- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κατερίνα Νοτοπούλου: «Με πείραξε που έλεγαν ότι έχω σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα»
Αναφερόμενη στις συζητήσεις που γίνονταν τότε στα παρασκήνια
Κατερίνα Νοτοπούλου: «Με πείραξε που έλεγαν ότι έχω σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα»
Σε μια προσωπική και ιδιαίτερα ανθρώπινη εξομολόγηση προχώρησε η Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στο vidcast «Εσύ τι μουσική ακούς», όπου αναφέρθηκε στις φήμες που τη συνόδευσαν όταν ανέλαβε το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις σεξιστικές επιθέσεις που, όπως λέει, βίωσε στην πολιτική της διαδρομή.
Όπως τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου την είχαν πληγώσει βαθιά τόσο τα σχόλια για την επαγγελματική και μορφωτική της πορεία όσο και οι φήμες περί δήθεν σχέσης της με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Και τα δύο με πείραξαν. Όλα ήταν ψέματα. Ήταν δύσκολο στη διαχείρισή τους, επειδή δεν μιλούσα εκείνη την περίοδο σε κανάλια και δημοσιογράφους. Ένιωσα ότι δεν μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου», σημείωσε.
Αναφερόμενη στις συζητήσεις που γίνονταν τότε στα παρασκήνια, είπε πως η στοχοποίηση δεν είχε μόνο πολιτικά χαρακτηριστικά. «Συνειδητοποίησα με έναν βίαιο τρόπο ότι ο σεξισμός είναι παντού. Ότι οι γυναίκες πρέπει διαρκώς να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε… ελέφαντες», σχολίασε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας πως άκουσε σχόλια ακόμη και για το αν έχει τελειώσει το σχολείο ή το πανεπιστήμιο. «Δεν καταλάβαινα γιατί τα θέτουν αυτά τα ερωτήματα», συμπλήρωσε.
Η ίδια αναφέρθηκε και στο πρόβλημα ακοής που αντιμετωπίζει από το 2015, όταν ένα επιθετικό αυτοάνοσο νόσημα της προκάλεσε βαρηκοΐα στα όρια της κώφωσης. «Με τα αυτοάνοσα μαθαίνεις να ζεις. Χρειάστηκε να μάθω έναν καινούριο τρόπο να υπάρχω», είπε, εξηγώντας ότι πλέον χρησιμοποιεί ακουστικό βαρηκοΐας και στηρίζεται στη χειλεανάγνωση. «Μου λείπει η μουσική από τη ζωή μου», παραδέχτηκε, προσθέτοντας ότι ακούει σχεδόν αποκλειστικά τραγούδια που γνώριζε πριν την ασθένεια.
Όσο για το αν θα συνεργαζόταν ξανά πολιτικά με τον Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση συγκρότησης νέου φορέα, άφησε το ερώτημα ανοιχτό χωρίς να πάρει θέση. Είπε όμως ότι περιμένει με ενδιαφέρον το βιβλίο του.
Η συνέντευξη άνοιξε πτυχές ενός προσώπου συχνά στο επίκεντρο δημόσιας κριτικής, με την Κατερίνα Νοτοπούλου να μιλά για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά για την τοξικότητα που συνάντησε, τις φήμες που την πλήγωσαν και την προσπάθειά της να επαναπροσδιορίσει τη ζωή και την παρουσία της στην πολιτική σκηνή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ομιλία του ΠτΔ για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Ζαχαράκη: «Η ιστορική αυτή μεταρρύθμιση είναι η πυξίδα για μια νέα πορεία στην ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση»
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
«Ανάγκη αναθεώρησης και όχι κατάργησης του άρθρου 16», τόνισε η υπουργός Παιδείας
Η νέα φιλοσοφία της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα
Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει επτά στρατηγικούς άξονες για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη εταιρεία
Ποιους αφορά το πρόγραμμα - Απασχόληση με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές έως και 1.250 ευρώ
Ποιους αφορά η συμπληρωματική πληρωμή
Κατάθεση στεφανιού από τον ΠτΔ στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στα πρώην κρατητήρια των ΕΑΤ-ΕΣΑ
«Η αντιπολίτευση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο υπενθυμίζουν το βαρύ τίμημα που πληρώνει ο Ελληνισμός», τόνισε ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει «νίκη για την πόλη» τη συμφωνία για τη ΔΕΘ
Ο Δωδεκανήσιος πολιτικός πέτυχε την εισαγωγή του στο ΕΚΠΑ μέσω της ειδικής κατηγορίας
Οι αιτήσεις, η κλήρωση και όλα όσα αλλάζουν
«Δεν θα καθίσω να σας ακούσω με αυτή τη συμπεριφορά», τόνισε ο πρωθυπουργός
Η επέτειος της Μεταπολίτευσης υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία απαιτεί θεσμικό σεβασμό, πολιτική συνεννόηση και διαρκή εγρήγορση.
«Να δείξουμε στους πολίτες ότι το πολιτικό σύστημα έχει δυνατότητα να αναγεννηθεί» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρενέβαινε συνεχώς στην ομιλία του μιλώντας εκτός μικροφώνου
Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.