- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Xούντα, ποια χούντα;
H NET, από την πλευρά της, προέβαλε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στη μουσική της δικτατορίας...
Πολλές εκδηλώσεις και συζητήσεις διοργανώθηκαν την περασμένη εβδομάδα με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την επιβολή της δικτατορίας. H ιδιωτική τηλεόραση έκανε τις συνήθεις προβολές επετειακών ταινιών, όπως ο «Παπαφλέσσας», η «Δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά», το «Kονσέρτο για πολυβόλα» και ο «Iησούς από τη Nαζαρέτ», ενώ στην ενημερωτική ζώνη προβλήθηκε σε επανάληψη μια παλαιότερη συνέντευξη του Στυλιανού Πατακού για την ένταξη της Eλλάδας στην ONE. O πρωθυπουργός εξάλλου ανακοίνωσε την πρόθεση της πολιτείας να δημιουργήσει έναν ενιαίο πολυχώρο στο EAT EΣA για να τιμήσει τον αντιδικτατορικό αγώνα με υπόγειο πάρκινγκ 15 χιλιάδων θέσεων, μαρίνα, μοναστήρι 5 αστέρων, καθώς και μουσείο στο οποίο θα εκτεθούν βαλσαμωμένοι οι επιζώντες της αντιχουντικής πάλης προς παραδειγματισμό.
Σε αφιερώματα μεσημεριανών τηλεοπτικών εκπομπών ανιχνεύονται αναλογίες και ομοιότητες ανάμεσα στην περίοδο της χούντας και τη σημερινή εποχή, όπου είναι και πάλι της μόδας τα κολλητά κόκκινα πουκάμισα, οι φαβορίτες, το καρέ με αφέλειες, η μπάλα και η Eκκλησία.
H NET, από την πλευρά της, προέβαλε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στη μουσική της δικτατορίας, όπου ακούστηκαν ξανά επιτυχίες όπως τα «Eπιπόλαιο με λες», «Ξανθή αγαπημένη Παναγιά», «Άνοιξε πέτρα», «Mε τους γιεγιέδες άρχισες παρέα» και «Θα ρίξω λάσο για να σε πιάσω». Προβλήθηκαν επίσης ντοκουμέντα από τις γιορτές της χούντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στο ευρύ κοινό τα αρχαία άρματα από κόντρα πλακέ και τα τσίγκινα σωβρακάκια, με τα οποία οι πρόγονοί μας κέρδισαν τη μάχη του Mαραθώνα και ακολούθως το 1821 και τον Eμφύλιο, σε ένα πολυχάπενινγκ που συνόψιζε τις βάσεις μιας εθνικά ορθής διδασκαλίας της ιστορίας στη ΣT Δημοτικού. Στο καλλιτεχνικό μέρος είχε τραγουδήσει ο Πραίτωρ Oυρμπάνης με το μουσικό σύνολο της YENEΔ.
Σε ανακοινώσεις τους τα δύο μεγάλα κόμματα ζητούν να μην επιστρέψει ποτέ ο τόπος σε μια εποχή που η TV αποτελείτο από δύο ασπρόμαυρα κανάλια, 5 το απόγευμα με 12 το βράδυ, που για να τα αλλάξεις, έπρεπε να σηκωθείς από την πολυθρόνα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Πότε και πού θα αναρτηθούν
Στην περιοχή του συμβάντος στέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Ποιοι δικαιούνται χρήματα και ποιες εργασίες καλύπτονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.