- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν στην Ευρωπαία ανακρίτρια οι απολογίες των 37 κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση
«Έπεσα θύμα από τον λογιστή και τον μεσίτη» κατέθεσε έγκυος κατηγορούμενη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι κατηγορούμενοι που οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια φαίνεται να είναι πρόσωπα που εμφανίζονταν ως εκμισθωτές εκτάσεων
Σήμερα (24.10) ξεκίνησαν οι απολογίες των 37 κατηγορουμένων στη δικογραφία για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο τις επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ενώπιον της Ευρωπαίας ανακρίτριας οδηγήθηκε για απολογίες η πρώτη ομάδα δώδεκα κατηγορουμένων, οι οποίοι φαίνεται να μην έχουν κρίσιμο ρόλο στη λειτουργία της - κατά τη δικογραφία - εγκληματικής οργάνωσης.
Οι κατηγορούμενοι που οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια, φαίνεται να είναι πρόσωπα που εμφανίζονταν ως εκμισθωτές εκτάσεων σε δηλώσεις για την καταβολή γεωργικών επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με μικρό οικονομικό αντικείμενο που αφορά ποσά 500 έως 1.000 ευρώ. Πρώτη απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας κατηγορούμενη που είναι έγκυος, καθώς χθες το απόγευμα κατά τη διαδικασία για τη χορήγηση προθεσμιών αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα αρνήθηκε τις κατηγορίες περιγράφοντας τι ακριβώς έγινε με την περίπτωση της και ποια πρόσωπα, τα οποία έχει ήδη μηνύσει όπως ισχυρίζεται, ενεπλάκησαν με δόλιους τρόπους. Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Έπεσα θύμα από τον λογιστή και τον μεσίτη» κατέθεσε έγκυος κατηγορούμενη
Όπως απολογήθηκε η έγκυος, είναι αγρότισσα από το 2019 με κύρια δραστηριότητα την καλλιέργεια βαμβακιού. «Έψαχνα εκτάσεις να νοικιάσω. Ένας μεσίτης αγροτικών εκτάσεων μου ανέφερε ότι βρήκε διαθέσιμες εκτάσεις και στη συνέχεια με παρέπεμψε σε έναν λογιστή ο οποίος θα αναλάμβανε το διαδικαστικό ζήτημα. Υπέβαλα αίτηση, θεωρώντας αυτονόητο ότι θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Στη συνέχεια όμως, ενημερώθηκα ότι οι εκμισθωτές δεν είχαν στην ιδιοκτησία τους τα συγκεκριμένα αγροτεμάχια και συνειδητοποίησα ότι έπεσα θύμα από τον λογιστή και τον μεσίτη, τους οποίους μήνυσα για απάτη».
Αρνητική θέση έναντι της κατηγορίας έχουν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που θα βρεθούν σήμερα ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, οι οποίοι φαίνεται να ισχυρίζονται ότι όλες οι ενέργειές τους ήταν σύμφωνες με το νόμο.
Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση καλούνται να αντικρούσουν βαρύ κατηγορητήριο για τρία κακουργήματα και ένα πλημμέλημα. Η απολογητική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο, την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα οπότε και θα απολογηθεί η τελευταία ομάδα. Οι κατηγορίες που απέδωσε η ευρωπαϊκή εισαγγελία για την υπόθεση, αφορούν εγκληματική οργάνωση, απάτη σχετική με επιχορηγήσεις, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tίθεται σε δημόσια διαβούλευση
Η ATLANTIC SEE LNG TRADE επισπεύδει τον Κάθετο Διάδρομο – πρώτες ροές LNG από Μάρτιo
Στο περιθώριο του ΕΛΚ, Ελλάδα και Βουλγαρία ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια και διασύνδεση
Έως 6 Φεβρουαρίου καταβάλλονται 74 εκατ. ευρώ σε 99.862 δικαιούχους – αναλυτικά όλα τα ποσά
Σχέδιο τύπου Θεσσαλονίκης, αυστηρότερη εφαρμογή του ΚΟΚ και έξυπνες κάμερες για ανάσα στην Αθήνα
Από τη Λευκωσία, η υπουργός παρουσίασε τον εθνικό διάλογο και τα μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού επαγγέλματος
Τασούλας και Μαρινάκης τονίζουν την αποτροπή, τον διάλογο χωρίς υποχωρήσεις και τις σταθερές κόκκινες γραμμές
Εκτεταμένο πλέγμα δράσεων για το 2025–2026 με επιδοτήσεις προσλήψεων, επιχειρηματικότητα και στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης
Τριάντα χρόνια μετά τα Ίμια, σαφές μήνυμα προς Άγκυρα: καμία γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο
Αιολικά και ηλιακά ξεπέρασαν τα ορυκτά καύσιμα – Ισχυρή ελληνική παρουσία, άνοδος φυσικού αερίου
Στο Ζάγκρεμπ ο πρωθυπουργός για τη συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ
«Ένας πολύτεκνος που παίρνει 1.800 ευρώ, σήμερα θα δει 300 ευρώ αύξηση στον λογαριασμό του» αναφέρει ο υπουργός
«Πρέπει να δούμε τί πήγε λάθος για να μην επαναληφθεί» τόνισε με ανάρτησή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα
«Δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει και με μήνυσε 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Στο τραπέζι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολιτικών και οικονομικών προκλήσεων
Πλειοψηφία υπέρ συνεργασιών, αποκλεισμού ΝΔ και προκριματικών – Τι δείχνει η Opinion Poll για το Dnews
Στο 13,4% το μισθολογικό χάσμα το 2022 και το 2024, στο 13,6% το 2023 – Πρωτιά στην Ενημέρωση και Επικοινωνία
Το νέο αεροδρόμιο Καστελίου θα υποδέχεται υπερδιπλάσιες πτήσεις – Υπεγράφη η σύμβαση αεροναυτιλίας
Ενιαίο μήνυμα μνήμης και κυριαρχίας για τα Ίμια – «Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.