- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσιάρας: Πληρωμές 500 εκατ. ευρώ στους αγρότες αυτή την εβδομάδα
«Η πόρτα του ΥΠΑΑΤ είναι πάντα ανοικτή», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Ο Κώστας Τσιάρας υπογράμμισε την πρόθεσή του να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου
Κοντά στα 500 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στους αγρότες αυτή την εβδομάδα όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.
Όπως είπε ο κος Τσιάρας, το περασμένο Σαββατοκύριακο πληρώθηκαν η νιτρορύπανση, το Κομφούζιο, το πρόγραμμα σπάνιων φυλών και μέρος της βιολογικής γεωργίας, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η πληρωμή του Μέτρου 23, το οποίο «για πρώτη φορά ενεργοποιείται στην Ελλάδα», με το ύψος του προγράμματος στο σύνολό του να φτάνει τα 178 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σύμφωνα με τον υπουργό, ακολουθούν οι πληρωμές για τα παλαιά βιολογικά, η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, η εξισωτική αποζημίωση, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ ύψους 120 εκατ. ευρώ, καθώς και η προκαταβολή για την ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου από τον «Ντάνιελ». «Οι πόροι έως το τέλος του έτους θα ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ», τόνισε.
Υπογράμμισε την πρόθεσή του να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου τονίζοντας παράλληλα ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε ήδη να εξεταστεί η δυνατότητα παράτασης της ευνοϊκής τιμής «9,2 λεπτά ανά κιλοβατώρα» για το αγροτικό ρεύμα (πρόγραμμα «Γαία») για περαιτέρω ανακούφιση των παραγωγών.
Αναγνώρισε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος σημειώνοντας ότι «η κλιματική κρίση έχει δημιουργήσει μεγάλες ανατροπές», με μειωμένες παραγωγές πέρσι και τις τιμές των προϊόντων «στο ναδίρ» φέτος, ενώ σημείωσε ότι και «οι καθυστερήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ -λόγω της εξυγίανσης του Οργανισμού- δυσχέραναν το κλίμα».
Σχετικά με τον διάλογο με τους αγρότες, ο Κώστας Τσιάρας επεσήμανε ότι «οι πόρτες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι πάντα ανοιχτές», υποστηρίζοντας ότι «όλα τα προβλήματα λύνονται πάντα με διάλογο».
Αναφορικά με το αγροτικό ρεύμα και το αγροτικό πετρέλαιο, υπενθύμισε ότι πρόκειται για ζητήματα που τέθηκαν το 2024 και «επιλύθηκαν μετά από διάλογο».
Τέλος, για την ευλογιά των αιγοπροβάτων σημείωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την πληρωμή του υπόλοιπου των αποζημιώσεων για τα θανατωθέντα ζώα. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι ήδη έχει ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό η περαιτέρω ενίσχυση κατά 50% για τις ζωοτροφές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε στη δευτερολογία στην Κεντρική Επιτροπή για τις εσωκομματικές διαφωνίες και τον Παύλο Πολάκη
«Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν τελείωσε»
Ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του, απέρριψε όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο συνέδριο
«Τρεις μήνες χωριζόμαστε δίνοντας διαπιστευτήρια ποιος αγαπάει τον Τσίπρα» - Πυρά κατά του Φάμελλου
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.