- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων
Χ. Δούκας: «Ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή των πολιτών σε περιβαλλοντικές δράσεις ξεκινώντας από τους νέους»
Σε διημερίδα με τίτλο «Αthens Green Initiative», 400 μαθητές δημοτικού κλήθηκαν να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικές με το περιβάλλον
Ένα διήμερο εκπαιδευτικού χαρακτήρα με βιωματικές εμπειρίες για παιδιά πραγματοποιήθηκε στις 25 - 26 Νοεμβρίου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων από τον Δήμο Αθηναίων και τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Η Αθήνα συμμετέχει ενεργά στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εκστρατεία για τη μείωση αποβλήτων. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων 2025, με το Athens Green Initiative, αποδεικνύουμε ότι η πόλη μας αλλάζει με πράξεις. Η πράσινη μετάβαση είναι υπόθεση όλων μας. Μέσα σε περίπου ενάμιση χρόνο, αυξήσαμε τους καφέ κάδους πάνω από 40%. Συνεχίζουμε δυναμικά ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή των πολιτών, ξεκινώντας από τους νέους που θα αναλάβουν δράση την επόμενη μέρα».
Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Ρωξάνη Μπέη, από την πλευρά της, τόνισε: «Είναι χαρά μας να βλέπουμε ότι η συμμετοχή των πολιτών όλο και μεγαλώνει. Το μήνυμα ότι τίποτα δεν πάει χαμένο είναι πολύ ενθαρρυντικό, για να συνεχίσουμε να εξαπλώνουμε τις δράσεις. Οι ποσότητες βιοαποβλήτων που συλλέγουμε αυξάνονται σταθερά. Έχουμε αύξηση πάνω από 20% για το πρώτο εξάμηνο του 2025, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2023».
Τα παιδιά της Αθήνας «ταξιδεύουν» στο μέλλον του περιβάλλοντος
Σε διημερίδα με τίτλο «Αthens Green Initiative», 400 μαθητές δημοτικού κλήθηκαν να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικές με το περιβάλλον.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν μέσω εικονικής πραγματικότητας (VR) σε ένα δυστοπικό μέλλον, το οποίο αποτυπώνει τις συνέπειες της συνεχόμενης ρύπανσης και της αλόγιστης χρήσης των φυσικών πόρων. Παράλληλα, έμαθαν για τη σημασία της ανακύκλωσης και τον κύκλο ζωής των υλικών, ενώ συμμετείχαν σε δημιουργικά εργαστήρια. Δίνοντας νέα ζωή σε ευτελή υλικά, δημιούργησαν κατασκευές από το μηδέν. Με τον τρόπο αυτό, συνεχίζεται το έργο για μία καθαρότερη, πιο πράσινη και πιο βιώσιμη πόλη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.