- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Κεραμέως: Το εργασιακό νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε έναν εργαζόμενο να δουλεύει 4 μέρες την εβδομάδα
«Το νομοσχέδιο αφορά τον ιδιωτικό τομέα, δεν ξέρω γιατί απεργεί το Δημόσιο», είπε η υπουργός Εργασίας
Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, απαντά για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο
Στις αντιδράσεις για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο απάντησε σήμερα (14.10) η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, υπογραμμίζοντας ότι «το Δημόσιο δεν επηρεάζεται καθόλου από το νομοσχέδιο που συζητάμε, ούτε στο ελάχιστο. Το νομοσχέδιο αφορά τον ιδιωτικό τομέα, δεν ξέρω γιατί απεργεί το Δημόσιο, δεν μπορώ να σας το απαντήσω εγώ αυτό».
«Εγώ έχω καταθέσει και στη Βουλή ότι για τις 97 συνολικά ρυθμίσεις έχουν έρθει και εργαζόμενοι και επιχειρήσεις και μου τις έχουν ζητήσει. Ξέρετε ότι έχουμε πάρα πολλές συλλογικές συμβάσεις εργασίας που κατατίθενται προς κύρωση στο υπουργείο, οι οποίες προβλέπουν περισσότερες ώρες εργασίας και τις οποίες υπογράφουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ζητώντας να δουλεύουν 6-7 μέρες;», είπε η Νίκη Κεραμέως και πρόσθεσε: «Μερικές από αυτές είναι παράνομες, δεν έχουν την έγκριση του υπουργείου, αλλά οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έρχονται και το ζητούν. Δεν είναι υποχρεωτικό το 13ωρο».
«Η έκφραση "13ωρο" τι αφήνει να εννοηθεί; Ότι θα δουλεύουμε εφεξής από αύριο όλοι κάθε μέρα 13 ώρες τον χρόνο. Δεν ισχύει αυτό, δεν θα γίνεται κάθε μέρα. Απεναντίας, μπορεί να γίνεται 37 μέρες τον χρόνο, ήτοι κατ' αναλογία 3 μέρες τον μήνα. Δεύτερο, απαιτεί συμφωνία του εργαζόμενου. Η πρόβλεψή μας για το 13ωρο είναι ότι έχει πολύ περιορισμένη εφαρμογή. Σήμερα ένας εργαζόμενος μπορεί να δουλέψει σε 2 εργοδότες μέχρι 13 ώρες, αλλά πρέπει να μετακινηθεί και δεν αμείβεται ούτε ευρώ παραπάνω. Με τη ρύθμιση που φέρνουμε, για αυτό που κάνει ήδη σήμερα ο εργαζόμενος τού δίνεται η δυνατότητα να πάρει επιπλέον 40% αμοιβή και να μην μετακινηθεί», υποστήριξε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η υπουργός Εργασίας.
«Ξέρετε τι δυνατότητα δίνει αυτό το νομοσχέδιο, που πρέπει να γίνει "σημαία" για κάθε εργαζόμενο; Να δουλεύει 4 μέρες την εβδομάδα όλον τον χρόνο», υπογράμμισε και συνέχισε η Νίκη Κεραμέως: «Το νομοσχέδιο κάνει 3 σημαντικά πράγματα: ενισχύει τον εργαζόμενο (4ήμερη εργασία όλον τον χρόνο, περισσότερες γυναίκες επίδομα κυοφορίας), διευκολύνει τις επιχειρήσεις και εντάσσεται στη νέα δυναμική της εποχής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πολιτική των μεταρρυθμίσεων έχει υπονομευθεί από μια σειρά σκανδάλων στα οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναγνωρίσει κυβερνητικές ευθύνες
Οι μετανάστες, οι διακινητές, ένα σποτ και οι θέσεις εργασίας
Αφορούν προσλήψεις ορισμένου χρόνου σε Χαϊδάρι, Ίλιον και Λάρισα
«Αυτά που λέει τα πιστεύει και είναι επικίνδυνος επειδή τα πιστεύει» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η προθεσμία για τα αναδρομικά, τις γονικές παροχές και τις κληρονομιές
Οι δύο περιοχές που δεν καλύπτονται
Η νέα απάντηση του δημοσιογράφου στους ισχυρισμούς του υφυπουργού
«Οι κάτοικοι θα λάβουν και έγγραφη διαβεβαίωση για την κατάσταση των κτιρίων τους» αναφέρει ο υπουργός
Η απάντηση του υπουργού Υγείας
Ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν σειρά
Τι ισχύει με τα κριτήρια, όλα τα ποσά
Με ή χωρίς επιδοτήσεις μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση και να κάνουμε οικονομία
Η αναφορά στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, την Ουκρανία και την Τεχνητή Νοημοσύνη
Το αίτημα των 249 εκατ. ευρώ και το «όχι» του υπουργείου
«Οι σημερινές δηλώσεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κινούνται σε μια διαφορετική κατεύθυνση»
Ανατροπές στη δημοφιλία των αρχηγών
Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, θα παρουσιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων
Τι ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.