- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παπασταύρου: Στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα τρεις Υπουργοί των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο ενεργειακά ζητήματα
Παπασταύρου: Στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα τρεις Υπουργοί των ΗΠΑ
Τη συμμετοχή τριών Αμερικανών – μελών της Κυβέρνησης Τραμπ στην επερχόμενη σύνοδο της Σύμπραξης για τη Διατλαντική Συνεργασία για την Ενέργεια (P-TEC), που φιλοξενεί η Αθήνα στις 6 και 7 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Όπως είπε ο κ. Παπασταύρου, παρόντες θα είναι ο Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, κ. Chris Wright, ο Υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ και επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας, κ. Doug Burgum και ο Υφυπουργός Εξωτερικών για τη Διαχείριση και τους Πόρους, κ. Michael Rigas. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν, επίσης, Υπουργοί Ενέργειας από 25 χώρες και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού και πάνω από 400 υψηλοί αξιωματούχοι.
«Η χώρα μας θα βρεθεί στο επίκεντρο των παγκόσμιων ενεργειακών εξελίξεων. Δύο είναι οι στόχοι μας από το P-TEC», τόνισε ο Υπουργός, «πρώτον, να διασφαλίσουμε και να ενισχύσουμε περαιτέρω τη γεωστρατηγική θέση χώρας μας, ως εισόδου στην Ευρώπη του αμερικανικού LNG και, δεύτερον, να συναφθούν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες που θα φέρουν κέρδος για τη χώρα μας. Και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξουν τέτοιες συμφωνίες για την ενέργεια.» Παράλληλα, ο κ. Παπασταύρου αναφέρθηκε στις σημαντικές επιπτώσεις σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη από την τιμή φυσικού αερίου που εισάγεται από το εξωτερικό. «Η χώρα μας όφειλε -και το κάνει πράξη η Κυβέρνηση-, στο πλαίσιο της ενεργειακής μας ανεξαρτησίας, να αναπτύξει και να αξιοποιήσει τον τομέα υδρογονανθράκων. Γειτονικές χώρες όπως Ισραήλ, Λίβανος, Τουρκία, Κύπρος, Αλβανία, όλες το έχουν κάνει εκτός από εμάς, λόγω ιδεοληψιών τόσα χρόνια. Τώρα γίνεται πράξη, υπεγράφησαν οι Υπουργικές Αποφάσεις με τις οποίες ορίζονται ως προτιμητέοι επενδυτές οι κοινοπραξίες των ομίλων Chevron – Helleniq Energy. Πριν το τέλος του χρόνου πάμε τις συμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μετά στη Βουλή. Τρέχουμε, για να εξασφαλίσουμε το μέλλον της Πατρίδας μας.», είπε χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Εθνοπατριωτικό λεξιλόγιο, περιστέρια της ειρήνης, καταγγελία των γερακιών του Τελ Αβίβ — ποτέ της Τεχεράνης
Τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών βάζει νέα ρύθμιση της Σοφίας Ζαχαράκη - Ποιους αφορά η διαδικασία
Ο οίκος επιβεβαιώνει το αξιόχρεο αναγνωρίζοντας μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και συνεχή αποκλιμάκωση του χρέους
Όσα πρέπει να προσέξουν μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων
«Πάρτι πάρτι στις 7 του Μάρτη». 22 και κάτι χρόνια πριν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.