- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Π. Μαρινάκης: Τα δύο βασικά «όπλα» της αντιπολίτευσης γκρεμίστηκαν από την κ. Κοβέσι
Τι δήλωσε για αναθεώρηση Συντάγματος και άρθρο 86
Ο κ. Μαρινάκης παραδέχθηκε ότι πράγματι υπάρχουν ζητήματα στην Ελλάδα και πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι έχουν ευθύνη
«Η κυρία Κοβέσι είπε εδώ ότι διαφθορά υπάρχει παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα, και ότι ερευνά 3.000 - εγώ είχα πει 2.600, προφανώς αυξήθηκαν σε τρεις μήνες μέσα, από τότε που το είχα πει εγώ - υποθέσεις σε όλη την Ευρώπη. Άρα, το ένα αφήγημα αντιπολίτευσης και μέσων μαζικής ενημέρωσης, που στηρίζουν αυτό το αφήγημα "να πέσει ο Μητσοτάκης", "πάει κουβά"», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», αναφερόμενος στις έρευνες της κ. Κοβέσι στην Αθήνα.
Ο κ. Μαρινάκης παραδέχθηκε ότι πράγματι υπάρχουν ζητήματα στην Ελλάδα και πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι έχουν ευθύνη, «αλλά αυτό που γίνεται στην Ελλάδα -και πολύ σωστά γίνεται- γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Δεύτερον, δήθεν, που συμβαίνει, σύμφωνα με την αντιπολίτευση. Ότι η κυβέρνηση αυτή, η "κακιά κυβέρνηση Μητσοτάκη", συσκοτίζει, συγκαλύπτει, εμποδίζει την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία».
«Η ίδια η Ευρωπαία εισαγγελέας συνεργάζεται με τις ελληνικές Αρχές και μάλιστα χρησιμοποίησε τους χειρισμούς των ελληνικών διωκτικών Αρχών και της ελληνικής πολιτείας στο λιμάνι του Πειραιά, σε σχέση με αυτήν τη γιγαντιαία υπόθεση, ως παράδειγμα για τα υπόλοιπα λιμάνια. Άρα, τα δύο βασικά "όπλα" τα οποία χρησιμοποιούσαν επί μήνες οι διάφοροι της αντιπολίτευσης, εκ δεξιών, εξ αριστερών, οπουδήποτε στο πολιτικό φάσμα, μηδενός εξαιρουμένου λίγο ή πολύ, με διακυμάνσεις, δεν ισχύουν. Δεν αρνήθηκε κανείς ότι και διαπλοκή υπάρχει και διαφθορά και εγκληματικότητα, όπως υπάρχει σε όλα τα κράτη», σημείωσε.
Επίσης, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση, πρώτη απ' όλους, έκανε παραδοχές και «είναι γεγονός ότι μια μεγάλη εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη -δεν είναι μία, είναι δεκάδες- σε φυλακές, σε εφορίες, σε τελωνεία, σε σχέση με τον ΦΠΑ, σε λιμάνια, παντού, ηλεκτρονικές παράνομες συνταγογραφήσεις. Δεν σημαίνει αυτό ότι πρέπει να "χρεώνεται" στην κυβέρνηση, εκτός αν υπάρχει ευθύνη πολιτικών προσώπων, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Σε όλα αυτά δεν υπάρχει, στα περισσότερα, και πρέπει να πιστώνεται στην κυβέρνηση, γιατί οι εγκληματίες δεν έγιναν εγκληματίες το 2019, οι περισσότεροι εξ' αυτών ήταν από πριν και δυστυχώς θα συνεχίσουν να είναι».
Αναφερόμενος στις παραινέσεις της κ. Κοβέσι για αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «το Σύνταγμα θα αλλάξει όταν έρθει εκείνη η ώρα, όπως προβλέπει το ίδιο το Σύνταγμα και οι διαδικασίες του, με βάση τις αποφάσεις των βουλευτών της χώρας μας. Ήδη ο πρωθυπουργός, ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, άρα επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της πλειοψηφίας, έχει προαναγγείλει ότι στα προς αναθεώρηση άρθρα του Συντάγματος θα είναι και το άρθρο 86».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.