- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κασσελάκης για Τσίπρα: Η εικόνα στο «Παλλάς» ήταν σαν να βλέπεις την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
«Πώς μιλούν για δημοκρατία αυτοί που την απέκλεισαν;»
Κασσελάκης για Τσίπρα: Η εικόνα στο «Παλλάς» ήταν σαν να βλέπεις την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του «Ιθάκη», το βράδυ της Τετάρτης στο «Παλλάς», σχολίασε μιλώντας στο ΕΡΤnews ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας.
Μιλώντας στην εκπομπή «Στο Κέντρο» ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Παρακολούθησα την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα τελευταία 15 λεπτά, καθώς ερχόμουν προς το στούντιο. Κάποια στιγμή τον άκουσα να λέει για “σοκ δημοκρατίας”, εγώ έσκασα στα γέλια γιατί λέω, το να λένε για δημοκρατία, αυτοί που απέκλεισαν την δημοκρατία, πώς είναι δυνατόν;».
»Σίγουρα χιλιάδες σύνεδροι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ υπέστησαν το σοκ αντιδημοκρατικότητας. Εγώ είμαι εντάξει. Δεν μπήκα στην πολιτική ούτε για να γίνω ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε αρχηγός κόμματος, για να προσφέρω μπήκα. Εδώ βρίσκομαι. Μακάρι να υπάρχουν άλλοι νέοι, τριαντάρηδες, άφθαρτοι, που έχουν δουλέψει στη ζωή τους, καταλαβαίνουν τα οικονομικά και πώς λειτουργεί η παγκόσμια οικονομία. Ας έρθουν να μπουν μπροστά στην αρένα. Εκεί παίζεται η μπάλα», τόνισε.
«Άκουσα επίσης ότι “εμείς πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που απαιτούμε ή να είμαστε εμείς η αλλαγή”. Αλλαγή εγώ δεν είδα εκεί μέσα. Είδα λίγο από το κινητό την εικόνα, μου φάνηκε σαν την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ», είπε και πρόσθεσε, «ήταν όλο το παλιακό κομμάτι».
Και συνέχισε: «δεν κατηγορώ κάποιον ο οποίος τυχαίνει να έχει μια πορεία σε ένα κόμμα. Καλά κάνουν οι άνθρωποι και έχουν πολιτευτεί, έχουν υπάρξει στελέχη, αλλά μην κοροϊδευόμαστε κιόλας. Το πιο λυπηρό απ’ όλα ήταν να βλέπεις δύο ανθρώπους που είχαν την ευκαιρία να διαπρέψουν υπό την ηγεσία μου, τον Αλέξη Χαρίτση και το Σωκράτη Φάμελλο, να τους έχει ξεπετάξει πάνω στη γαλαρία, χωρίς κανέναν αυτοσεβασμό, ενώ τους “θάβει” στην ουσία στο βιβλίο του, ότι αυτοί φταίνε (…). Πόσο λίγο αυτοσεβασμό πρέπει να έχεις για να καταλήξεις εκεί; Δηλαδή να πας να παρακαλάς για μια μελλοντική έδρα, υπό ένα νέο σχήμα, όταν υποτίθεται ότι εκπροσωπείς μέλη, ψηφοφόρους. Πώς είναι αυτό δημοκρατία;».
Για το αν έχει μετανιώσει για τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως: «είμαι μεγάλο παιδί. Το αν έχω μετανιώσει ή όχι δεν αφορά τον ελληνικό λαό ούτε λύνει οποιοδήποτε πρόβλημα του ελληνικού λαού».
Με πληροφορίες από ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Κάθε διοργάνωση μεταφράζεται σε πολλαπλασιαστικό όφελος για την αγορά
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Το ρίσκο για την Ελλάδα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι για την Τουρκία
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το παρασκήνιο της παιδιάτρου που «λύγισε» στα social media
«Από αναβολή σε αναβολή» - Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2021
Δικαστικές εξελίξεις, αντιδράσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογικού κύκλου
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Πολιτική αντιπαράθεση και σκάνδαλα στο εσωτερικό, την ώρα που η χώρα ενισχύει τη γεωπολιτική και οικονομική της θέση στο εξωτερικό
Ποια ποσά κερδίζουν οι τυχεροί;
«Μείωση των ωρών, χωρίς μείωση μισθού - Προτεραιότητα η νέα γενιά» - Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Ιστορική παρέμβαση για την προστασία των θυμάτων και των επιζώντων
«Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών», τόνισε ο πρωθυπουργός
Ντάισελμπλουμ: «Με κάνει περήφανο ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προεδρεύει του Eurogroup»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.