- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέο επεισόδιο στην σκληρή κόντρα Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου για τα Τέμπη
Η πρόεδρος της Πλεύσης επιμένει στο σενάριο της συγκάλυψης
Νέο επεισόδιο στην σκληρή κόντρα Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου για τα Τέμπη
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, κλιμακώθηκε εκ νέου με αφορμή τον απεργό πείνας και πατέρα θύματος των Τεμπών, Πάνο Ρούτσι. Η Κωνσταντοπούλου βρέθηκε το Σάββατο στο πλευρό του στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «ύβρη» απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε με σκληρή ανάρτηση, επαναφέροντας παλαιότερες αιχμές για την πολιτική πορεία της Κωνσταντοπούλου και βάζοντας στο στόχαστρο τη στάση της ως δικηγόρου της οικογένειας Ρούτσι.
Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:
«Η @ZoeKonstant έχει στήσει ένα χυδαίο σκηνικό. Δεν με πειράζει καθόλου που με υβρίζει: “η Κυβέρνηση μέσα από ένα γελοίο πρόσωπο, έναν τιποτένιο της Κοινωνίας, ένα πολιτικό σκουλήκι…” χαίρομαι να σας πω την αλήθεια, που για άλλη μία φορά, όπως έχω κάνει και στο παρελθόν και με άλλα χυδαία πρόσωπα της Αριστεράς, σας χάλασα το “γλυκό” πρόσωπο της δικηγόρου του απεργού πείνας. [...] Έχω να σας απευθύνω ένα δημόσιο ερώτημα: γιατί κυρία Πρόεδρε και συνήγορε το αίτημα για τις τοξικολογικές εξετάσεις δεν το καταθέσατε 2,5 χρόνια που ο φάκελος ήταν ανοικτός και το θυμηθήκατε αφού έκλεισε η ανάκριση; [...] Όλα λοιπόν να ερευνηθούν και όλα να ψαχτούν όσο παράλογα και αν είναι, αλλά με μία προϋπόθεση: να μην καθυστερήσει η έναρξη της Δίκης. Κυρία Πρόεδρε συγκρατηθείτε όσο και να με βρίζετε, δεν θα με σταματήσετε από το να αποκαλύπτω συνεχώς ότι στην υπόθεση των Τεμπών στηρίζετε το πολιτικό και το οικονομικό σας συμφέρον».
Η επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου:
Νωρίτερα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είχε εξαπολύσει βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του υπουργού Υγείας:
«Η κυβέρνηση μέσα από ένα γελοίο πρόσωπο, έναν τιποτένιο της κοινωνίας, ένα πολιτικό σκουλήκι, ποδοπατάει τώρα τον αγώνα ενός χαροκαμένου πατέρα, που θέλει να μάθει πώς πέθανε το παιδί του, όχι μόνο αν είναι αυτό το παιδί του, αλλά πώς πέθανε».
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για σκοπιμότητες και ζήτησε να δοθεί άμεσα εντολή για την ικανοποίηση του αιτήματος των οικογενειών: «Σταματήστε να βυθίζετε άλλο την κοινωνία στο σκοτάδι των εκταφών. Σταματήστε αυτή την ύβρη που βύθισε όλη την κοινωνία στο σκοτάδι σας. Δώστε εντολή τώρα. Εγκληματίες. Σταματήστε αυτή την ύβρη. Η κοινωνία αξίζει να είναι μόνο στο φως».
Η υπόθεση των Τεμπών εξακολουθεί να προκαλεί βαθύ πολιτικό και κοινωνικό διχασμό, με τις αντιπαραθέσεις να επικεντρώνονται πλέον όχι μόνο στη δικαστική διερεύνηση αλλά και στον τρόπο που η πολιτική ηγεσία διαχειρίζεται τον πόνο των συγγενών των θυμάτων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Εθνοπατριωτικό λεξιλόγιο, περιστέρια της ειρήνης, καταγγελία των γερακιών του Τελ Αβίβ — ποτέ της Τεχεράνης
Τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών βάζει νέα ρύθμιση της Σοφίας Ζαχαράκη - Ποιους αφορά η διαδικασία
Ο οίκος επιβεβαιώνει το αξιόχρεο αναγνωρίζοντας μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και συνεχή αποκλιμάκωση του χρέους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.