- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέμπη: Η δίκη θα γίνει σε αίθουσα 283 τ.μ. - Θα παρίστανται 250 δικηγόροι
Η δίκη ξεκινά στις 23 Μαρτίου
Ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τη δίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη
Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η δίκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Συνολικά 36 είναι οι κατηγορούμενοι, ενώ η δικογραφία ξεπερνά τις 60.000 σελίδες. Η δίκη θα ξεκινήσει στο Συνεδριακό Κέντρο του Campus Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο έχει ήδη διαμορφωθεί σε αίθουσα ακροατηρίου 283,75 τετραγωνικών μέτρων.
Ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει ότι στην αίθουσα της δίκης για τα Τέμπη θα υπάρχει χώρος για την παρουσία κοινού, δημοσιογράφων, αλλά και αστυνομικών. Δίπλα στην κεντρική αίθουσα έχουν διαμορφωθεί βοηθητικοί χώροι: αίθουσα αναμονής μαρτύρων, χώρος δικηγόρων, φουαγιέ και αίθουσα Τύπου μόλις 17 τ.μ.. 33 από τους 36 κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών, ενώ τρεις παραπέμπονται για πλημμελήματα. Πρόκειται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για δύο Ιταλούς τεχνικούς της Hellenic Train και ένα μέλος της επιτροπής που ενέκρινε τη μετάταξη του σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας, παρά το όριο ηλικίας που προέβλεπε ο νόμος.
Ο Γιώργος Φλωρίδης για τα Τέμπη
«Ξεκινήσαμε στη Λάρισα από το μηδέν και ξεκινήσαμε νωρίς, γιατί ξέραμε ότι αν αυτό το αφήσουμε τελευταία στιγμή, δεν θα είχαμε χώρο, όπως γινόταν παλιότερα. Σε συνεργασία με την περιφέρεια της Θεσσαλίας, όπου είχε εντοπίσει το κτίριο μαζί με τις δικαστικές αρχές και την αστυνομία ξεκινήσαμε μια διαδικασία ανακαίνισης αλλά και διαμόρφωσης αυτού του κτιρίου», είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Όπως εξήγησε, στην κύρια αίθουσα θα βρίσκονται οι δικαστές, οι κατηγορούμενοι και περίπου 200–250 δικηγόροι, ενώ παραπλεύρως έχουν προβλεφθεί χώροι για το κοινό, τους δημοσιογράφους, την αστυνομία και τη διάσκεψη των δικαστών.
«Τα πολιτικά πρόσωπα εξετάζονται από τη Βουλή και, αν προκύψει παραπομπή, δικάζονται από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Δεν μπορούν να δικαστούν με τη συνήθη διαδικασία», εξήγησε, προσθέτοντας ότι, εφόσον παραπεμφθούν, θα υπάρξει ξεχωριστή δίκη για τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο.
Ερωτηθείς για την εκταφή των θυμάτων της τραγωδίας, ο υπουργός ανέφερε ότι δεν έχουν προχωρήσει οι σχετικές διαδικασίες, καθώς «εκκρεμούν αιτήματα των ενδιαφερομένων, όπως της κυρίας Κωνσταντοπούλου, για διορισμό τεχνικού συμβούλου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.