- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Τσιόδρας στο Ευρωκοινοβούλιο: Άμεση εφαρμογή απαγόρευσης social media στα παιδιά κάτω των 13
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζήτησε αυστηρά μέτρα για την προστασία των ανηλίκων στον ψηφιακό κόσμο
Ο Δημήτρης Τσιόδρας ζήτησε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου να εφαρμοστεί άμεσα η απαγόρευση πρόσβασης παιδιών κάτω των 13 ετών στα social media
Ήρθε η ώρα για δραστικά μέτρα σε επίπεδο ΕΕ για την προστασία των παιδιών στον ψηφιακό κόσμο, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ευρωομάδας της ΝΔ, Δημήτρης Τσιόδρας, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.
Ο Δημήτρης Τσιόδρας τόνισε την ανάγκη καθιέρωσης ψηφιακής ενηλικίωσης βάσει της οποίας, κάτω των 13 ετών, κανένας ανήλικος δεν θα πρέπει να έχει πρόσβαση στα social media, ενώ για τις ηλικίες μεταξύ 13 και 16, θα μπορεί να γίνεται μόνο με έγκριση των γονέων.
Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι τα παιδιά περνάνε όλο και περισσότερο χρόνο μπροστά από μια οθόνη αφού τα ψηφιακά μέσα είναι για αυτά μια σημαντική μορφή επικοινωνίας, προσθέτοντας ότι «εκτίθενται σε ακατάλληλο περιεχόμενο με ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στην ανάπτυξη και την ψυχική τους υγεία» και υπογραμμίζοντας ότι οι γονείς δεν νιώθουν ότι έχουν τον έλεγχο του τι κάνουν τα παιδιά στον ψηφιακό κόσμο.
Αναφέρθηκε σε σειρά απαιτούμενων μέτρων για τη διασφάλιση ενός ασφαλέστερου ψηφιακού περιβάλλοντος για τα παιδιά, όπως αξιόπιστο σύστημα επαλήθευσης της ηλικίας του χρήστη και περισσότερες πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση γονέων και δασκάλων.
Καταλήγοντας, είπε πως «θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι μεγάλο μέρος της ευθύνης ανήκει στις εταιρείες», διευκρινίζοντας ότι τα εργαλεία για τη διαχείριση των διαδικτυακών δραστηριοτήτων δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πρόφαση για τις εταιρείες για να μεταφέρουν την ευθύνη αποκλειστικά στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσιόδρας έχει οριστεί εισηγητής εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Γνωμοδότηση του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τον αντίκτυπο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του διαδικτυακού περιβάλλοντος στους νέους.
Η Έκθεση αυτή αναμένεται να αποτυπώσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως ο ψηφιακός εθισμός και η έκθεση σε ακατάλληλο ή παράνομο περιεχόμενο και να καταλήξει σε σαφείς προτάσεις για τη διασφάλιση ενός ασφαλέστερου ψηφιακού κόσμου για παιδιά και για νέους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Πότε και πού θα αναρτηθούν
Στην περιοχή του συμβάντος στέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Ποιοι δικαιούνται χρήματα και ποιες εργασίες καλύπτονται
Ρεκόρ μεταπολεμικής απήχησης για λαϊκιστές και αυταρχικούς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα στην έκτη θέση, όπως τονίζει μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.