- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Π. Μαρινάκης: «Δεν υπάρχει θέμα αύξησης στην τιμή του ρεύματος»
«Το κράτος στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Π. Μαρινάκης: «Αυτά τα οποία για δεκαετίες υπόσχονταν οι δήθεν κοινωνικά ευαίσθητες κυβερνήσεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έκανε πράξη»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος κατά την κατά τη διάρκεια της σημερινής (30/10) ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει για καμία αύξηση ούτε υπάρχει τέτοιο θέμα στο τραπέζι.
«Δεν γνωρίζω για καμία αύξηση αυτή τη στιγμή, ούτε υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι. Τις τελευταίες φορές που γράφτηκε κάτι τέτοιο διαψεύστηκε από την ίδια την πραγματικότητα. Έχουμε αποδείξει βέβαια, ότι στις περιπτώσεις που έχουμε κάποιες αυξήσεις σε προηγούμενες φορές στις τιμές της λιανικής, τότε έρχεται το κράτος και στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό, φτάνοντας μέχρι και το 100% για τα κοινωνικά τιμολόγια, για να μην περνάνε αυτές οι αυξήσεις στους πολίτες. Δεν είμαστε όμως εκεί, ούτε υπάρχει αυτή η εικόνα», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.
«Είμαστε η 10η χώρα στην ΕΕ με φτηνότερο ρεύμα»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε πίνακα με τιμές ηλεκτρικής ενέργειες για οικιακούς καταναλωτές στην ΕΕ το Α’ εξάμηνο του 2025 με την Ελλάδα να είναι η 10η χώρα με φτηνότερο ρεύμα «και σε όρους αγοραστικής δύναμης είμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».
«Έχουμε εδώ έναν πίνακα: τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για οικιακούς καταναλωτές. Γιατί ακούγονται διάφορα, ότι η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό ρεύμα και παρά το γεγονός ότι ζούμε στη χώρα που διακινούνται περισσότερα fake news από όσα μπορούμε να παρακολουθήσουμε, όχι μόνο εμείς ως κυβέρνηση, αλλά η κοινωνία η ίδια, από την αντιπολίτευση και κάποια μέσα ενημέρωσης. Αυτός εδώ είναι ο πίνακας. Πηγή, είναι η Eurostat. Είναι το πρώτο εξάμηνο του 2025 και η Ελλάδα είναι η δέκατη χώρα από το τέλος, δηλαδή η δέκατη χώρα με φθηνότερο ρεύμα. Μπορείτε να δείτε τον πίνακα εδώ. Εδώ είναι ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εδώ είναι η Ελλάδα. Εδώ είναι το φθηνότερο ρεύμα που έχει η Ουγγαρία, η Μάλτα, τέλος πάντων, 10η φθηνότερη χώρα είναι η Ελλάδα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Και επειδή πρέπει να το κάνουμε και σε όρους αγοραστικής δύναμης, το κάνει η Eurostat για εμάς και σε όρους αγοραστικής δύναμης η Ελλάδα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Υπάρχει ζήτημα με το ρεύμα εδώ και πολλά χρόνια, για προφανείς εισαγόμενους λόγους. Έχουν δοκιμαστεί πολύ, ειδικά οι επιχειρήσεις. Αλλά, επίσης, αλήθεια είναι ότι έχουμε καταφέρει με τις πολιτικές μας τις τιμές λιανικής να τις συγκρατήσουμε πολύ χαμηλότερα, καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης, από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Και είμαστε η χώρα, η οποία έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά για τη στήριξη της ενεργειακής κρίσης, της πληθωριστικής κρίσης, πολλά εκ των οποίων έχουν προέλθει από κινήσεις φορολόγησης υπερεσόδων των σχετικών επιχειρήσεων, εταιρειών ενέργειας. Σε αντίθεση, δηλαδή, με αυτά τα οποία για δεκαετίες υπόσχονταν οι δήθεν κοινωνικά ευαίσθητες κυβερνήσεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έκανε πράξη» κατέληξε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
Το μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης
«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τις δυσκολίες»
«Χρόνια πολλά για τη μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!»
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν
Μετά την παραίτηση Χαρίτση
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Φλωρίδη για τις συνθήκες στην αίθουσα που ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών
Με βάση ποια κριτήρια αξιολογείται η αίτηση στην πλατφόρμα
«Φωτιά» οι τιμές στα βενζινάδικα
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη διαμόρφωση της αίθουσας του δικαστηρίου στη Λάρισα
Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας, επηρεάζοντας και το Δώρο Πάσχα ΔΥΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.