεριφοράς Κωνσταντοπούλου στον φόβο πολιτικού ανταγωνισμού, αναφερόμενος τόσο στο ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και –κυρίως– στο σενάριο ενός κόμματος υπό τη Μαρία Καρυστιανού, το οποίο, όπως υποστηρίζει, θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή εκλογική ζημιά στην Πλεύση Ελευθερίας.
Ιδιαίτερα αιχμηρός είναι ο υπουργός και απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, στον οποίο καταλογίζει «τη μεγαλύτερη ευθύνη» για την άνοδο της πολιτικής τοξικότητας. Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, το ΠΑΣΟΚ, τόσο με τη στάση του στο ζήτημα των Τεμπών όσο και πρόσφατα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, «επέλεξε να κινηθεί στο πεδίο της λάσπης», ανοίγοντας χώρο στην Πλεύση Ελευθερίας.
«Στο πεδίο της τοξικότητας το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την κα Κωνσταντοπούλου, γιατί ποτέ η απομίμηση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το πρωτότυπο», αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την εξάπλωση της χυδαιότητας στην πολιτική».
Ο υπουργός καταλήγει καλώντας το ΠΑΣΟΚ να επιλέξει τη «σοβαρότητα και τη θεσμικότητα ενός μεγάλου, εν δυνάμει κυβερνητικού κόμματος», προειδοποιώντας ότι διαφορετικά το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει να μείνει με «μία μόνο κυβερνητική επιλογή» — κάτι που, όπως σχολιάζει, μπορεί να είναι καλό για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά «κακό για την Ελλάδα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η προηγουμένη «ηχηρή» διαφοροποίηση ήταν με αφορμή την υπόθεση Ρούπου
Αποδίδει την ένταση της συμπεριφοράς της στον φόβο πολιτικού ανταγωνισμού
Tου αφαιρέθηκε το δίπλωμα και του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 350 ευρώ
Η κυβέρνηση συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές αξιολογήσεις στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και γεωπολιτικής
Με εκπροσώπους μαθητικών κοινοτήτων συναντήθηκε η Υπουργός Παιδείας
Yποστηρίζοντας ότι οι νόμιμοι αγρότες δεν μπορούν να μπαίνουν σε κίνδυνο
Θεσμική ανακοίνωση μετά από την αναφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής
Αν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν ζητήσει συγγνώμη, ο υπουργός Υγείας θα καταθέσει μήνυση
Ιστορική μέρα για το Πολεμίκο Ναυτικό
Τρόπος υπολογισμού και πότε θα πιστωθεί το ποσό
Ο υπουργός Επικρατείας καταγγέλλει «χυδαία και αναιτιολόγητη επίθεση» προς τη σύζυγό του από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
«Ο Τσίπρας μπορεί να είναι και η ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ»
Τι φταίει και η πρώην Πρόεδρος της Βουλής τσακώνεται κάθε μέρα
Πρωθυπουργικές αναφορές σε Ουκρανία, πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, ΚΑΠ και την έπαρση της ελληνικής σημαίας στη φρεγάτα «Κίμων»
«Αφήνει ανέγγιχτες τις απαιτήσεις των funds» - Κοινή δήλωση Μιλένας Αποστολάκη και Δημήτρη Σπυράκου
Νέο πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών δίνει έως 36.000 ευρώ για να επιστρέψουν ακίνητα στην αγορά
Τι περιλαμβάνει για «κούρεμα» και σταθερό επιτόκιο
«Μου έστειλε δύο – τρία μηνύματα απολογητικά, αλλά και αυτά τα έσβησε μετά» είπε ο δημοσιογράφος
«Έχετε δικό σας τεκμήριο αναξιοπιστίας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.