- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Νέα Δημοκρατία: «Ο Σημανδράκος επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε καμία πολιτική παρέμβαση στον ΟΠΕΚΕΠΕ»
Καθώς συνεχίζονται οι ακροάσεις της εξεταστικής επιτροπής
Νέα Δημοκρατία: «Ο Σημανδράκος επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε καμία πολιτική παρέμβαση στον ΟΠΕΚΕΠΕ»
Πηγές της Νέας Δημοκρατίας σχολίασαν την κατάθεση του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ευάγγελου Σημανδράκου, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, τονίζοντας ότι επιβεβαίωσε με σαφήνεια πως δεν υπήρξε καμία πολιτική παρέμβαση στο έργο του, ούτε από υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης με τους οποίους συνεργάστηκε ούτε από το Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με τις πηγές Νέας Δημοκρατίας , ο κ. Σημανδράκος κατέθεσε ότι στην «αλυσίδα» μεταξύ κτηνιατρικών υπηρεσιών των περιφερειών και κτηνοτρόφων δεν υπάρχει περιθώριο για πολιτικές παρεμβάσεις. Παράλληλα, απάντησε πως δεν δέχθηκε ποτέ πίεση για ζητήματα που αφορούσαν τα ΑΦΜ των δικαιούχων ή τις πληρωμές τους.
Η ΝΔ σημειώνει ότι οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής είναι κρίσιμες για να αναδειχθούν όλες οι δυσλειτουργίες που υπήρχαν διαχρονικά στο σύστημα των επιδοτήσεων, κάτι που παραδέχθηκε και ο κ. Σημανδράκος, και να προχωρήσει η πλήρης εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η μεταφορά του Οργανισμού στην ΑΑΔΕ.
Οι ίδιες πηγές απάντησαν και στην κριτική της αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας ότι από το 2011, με απόφαση της τότε υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένας Αποστολάκη –η οποία σήμερα μετέχει στην Εξεταστική– η ευθύνη καταγραφής του αριθμού των ζώων είχε εκχωρηθεί στις περιφέρειες. Όπως σημειώνουν, την περίοδο εκείνη σχετική αρμοδιότητα είχε και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χνάρης, ως αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα, αρμοδιότητα που, κατά τις ίδιες πηγές, «σήμερα ο ίδιος αποποιείται».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι δικαιούνται χρήματα και ποιες εργασίες καλύπτονται
Ρεκόρ μεταπολεμικής απήχησης για λαϊκιστές και αυταρχικούς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα στην έκτη θέση, όπως τονίζει μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.