- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρώην πρόεδρος αρνείται κατηγορηματικά «οποιαδήποτε σχέση με τον Βορίδη»
Απέρριψε επίσης τις αναφορές που τον συνδέουν με διευκολύνσεις σε ελεγχόμενα ΑΦΜ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρώην πρόεδρος αρνείται κατηγορηματικά «οποιαδήποτε σχέση με τον Βορίδη»
Με απόλυτη άρνηση των κατηγοριών εμφανίστηκε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων), Δημήτρης Μελάς.
Ο κ. Μελάς, που διετέλεσε επικεφαλής του ΟΠΕΚΕΠΕ από τον Μάρτιο του 2021 έως τον Ιούλιο του 2022, τόνισε ότι ουδέποτε προχώρησε σε παράνομη πληρωμή, ούτε ζήτησε, διαπραγματεύτηκε ή εκβίασε για οικονομικό όφελος.
Κατά την κατάθεσή του, απέρριψε κατηγορηματικά τις αναφορές που τον συνδέουν με διευκολύνσεις σε ελεγχόμενα ΑΦΜ, χαρακτηρίζοντας «παρεξηγημένες» τις συνομιλίες που καταγράφηκαν στις επισυνδέσεις της ευρωπαϊκής εισαγγελίας. «Η αξία βρίσκεται στην πράξη, όχι στον διάλογο. Και πράξη παράνομη δεν έχω κάνει ποτέ», σημείωσε.
Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ επεσήμανε ότι η υπόθεση που αφορά καθυστερήσεις σε πληρωμές δικαιούχων συνδέεται με υπηρεσιακές διαδικασίες και όχι με δικές του ενέργειες. Δήλωσε επίσης ότι η κατηγορία περί υπεξαγωγής εγγράφου είναι «έωλη», καθώς –όπως είπε– όλα τα σχετικά στοιχεία βρίσκονται καταγεγραμμένα στο πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού.
Παράλληλα, διέψευσε πως υπήρξε «προνομιακός συνομιλητής» του Μάκη Βορίδη, σημειώνοντας ότι οι μεταξύ τους επαφές ήταν ελάχιστες και τυπικές. «Ούτε κοινό κύκλο είχαμε, ούτε κοινές επαφές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μελάς απέδωσε τις παθογένειες του ΟΠΕΚΕΠΕ σε τέσσερις βασικούς λόγους: την απουσία ολοκληρωμένων διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, την έλλειψη κτηματολογίου, τη σοβαρή υποστελέχωση και τα κενά στη λειτουργία του κράτους. Τόνισε, δε, ότι επί θητείας του αυξήθηκαν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι και έγινε προσπάθεια ο Οργανισμός να αποκτήσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία.
Κλείνοντας, επανέλαβε ότι δεν απέκρυψε ποτέ φάκελο από τη δικαιοσύνη και σημείωσε πως η έρευνα είναι σεβαστή, αλλά «ουδεμία παράνομη πράξη» βαρύνει τον ίδιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης η πλειοψηφία - «Αγκάθι» παραμένει η ακρίβεια
Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαφθορά
Αύριο το μεσημέρι το ραντεβού με τον Ανδρουλάκη
«Κοιμισμένοι, κολυμπάμε πάντα στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός
«Νομικά αβάσιμη κοινοβουλευτική απόφαση»
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Οδηγός της νέας δράσης ΕΣΠΑ για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με υψηλές επιδοτήσεις
Το Σάββατο η κηδεία του
Η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Tι είπε για τις διαδηλώσεις στη Γαλλία
Τι δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την απομάκρυνση Γκιλφόιλ
«Προσδοκία μου είναι η Ελλάδα να μπορεί πια να εξάγει τεχνογνωσία» τόνισε ο πρωθυπουργός
Το πρόγραμμα μετατρέπεται σε μόνιμη πολιτική του κράτους
«Υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά έχουν μειωθεί» σημειώνει
Όταν ένα χρόνιο πρόβλημα της Αθήνας γίνεται ξαφνικά κυβερνητική προτεραιότητα
«Η ΝΔ δεν είναι σε αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και η αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.