Πολιτικη & Οικονομια

Ιδού το plan b: ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία κλπ

Καμμένος εφόλης της ύλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
93466-187969.JPG

Στις ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία και μεσανατολικές χώρες θα στραφεί η Ελλάδα για δανεισμό και ταυτόχρονα «θ΄ αναπτύξουμε την ελληνική οικονομία όπως μπορούμε», εφόσον οι τωρινοί δανειστές αρνηθούν να μας δώσουν άλλα χρήματα και η χώρα πάψει, με τη σειρά της, να τους ξεπληρώνει.

Αυτά δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, σε χτεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη στο «Star». Άλλα βασικά σημεία από την ίδια συνέντευξη:

· «Δε θέλουμε Grexit. Αν γίνει, εκείνοι επιλέγουν το αδιέξοδο. Επιπλέον, αναλαμβάνουν να σβήσουν κι ένα χρέος 320 δισεκατομμυρίων ευρώ. Εμείς έχουμε απλωθεί σε όλο τον κόσμο, και οι επαφές μας αποδίδουν»

· Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος, αν προκύψουν διλήμματα που θέτουν σε αμφισβήτηση τη βούληση του ελληνικού λαού

· Τους τελευταίους οκτώ μήνες η Ελλάδα δεν έχει πάρει τίποτα, κι όμως πληρώνει τις δόσεις της

· Η κυριαρχία της χώρας, ο ορυκτός της πλούτος, τα σπίτια και οι επιχειρήσεις των Ελλήνων πολιτών δεν υποθηκεύονται

· «Κόκκινες γραμμές για μας είναι η μη περαιτέρω περικοπή μισθών και συντάξεων, οι ομαδικές απολύσεις καθώς και οι αποκρατικοποιήσεις παραγωγικών μονάδων, της ΔΕΗ, του ΟΛΠ ή του Ελληνικού»

· «Η Γερμανία θέλει την πολιτική υποταγή της Ελλάδας. Πότε ξανά πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσε σε αλλαγή της κυβέρνησης μιας χώρας;»

· Η ανακήρυξη της ΑΟΖ και η περίπτωση συνεκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου συνδέονται με τις στρατηγικές επιλογές που θα κάνει η χώρα

· Χρειάζεται Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος

· «Επί Καραμανλή η χώραούτε σε μηχανισμό μπήκε , ούτε υπέγραψε μνημόνια. Αλλά αν από τη διερεύνηση της Επιτροπής προκύψουν στοιχεία, τότε αυτή μπορεί να διευρύνει το αντικείμενό της» χρονικά

· «Το χρέος της χώρας ανέβηκε μετά το PSI. Αρχή της διόγκωσης του χρέους ήταν τα swap του κ. Σημίτη με την Goldman Sachs το 2000»

· «Τότε που μπήκαμε στο ευρώ, όλοι ήξεραν και παραποιούσαν τα στοιχεία για να μπούμε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ