- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αντώνης Σαμαράς: Δεν αποκλείει νέο κόμμα - «Σταθμίζω την κατάσταση»
Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο - Κατηγόρησε τη ΝΔ για «μετάλλαξη»
Αντώνης Σαμαράς για νέο κόμμα: Δηλώνει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις - Θα αποφασίσει με ψυχραιμία και θα μιλήσει στον ελληνικό λαό.
Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα, τονίζοντας πως «σταθμίζει την κατάσταση» και θα αποφασίσει «όταν κρίνει πως έχει έρθει η ώρα».
Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι τον εντυπωσιάζει το πλήθος των σεναρίων που κυκλοφορούν χωρίς ο ίδιος να έχει τοποθετηθεί, επισημαίνοντας μάλιστα πως «μετρούν δημοσκοπικά ένα κόμμα που δεν υπάρχει ακόμη». Όπως είπε, σε κάποιες από αυτές τις μετρήσεις το υποθετικό κόμμα του εμφανίζεται να αγγίζει το 16%.
Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, άσκησε δριμεία κριτική, υποστηρίζοντας ότι «έχει μεταλλαχθεί» και «οδηγείται προς τα βράχια». Επικαλέστηκε μάλιστα τη φράση της Μελίνας Μερκούρη προς τον Ανδρέα Παπανδρέου – «Πρόεδρε, δεν αρέσουμε πια» – για να περιγράψει το σημερινό πολιτικό κλίμα γύρω από το κυβερνών κόμμα.
Ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει στη «Μεταπολίτευση της Μεταπολίτευσης» και πως η χώρα χρειάζεται μια «νέα αρχή», με ηγεσία που θα διαθέτει εθνικό όραμα, αποφασιστικότητα και συνέπεια. «Η πατρίδα έχει ανάγκη από μια νέα σχέση εντιμότητας και από μια κοινωνία έτοιμη για ρήξεις και αναγέννηση», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι, παρά το γεγονός πως έχει φτάσει στο ανώτατο αξίωμα, εξακολουθεί να αισθάνεται έντονα το αίσθημα του εθνικού καθήκοντος. «Παρακολουθώ τα πάντα, εντός και εκτός πατρίδας. Θα κρίνω με ψυχραιμία και, όταν αποφασίσω, θα μιλήσω καθαρά και ξάστερα στον ελληνικό λαό», δήλωσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.