- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσιόδρας στο Ευρωκοινοβούλιο: Άμεση εφαρμογή απαγόρευσης social media στα παιδιά κάτω των 13
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζήτησε αυστηρά μέτρα για την προστασία των ανηλίκων στον ψηφιακό κόσμο
Ο Δημήτρης Τσιόδρας ζήτησε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου να εφαρμοστεί άμεσα η απαγόρευση πρόσβασης παιδιών κάτω των 13 ετών στα social media
Ήρθε η ώρα για δραστικά μέτρα σε επίπεδο ΕΕ για την προστασία των παιδιών στον ψηφιακό κόσμο, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ευρωομάδας της ΝΔ, Δημήτρης Τσιόδρας, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.
Ο Δημήτρης Τσιόδρας τόνισε την ανάγκη καθιέρωσης ψηφιακής ενηλικίωσης βάσει της οποίας, κάτω των 13 ετών, κανένας ανήλικος δεν θα πρέπει να έχει πρόσβαση στα social media, ενώ για τις ηλικίες μεταξύ 13 και 16, θα μπορεί να γίνεται μόνο με έγκριση των γονέων.
Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι τα παιδιά περνάνε όλο και περισσότερο χρόνο μπροστά από μια οθόνη αφού τα ψηφιακά μέσα είναι για αυτά μια σημαντική μορφή επικοινωνίας, προσθέτοντας ότι «εκτίθενται σε ακατάλληλο περιεχόμενο με ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στην ανάπτυξη και την ψυχική τους υγεία» και υπογραμμίζοντας ότι οι γονείς δεν νιώθουν ότι έχουν τον έλεγχο του τι κάνουν τα παιδιά στον ψηφιακό κόσμο.
Αναφέρθηκε σε σειρά απαιτούμενων μέτρων για τη διασφάλιση ενός ασφαλέστερου ψηφιακού περιβάλλοντος για τα παιδιά, όπως αξιόπιστο σύστημα επαλήθευσης της ηλικίας του χρήστη και περισσότερες πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση γονέων και δασκάλων.
Καταλήγοντας, είπε πως «θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι μεγάλο μέρος της ευθύνης ανήκει στις εταιρείες», διευκρινίζοντας ότι τα εργαλεία για τη διαχείριση των διαδικτυακών δραστηριοτήτων δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πρόφαση για τις εταιρείες για να μεταφέρουν την ευθύνη αποκλειστικά στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσιόδρας έχει οριστεί εισηγητής εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Γνωμοδότηση του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τον αντίκτυπο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του διαδικτυακού περιβάλλοντος στους νέους.
Η Έκθεση αυτή αναμένεται να αποτυπώσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως ο ψηφιακός εθισμός και η έκθεση σε ακατάλληλο ή παράνομο περιεχόμενο και να καταλήξει σε σαφείς προτάσεις για τη διασφάλιση ενός ασφαλέστερου ψηφιακού κόσμου για παιδιά και για νέους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Αλλαγές στους ΚΑΔ από την ΑΑΔΕ, οδηγίες στις επιχειρήσεις για επικαιροποίηση στοιχείων
Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής, καμία παρέμβαση υπουργών στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ιρανή ακτιβίστρια σε μια καθηλωτική συζήτηση για το σκοτάδι του θεοκρατικού καθεστώτος
Αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται έως και τις 6 Απριλίου 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.